Ο καιρός στην Ζάκυνθο ΚΑΙΡΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Τρίτη 24 Απρίλιος 2018
Βιντεοθήκη
Ζωντανά

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται η λειτουργία των Φροντιστηρίων Λαϊκής Αλληλεγγύης.

 Η πρωτοβουλία ανήκει στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, στην  Επιτροπή Εκπαιδευτικών ΠΑΜΕ Ζακύνθου και στους  εκπαιδευτικούς  που προσφέρθηκαν να συνδράμουν.

Σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου αναφέρει ….

    "Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και τις αλλαγές στη δομή και στο περιεχόμενο του φτιάχνει ένα σχολείο βαθιά ταξικό, αντιδραστικό και αναχρονιστικό. Φτιάχνει το φτηνό εργατικό δυναμικό των 400 ευρώ που ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση και χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι για μεγαλύτερα κέρδη.

Βασική τους επιδίωξη είναι η ημιμάθεια στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών εργατικών οικογενειών με στόχο να δημιουργήσουν εργαζόμενους υποταγμένους που δε θα διεκδικούν τα δικαιώματα τους, που δεν θα αμφισβητούν με τη γνώση τους και τη πάλη τους το σύστημα τους και την εξουσία του κεφαλαίου.

Παλεύουμε για Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά που θα τα μορφώνει, δεν θα τα εξοντώνει, που θα ικανοποιεί τις μορφωτικές ανάγκες τους, κατάργηση της ιδιωτικής παιδείας και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Έτσι και φέτος μαζί με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ υψώνουμε το δικό μας τείχος λαϊκής αλληλεγγύης, στον τομέα της μόρφωσης. Δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί αμόρφωτο.

Δυναμώνουμε την ταξική αλληλεγγύη για να βοηθήσουμε τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες  με την παράδοση δωρεάν μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου καλεί σε συνάντηση τους ενδιαφερόμενους γονείς και μαθητές το Σάββατο 5/10/2013 και ώρα 8:00 μ.μ. στο ισόγειο του Ε.Κ.Ζ. (Ευγενίδου 5, έναντι Κυνηγετικού Συλλόγου) για κατάθεση αιτήσεων εγγραφής μαθητών στα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ."