ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟΝεότερη Ενημέρωση:

Σε επικοινωνία της ZantePress24, λιγο μετά τις 7 το απόγευμα, με το Λιμενάρχη Ζακύνθου κ.Νίκο Κοκκάλα, ο ίδιος δήλωσε ότι "Δεν έχουμε αγνοούμενους. Αυτή την ώρα , σε εξέλιξη βρίσκεται  η επιχείρηση από τα κλιμάκια της 1ης ΕΜΑΚ Ελευσίνας και της ΕΜΑΚ Πάτρας, που έφτασαν το μεσημέρι στο νησί μας  προκειμένου να ερευνήσουν με τη βοήθεια και εκπαιδευμένου σκύλου ,  το  ενδεχόμενο τυχόν εγκλωβισμένων κάτω από τους βράχους. Επίσης ειδικευμένοι δύτες διερεύνησαν το βυθό στην περιοχή , χωρίς όμως να εντοπίσουν κάτι.


Προηγούμενη Ενημέρωση....

Μεγάλη αναστάτωση  και πανικός επικράτησε λίγα λεπτά  μετά  τις 11 το πρωί  στη παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου, όταν τμήμα βράχου αποκολλήθηκε και έπεσε στη θαλάσσια  περιοχή , δημιουργώντας ένα τεράστιο κύμα το οποίο αναποδογύρισε τρεις βάρκες. 
Τέσσερις  ελαφρά τραυματίες  μεταφέρθηκαν  στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, ενώ διαψεύστηκαν οι φόβοι για τρεις αγνοούμενους μετά την καταμέτρηση των επιβατών  από τους ιδιοκτήτες των τουριστικών σκαφών.
Στην περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες. Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.
Προληπτικά έχει εκκενωθεί η παραλία ενώ έχει απαγορευθεί από τη Λιμενική Αρχή Ζακύνθου η προσέγγιση σκαφών μέχρι να εκτιμηθεί η κατάσταση από τους ειδικούςΠροηγουμένη ενημέρωση …

Τέσσερις  ελαφρά τραυματίες  βρίσκονται ήδη  στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, μετά την πτώση βράχων στη παραλία του Ναυαγίου.
Στο σημείο μεταβαίνει αυτή την ώρα κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου  με τρεις άνδρες  καθώς  δυο Λιμενικούς και ένα  δύτη( μέλος της Ομάδας Εθελοντών Εκτάκτου Ανάγκης  Ζακύνθου) από το καταδυτικό Νικολουδάκη  ,ώστε να ερευνήσουν την πληροφορία για τρεις αγνοούμενους.

Προηγουμένη ενημέρωση …
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν αγνοούμενοι , γίνεται όμως λόγος για  τραυματίες
Θα ακολουθήσει νεώτερη ενημέρωση αφού υπάρξει επίσημη πληροφόρηση από τις αρχές

Προηγουμένη ενημέρωση …


Κατολίσθηση βράχων στη θαλάσσια περιοχή του Ναυάγιου στην Ζάκυνθο, σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα.
Συγκεκριμένα ,γύρω στις 11:00 οι λουόμενοι είδαν το βράχο να  ξεκολλά  και να πέφτει στη θάλασσα με αποτέλεσμα να προκαλείται κύμα και να αναποδογυρίσουν βάρκες .
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν 3 αγνοούμενοι και μία τραυματίας
Ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής στην Ελευσίνα αναχωρεί με σούπερ πούμα για τη Ζάκυνθο.
 Στο μεταξυ ,άλλα δέκα άτομα από την ΕΜΑΚ Πάτρας με εκπαιδευμένο σκύλο μεταβαίνουν με οχήματα στην Κυλλήνη και από εκεί στο νησί προκειμένου να συμμετάσχουν μαζί με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία και το λιμενικό στις έρευνες για τυχόν αγνοούμενους από την κατολίσθηση.

Photo:Από το σημείο της κατολίσθησης | ΕUROKINISSI

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός