ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία των κατοίκων και η συνεχής  ρύπανση του περιβάλλοντος  από την απόρριψη βοθρολυμάτων, άλλοτε αυτοτελώς,  και άλλοτε μέσω των αγωγών της ΔΕΥΑΖ ,που  καταλήγουν στην θαλάσσια περιοχή,  αλλά, και στο ποτάμι του  Αγίου Χαραλάμπη , οδήγησαν τον  Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή  και Βουλευτή Ζακύνθου να  παραγγείλει  στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση της βασιμότητας καταγγελιών περί ρύπανσης του περιβάλλοντος και παραβάσεων υγειονομικών διατάξεων, που απειλούν άμεσα τη δημόσια υγεία.
Με την έγγραφη παραγγελία του ο κ. Κοντονής διαβίβασε στον Εισαγγελέα και σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, στα οποία καταγράφονται σοβαρά προβλήματα τόσο με την αποκομιδή των σκουπιδιών όσο και με την υπερχείλιση του βιολογικού καθαρισμού με καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες της ZantePress24 και μετά από συμβάντα ρήψης λυμάτων που κατέληξαν στη θαλάσσια περιοχή του Πλάνου, προχώρησαν στη διαδικασία υποβολής μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου στο Λιμεναρχείο,  η Υγειονομική Υπηρεσία, το Τμήμα Περιβάλλοντος και η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός