ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Μπορεί οι δηλώσεις , οι  χωρίς αντίκρισμα δεσμεύσεις για την εφαρμογή προγράμματος  αποκατάστασης ή έστω στο μέτρο του δυνατού σωστής λειτουργίας για το ΧΥΤΑ να είναι στην ημερήσια διάταξη του Δημάρχου και της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ, παρόλα αυτά, η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει και τους εκθέτει.
Το εντυπωσιακό στην όλη υπόθεση, είναι το γεγονός, ότι είτε έτσι είτε αλλιώς, οι αιρετοί μας ζητούν αντί οι ίδιοι να λογοδοτούν,λόγω της πολιτικής που εφαρμόζουν διαχρονικά, να "λογοδοτούν" οι κάτοικοι της περιοχής Καλαμακίου, όταν αυτοί , και σε κάθε περίπτωση δικαίως, αντιδρούν.
Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν υπιοχωρήσει και σίγουρα εις βάρος ολόλκληρης της περιοχής, στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής , να μεταφέρονται τα απορρίμματα σε ένα χώρο, που είναι κι επίσημα κλειστός.
Σε αυτό το κακόγουστο σήριαλ δεσμεύσεων από τη μία πλευρά και υποχωρήσεων από την άλλη, έρχεται εκ νέου να προστεθεί το αίτημα του Δημάρχου προς τους κατοίκους του Καλαμακίου, να μεταφέρονται τα απορρίμματα προσωρινά και για λίγο διάστημα ακόμη στο ΧΥΤΑ.
Υπό την σκιά της τραγικής όπως διαμορφώνεται εικόνας, τα σκουπίδια να παραμένουν στους δρόμους, οι κάτοικοι Καλαμακίου , διερευνούν  το ενδεχόμενο , να δέχονται ένα απορριμματοφόρο στο ΧΥΤΑ ημερησίως.
Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Νίκου Κεφαλληνού, κάτοικου της περιοχής, ο ο οποίος με το φωτογραφικό του φακό αποτύπωσε τις εικόνες ντροπής κι εγκατάλειψης στο ΧΥΤΑ Ζακύνθου
Ακολουθεί η ανάρτηση του κ.Κεφαλληνού

Ο Kefallinos Nikos πρόσθεσε 30 νέες φωτογραφίες.
Χθες στις 8:13 μ.μ. ·
Στον ΧΥΤΑ πλέον όλα έχουν έρθει στο ίδιο επίπεδο κύτταρα,πρανη,τοιχία,χαντάκια ομβρίων υδάτων, ολα έχουν πλακωθεί με χιλιάδες τόνους σκουπιδιών.
Μετά τις βροχές διαβρώθηκε το χώμα και σκουπίδια, χώματα,λύματα καταλήγουν στον κόλπο Λαγανά.
Πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα?
Φοβάμαι ότι η αποκατάσταση φαντάζει αδύνατη, είναι τόσο μεγάλος ο όγκος σκουπιδιών που θεωρώ ότι δεν είναι διχειρήσιμος. Εκτός και μεταφερθούν κάπου αλλού(πού όμως).
Έτσι θα κάνετε και τον επόμενο χώρο κύριοι?

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός