ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟΑίτημα χρηματοδότησης των Δημοτικών Σφαγείων υπέβαλε απευθυνόμενος στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.)  ο Δήμος Ζακύνθου επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα που κληρονόμησε και τις χρόνιες παθογένειες που καλείται σήμερα να διαχειρισθεί.
Να σημειώσουμε ότι, το αίτημα κοινοποιείται στον Υπουργό Δικαιοσύνης –Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Σταύρο Κοντονή και στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Θεοδωρή Γαλιατσάτο
Συγκεκριμένα ,
Σας αναφέρουμε ότι από όταν αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή τον Σεπτέμβριο του 2014 ,  υπήρχε πρόβλημα με την λειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων . Ο Δήμος Ζακύνθου παρά  την τραγική οικονομική του κατάσταση , προσπάθησε με τους λιγοστούς του πόρους να κρατήσει τα σφαγεία ανοιχτά.  Δυστυχώς όμως , το καλοκαίρι του 2017 , επειδή τα σφαγεία δεν διέθεταν τον απαραίτητο εξοπλισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις ( οι οποίες από προηγούμενα  χρόνια είχαν  εγκαταλειφθεί ) ,  σύμφωνα μα τις κείμενες προδιαγραφές που απαιτούνται δεν μπορούσαν να πάρουν κωδικό από το ΥΠ.Α.Α.Τ.
Επειδή η Ζάκυνθος  , είναι νησί  , το κλείσιμο των σφαγείων δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στους κτηνοτρόφους της Ζακύνθου (στην Τοπική αγροτική  κοινωνία ) και στους επιχειρηματίες της Ζακύνθου λόγω του ότι τα σφάγεια πρέπει να μεταφέρονται στην Πελοπόννησο με μεγάλο κόστος μεταφοράς λόγω της πορθμιακής γραμμής .
Από τις 27 Οκτωβρίου 2017 καταθέσαμε  Τεχνικό Δελτίο και μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζακύνθου με προϋπολογισμό  για τις εργασίες που απαιτούνται έτσι  ώστε τα Δημοτικά Σφαγεία Ζακύνθου να αποκτήσουν κωδικό για την επαναλειτουργία τους .  
Ο Δήμος Ζακύνθου με πίστωση 15.000 ευρώ από το Τεχνικό Πρόγραμμα του , προέβη σε ορισμένες βελτιώσεις πλην  όμως δεν ήταν αρκετές για την επαναλειτουργία των Σφαγείων με σχετικό κωδικό.
Την 17η Απριλίου 2018 υποβάλλαμε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Τεχνικό Δελτίο Π/Υ 120.00 euro για χρηματοδότηση από το ΠΔΕ και αναμένουμε σχετική έγκριση.
Κατόπιν των ανωτέρω , παρακαλούμε για την διάθεση της απαιτούμενης πίστωσης για τον εκσυγχρονισμό των Σφαγείων της Ζακύνθου και την έκδοση σχετικού κωδικού από το Υ.Π.Α.Α.Τ.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός