ΕΟΦ: Επικίνδυνα ορισμένα συμπληρώματα διατροφής – Μην τα αγοράζετε
Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές να μην αγοράζουν ορισμένα συμπληρώματα διατροφής που πωλούνται μέσω διαδικτύου
Για συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν επικίνδυνες ουσίες και διακινούνται μέσω διαδικτύου προειδοποιεί ο ΕΟΦ.
Ειδικότερα ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος LIPO SOLUCION, των προϊόντων SORAYA CAPSULAS, HHS KUKA CAFE, SORAYA SLIM COFFEE CAFE και του προϊόντος TE’ DETOX.
Τα συγκεκριμένα σκευάσματα προωθούνται στο διαδίκτυο ως συμπληρώματα διατροφής και είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, τα παραπάνω προϊόντα περιέχουν την ουσία σιβουτραμίνη (sibutramine) χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους, η οποία μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.
- Οι επικίνδυνες ουσίες
Επίσης το προϊόν TE’ DETOX, εκτός από την σιβουτραμίνη βρέθηκε ότι περιέχει και σιλδεναφίλη (sildenafil), χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία του, αναφέρει ο ΕΟΦ σε ξεχωριστή ανακοίνωση.
H ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil) αποτελεί δραστική ουσία, η παρουσία της οποίας καθιστά το προϊόν μη εγκεκριμένο φάρμακο, ενώ συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.
Τα συγκεκριμένα σκευάσματα προωθούνται στο διαδίκτυο ως συμπληρώματα διατροφής και είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, αναφέρει ο ΕΟΦ και καλεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση αυτών.
- Η ανακοίνωση του ΕΟΦ
Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις αρχές της Ισπανίας, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων SORAYA CAPSULAS, HHS KUKA CAFÉ, SORAYA SLIM COFFEE CAFE. Τα συγκεκριμένα σκευάσματα διακινούνται και μέσω διαδικτύου και είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, τα προϊόντα αυτό περιέχουν την ουσία σιβουτραμίνη (sibutramine) χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους και μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.
Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε των Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.
Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
Πηγή:in.gr