ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το έθιμο που καθιερώθηκε από το «ΜΙΛΑΝΕΙΟ» Ναυτικό Μουσείο στο Τσιλιβί με την υποστήριξη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ι.Ν. Παναγίας Πλάνου και του Συλλόγου Ξενοδόχων Δ.Δ. Αρκαδίων με θρησκευτικά στιγμιότυπα που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις όπως αυτό της προσφοράς στους συντοπίτες και επισκέπτες μας το βράδυ της Ανάστασης του πασχαλινού αυγοκούλουρου συνοδευόμενου με δάφνες, αναστάσιμες λαμπάδες και ευχές.

 Αλλά και τα κορίτσια μας που συνόδεψαν τη Μ. Παρασκευή τον Επιτάφιο με φανούς, πένθιμες κορδέλες και με την κατάλληλη ενδυματολογική περιβολή συμπλήρωναν την κατανυκτική ατμόσφαιρα. Οι επισκέπτες μας με την έκπληξη ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους μας διαβεβαίωναν λέγοντάς μας: «Θα σας ξανάρθουμε.»

Αυτό και εμείς επιδιώκουμε και τους περιμένουμε.

Ευχαριστούμε ανεξαιρέτως όλους τους παραπάνω που συνέβαλαν στην επιτυχία των θρησκευτικών εκδηλώσεων της Μεγάλης Εβδομάδας ευχόμενοι να συνεχιστεί το ενδιαφέρον και το πάθος που μέχρι σήμερα υπάρχει ώστε το τοπικό μας έθιμο να πραγματοποιείται για πολλά χρόνια ακόμη.

 

Χρόνια πολλά!!!

 

Σεβόμενοι τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων καλύπτουμε τα πρόσωπα των παιδιών που βρίσκονται σε εμφανή θέση.

 

Για το «ΜΙΛΑΝΕΙΟ» Ναυτικό Μουσείο

Σταματία Γασπαράτου-Μιλάνου

Ζάκυνθος Καιρός