Μετά την σύσταση του Οργανισμού Διαχείρισης Τουριστικού Προϊόντος που πραγματοποιήθηκε χθες, σήμερα στον Ionian Radio gr., ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού κ.Π.Κολύρης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, 

Κολπονδίνος Θεόδωρος(Πρόεδρος Ξενοδόχων ΔΕ Αρκαδίων  και Πρόεδρος Τοπικού ΣυμβουλίουΠλάνου, Αντώνης Βυθούλκας (Πρόεδρος ενοικιαζομένων δωματίων Λαγανά) , Νίκος Βαρδακαστάνης(Πρόεδρος Τουριστικών Επιχειρηματιών Βασιλικού), τοποθετήθηκαν στην εκπομπή του Δημήτρη Τετράδη «Καλημέρα Ιόνιο».

Ο κ.Κολύρης μίλησε για ένα θεσμό, που γεννήθηκε μόλις χθες και περιλαμβάνει όλους σχεδόν τους φορείς, που είναι απαραίτητοι για την ορθολογική ανάπτυξη της Ζακύνθου, ενώ παράλληλα επεσήμανε  και τα θέματα που προέκυψαν με το Επιμελητήριο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Αλυκών κ.Ποταμίτη, οι οποίοι δίστασαν να συμμετάσχουν στον Οργανισμό. Ο κ.Κολύρης περιμένει «αλλαγή πλεύσης» και συμμετοχή και από τις δύο πλευρές στον νεοσύστατο Οργανισμό, χωρίς όμως , όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «να υποχρεώνει κανέναν».

Κοινό μήνυμα μέσω του Ionian Radio και των τεσσάρων εκπροσώπων του Οργανισμού,  ήταν, να προχωρήσουν οι διαδικασίες και το στρατηγικό σχέδιο που θα δώσουν στον τόπο τουριστική και οικονομική ανάπτυξη ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν αναφορά και στο φαινόμενο all inclusive με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή .

Ο κ.Κολπονδίνος επεσήμανε ότι «θα πρέπει να γίνει κατανοητό, πως   το all inclusive δεν αποτελεί  πρόβλημα γιατί καλύπτει , μόνο το 17% επί συνόλου κλινών». Το πρόβλημα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ.Κολπονδίνος, εντοπίζεται στους « επιχειρηματίες που δεν είχαν δυνατότητα αναβάθμισης των καταλυμάτων τους ή την δυνατότητα να μπουν σε προγράμματα και όχι οι επιχειρηματίες που καινοτόμησαν και λειτουργούν με το σύστημα all inclusive»

Τέλος επεσήμανε ότι ο Οργανισμός ήταν «μια ιδέα που ξεκίνησε η τουριστική επιτροπή» και αυτό που εκλαμβάνει και τον βρίσκει σύμφωνο είναι «η αλλαγή νοοτροπίας και η τάση συνεργασίας για κάτι καλό».

Αφορμή και αιτία όμως των δηλώσεων Κολπονδίνου, ήταν η αντίδραση των Βυθούλκα Αν. και Βαρδακαστάνη Ν. , που σε χαμηλούς τόνους υποστήριξαν κι εξέφρασαν την αντίθεση τους.

 Ο.κ.Βυθούλκας δήλωσε ότι θεωρεί το all inclusive, “τεράστιο θέμα”  που «θα πρέπει να απασχολεί όλα τα επαγγέλματα και θα πρέπει , να πάρουν θέση όχι μόνο οι εμπλεκόμενοι αλλά και η Πολιτεία από τον πρώτο έως τον τελευταίο. Για τον Οργανισμό ,θεωρεί ότι «πρέπει να μείνει και να ενισχυθεί απ΄ολους. Ακόμη  και αυτοί που έχουν αντιρρήσεις να επαναξετάσουν τις θέσεις τους και να συμμετάσχουν για να πάει η Ζάκυνθος εκεί που της αξίζει».

Τέλος ο  κ.Βαρδακαστάνης δήλωσε ότι «μέσα από τον Οργανισμό θα πρέπει να στηριχτούν όλα τα επαγγέλματα  » ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι μπορεί να υπήρξαν αποτυχίες  με τον Οργανισμό στο παρελθόν αλλά «τώρα η κατάσταση είναι πιο ώριμη, δεν θα συμβεί το ίδιο και με έντιμο αγώνα η ομάδα που τον συγκροτεί θα προχωρήσει δυνατά.

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr


Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADIO


Ζάκυνθος Καιρός