ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής Ζακύνθου και πρώην Υπουργός κ. Σταύρος Κοντονής ενημερώνει ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που ψηφίζεται σήμερα και αφορά την δυνατότητα ρύθμισης οφειλών σε 120 δόσεις, έχει ενσωματωθεί διάταξη που κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων-Ο.Δ.Α.Ζ..

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 90, με τίτλο «Προσωπικό Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων» λαμβάνεται μέριμνα για τους εργαζόμενους για τους οποίους εκ παραδρομής δεν είχε δημοσιευτεί απόφαση διορισμού, παρά την έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων από τον ΑΣΕΠ για διαγωνισμούς της περιόδου 2000-2006.

Με τη πρωτοβουλία του κ. Κοντονή για την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης λύνεται ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι, πρόβλημα που δυσχέραινε την υπηρεσιακή τους εξέλιξη και την συνταξιοδοτική τους προοπτική ενώ, παράλληλα, προκαλούσε εμπόδια και στην εύρυθμη λειτουργία του Ο.Δ.Α.Ζ. ο οποίος επιτελεί διαχρονικά ένα σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο στη Ζάκυνθο
Ζάκυνθος Καιρός