ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Τον Μάρτιο του 2019 είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η πιστοποίηση των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων της ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Ζακύνθου, τα οποία είναι έτοιμα προς χρήση. Το τμήμα είναι εφοδιασμένο με το απαραίτητο φαρμακευτικό και λοιπό υγειονομικό υλικό.

Στην ΜΕΘ είναι διορισμένοι δύο μόνιμοι γιατροί του ΕΣΥ, έχει δε προκηρυχθεί και Τρίτη θέση μονίμου γιατρού.

Έχει δρομολογηθεί η τοποθέτηση της  πρώτης ομάδας νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τη ΜΕΘ και έχει ξεκινήσει η πρόσληψη επί πλέον επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού με διετείς συμβάσεις.

Μετά την αντικατάσταση της μνημονιακής ρύθμισης της μίας πρόσληψης στον δημόσιο τομέα για κάθε πέντε αποχωρήσεις με την αναλογία 1:1 και την προτεραιότητα που δόθηκε στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με 2500 νέες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού κλπ προσωπικού το 2019, το νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένης και της ΜΕΘ , θα ενισχυθεί με επί πλέον ιατρικό κλπ προσωπικό.

Δεν πιστεύουμε ότι διαφωνεί κανείς με την προσπάθεια να ανοίξει και να λειτουργήσει επαρκώς η ΜΕΘ του νοσοκομείου, ανεξάρτητα από την κριτική που θα μπορούσε να ασκηθεί για τους περιορισμούς την περίοδο των μνημονίων, για καθυστερήσεις κα.

Πιστεύουμε , όμως, ότι η εργαλειοποίηση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν στο χώρο της υγείας για τη γενικότερη πολιτική αντιπαράθεση, το μόνο που πετυχαίνει είναι να δημιουργεί εντυπώσεις αφιλόξενου περιβάλλοντος σε όσους θα ήθελαν να έρθουν στο νησί και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο.

 

Ζάκυνθος Καιρός