ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

«Την Παρασκευή ανακοινώνονται σε όλα τα Λύκεια οι βαθμολογικές επιδόσεις 100.000 και πάνω υποψηφίων για ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις»

Oι Διευθυντές των Λυκείων  ενημερώθηκαν πως οι βαθμολογίες θα παραδοθούν στα σχολεία τους από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ βαθμοί θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας, χωρίς τα ονόματα. Για τον λόγο αυτό οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν με τον κωδικό ανά χείρας, εάν θέλουν να δουν, άμεσα, τις επιδόσεις τους.
Ο Διευθυντής κάθε Λυκείου μαζί με τους υπόλοιπους καθηγητές, μόλις παραλάβουν τις καταστάσεις θα προβούν στον απαραίτητο έλεγχο. Για όπου τυχόν υπάρξει διαφορά θα υπάρξει άμεση επικοινωνία με το οικείο βαθμολογικό κέντρο και τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης Εφαρμογών του υπ. Παιδείας για να γίνει η σχετική διόρθωση. Εάν κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, θα χρειαστεί να ζητήσει από τον διευθυντή να του ανακοινώσει τους βαθμούς με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις οι οποίες έχουν τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.
“Μετά τη δημοσιοποίηση των επιδόσεων οι διευθυντές των λυκείων θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες τις εκτυπωμένες καταστάσεις που θα περιλαμβάνουν μόνο τους κωδικούς και τους βαθμούς υποψηφίων, και όχι τα ονόματά τους”
Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεγάλη αύξηση στις βάσεις των Παιδαγωγικών Σχολών, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη καθοδική πορεία των βάσεων σε Πολυτεχνικές σχολές αλλά και στα περιφερειακά Πανεπιστήμια.