Φιλοξενούμενος σήμερα στον Ιοnian Radio και στην εκπομπή «Καλημέρα Ιόνιο» του Δημήτρη Τετράδη, ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος που πρόσκειται στην Λαϊκή Συσπείρωση κ.Γ.Κωνσταντίνου.


Ο κ. Κωνσταντίνου σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ,αναφέρθηκε στους αγώνες που έχει δώσει η Λαϊκή Συσπείρωση και ο ίδιος θεωρεί ότι το μοντέλο πολιτικής που εφαρμόζεται σε μια χώρα έχει άμεσο αντίκτυπο και στα πλαίσια των δήμων της.

Στην συνέχεια ο κ.Κωνσταντίνου αναφέρθηκε σε βασικά ζητήματα της καθημερινότητας , όπως θέματα αντιπυρικής προστασίας, αντιπλημμυρικών έργων , αντισεισμικής θωράκισης, που έχουν σχέση με την προστασία της ζωής , με την προστασία του κάθε συμπολίτη μας,  κι επεσήμανε  το βάρος που πρέπει να δείξει  η πολιτεία γι αυτά τα ζητήματα.

Αναφερόμενος στον Δήμαρχο κ.Σ.Μποζίκη τον θεωρεί ικανότατο ο όποιος όμως , λειτουργεί  «προς όφελος της μεγάλης τάξης του νησιού,και των μεγάλων συμφερόντων » όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ.Κωνσταντίνου, ενώ για τα σχέδια ανάπλασης της περιοχής Αγίας Τριάδας  είπε με νόημα,  ότι «δεν είναι  τυχαία αλλά έχουν συγκεκριμένη στρατηγική στόχευση» από πλευράς Δημοτικής Αρχής προκειμένου στην συνέχεια  παρόλο που γίνονται με χρήματα των δημοτών ,να αποτελέσουν «ποικίλη δραστηριότητα σε μελλοντικούς επενδυτές και να ξεπουληθούν σε μονοπωλιακούς ομίλους».

Συγκεκριμένη θέση όμως πήρε και για την πλαζ ΕΟΤ που «με ελάχιστο κόστος φτιάχτηκε και αποδόθηκε στους πολίτες» και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «αν παραμείνει το καθεστώς αυτό που υπάρχει σήμερα τότε θα είμαστε μαζί τους, στην αντίθετη περίπτωση που θα μπει εισιτήριο για τους δημότες θα μας βρουν απέναντι τους».

Συνεχίζοντας ο κ.Κωνσταντίνου έκανε αναφορά και στα all inclusive. “Xρόνια  έλεγε το ΚΚΕ , ότι τα μονοπώλια ,οι πολυεθνικές και οι tour-operators , κάνουν κουμάντο στον τουρισμό και όλοι τότε διερρήγνυαν τα ιμάτια τους» είπε , ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως «δυστυχώς γρήγορα δικαιωθήκαμε , γιατί όταν εμείς έγκαιρα ενημερώναμε τον κόσμο, ο κόσμος μας γύριζε την πλάτη».

Για το μέλλον του τόπου επεσήμανε ο κ.Κωνσταντίνου ,ότι μετά το καλοκαίρι οι καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι δυσοίωνες.  Υποστήριξε ,ότι το ΚΚΕ έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις έτσι ώστε το Συνδικαλιστικό Κίνημα να παίξει τον πρωταγωνιστικό  ρόλο στις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης.

Τέλος έκανε αναφορά στην «αιματηρή φοροληστεία» που πλήττει καθημερινά τους Έλληνες «για να δίνει στο κεφάλαιο να χτίζονται καινούργιες βιομηχανίες, καινούργιες εγκαταστάσεις και να υποβαθμίζονται τα νοσοκομεία, τα σχολεία…» κι έκλεισε την συνέντευξη του στέλνοντας το μήνυμα «αυτή είναι η λογική που σαν Λαική Συσπείρωση θέλουμε να αντιπαρατεθούμε, να συγκρουστούμε, να διαφωνήσουμε, να αλλάξουμε την σκέψη του κόσμου προς αυτή την κατεύθυνση».

Ολόκληρη την συνέντευξη τού κ.Γ.Κωνσταντίνου μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr


Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADIO


Ζάκυνθος Καιρός