ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ο Βουλευτής Ζακύνθου και πρώην Υπουργός κ. Σταύρος Κοντονής παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» στο κανάλι της Βουλής.

Αρχικά, ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε στην δήλωση του κ. Μητσοτάκη για το επταήμερο εργασίας: «Κινείται σε μια ακραία νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση, στην πορεία που είχε χαράξει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για την αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων που, εν κατακλείδι, οδήγησε σε μια εργασιακή ζούγκλα και σε μια ασυδοσία της εργοδοσίας. Ο κ. Μητσοτάκης είναι απολύτως συνεπής με την ιδεολογία του, την πολιτική του και με τα πεπραγμένα της Δεξιάς έως σήμερα».

Έπειτα, αναφέρθηκε στο μέτρο της 13ης σύνταξης και της συζήτησης για το μόνιμό του χαρακτήρα: «Το μέτρο είναι μόνιμο, αφορά όλους τους συνταξιούχους οι οποίοι σύντομα θα δουν τις απολαβές τους να αυξάνονται. Η κυβέρνηση εργάζεται σοβαρά και συστηματικά, δεν κάνει προεκλογικές παροχές, αντίθετα, με τη ψήφιση του νόμου, το μέτρο αυτό γίνεται νόμος του κράτους».

Τέλος, ο κ. Κοντονής σχολίασε την δήλωση του κ. Μητσοτάκη για παραίτηση του Πρωθυπουργού σε περίπτωση ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές: «Δεν θα συμβεί ούτε το ένα ούτε το άλλο, να μην ελπίζει ο κ. Μητσοτάκης. Εγώ θα αντιστρέψω το ερώτημα, σε περίπτωση ήττας της Νέας Δημοκρατίας, που με τη συνδρομή των ΜΜΕ και των εταιριών δημοσκοπήσεων έχει καλλιεργήσει κλίμα θριάμβου, θα παραιτηθεί από αρχηγός της  Νέας Δημοκρατίας; Επίσης, αν είναι τόσο σίγουρος για τη νίκη του, γιατί επιδόθηκε σε απαράδεκτες και προσβλητικές αναφορές για τον πατέρα του Πρωθυπουργού; Παρατηρώ μια προσπάθεια όξυνσης που δημιουργεί άλλες εντυπώσεις και  συνειρμούς».

Ζάκυνθος Καιρός