ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 Στις 09/11/2017 ημέρα Πέμπτη, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ζακύνθου κον Κολοκοτσά Παύλο, το μεσημέρι στις 14.30 μ.μ. , στον οποίο και παραδόθηκε το παρακάτω έγγραφο  ( δείτε συνημμένο αρχείο ) .
  Ο Εμπορικός Σύλλογος αναμένει την επίλυση των προβλημάτων καθώς και νέα συνάντηση με τον Δήμαρχο.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ        
1) ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΑ
Ζητάμε την απρόσκοπτη συγκομιδή των απορριμμάτων, με σωστό τρόπο, από όλη τη Ζάκυνθο και ελπίζουμε να μην ξαναζήσουμε τον περυσινό χειμώνα.
Την επανατοποθέτηση κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης από σημεία που έχουν αποσυρθεί.
2)ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
Ζητάμε την πιστή εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης (δημιουργία παρκινγκ, αστική συγκοινωνία, πεζοδρομήσεις) που επί δικιάς σας θητείας εκπονήθηκε, και μέχρι τότε την εφαρμογή της απόφασής σας για απαγόρευση διέλευσης της Αλεξ. Ρώμα από 15 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου και το άνοιγμά της το υπόλοιπο διάστημα.
Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση όλων των παράνομα καταλυμένων θέσεων στάθμευσης με παλέτες, καφάσια, καρέκλες, αυτοκίνητα Τελωνείου κ.α.
3)ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΛΗΣ - ΝΗΣΙΟΥ
Είμαστε σύμφωνοι στην προσπάθειά σας να δημιουργήσουμε μια καλύτερη εικόνα στη πόλη αλλά και σε όλο το νησί και είμαστε πρόθυμοι σε κάθε συνεργασία για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Αλλά αυτό δεν γίνεται με  αόριστες ενημερώσεις, βάσει κάποιων αόριστων νόμων, στην ουσία πρόχειρων και μη  εφαρμόσιμων, αλλά με συζήτηση και καθορισμό προτύπων, προς όλες τις κατευθύνσεις (δημόσιους φορείς, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, καταστήματα, πολίτες ). Μην ξεχνάτε ότι είμαστε ένα τουριστικό νησί, που οι τουρίστες μας έχουν ανάγκη εκτός από την πρόσβαση σε όλα τα σημεία του, που αυτό προϋποθέτει  δρόμους, πεζοδρόμια, φωτισμό και καθαριότητα, αποζητούν και μια αγορά ζωντανή και σε αυτό προσπαθούμε να συμβάλουμε. 
  Ο ηλεκτροφωτισμός στην πόλη αλλά και σε όλο το νησί είναι ανύπαρκτος, οι δρόμοι είναι κατεστραμμένοι τα πεζοδρόμια διαλυμένα (Ταβουλάρη – Αγ. Λαζάρου – Φωσκόλου – Τερτσέτη κλπ)
Η οδός Κρυονερίου, η περιοχή των Καμινίων, τα Λαζαρέτα και άλλες περιοχές  θα μπορούσαν, με τις ανάλογες παρεμβάσεις, να γίνουν σημεία στολίδια της Ζακύνθου.
Η κατάσταση της πλατείας των Αγ. Σαράντα, με τα μηχανήματα και τις μυρωδιές που αναδύονται από αυτά, είναι απαράδεκτη.
Οι λαμαρίνες που υπάρχουν για χρόνια στον περίβολο του θεάτρου, εκτός από τις θέσεις παρκινγκ που αφαιρούν, δημιουργούν και άσχημη εντύπωση.
4)ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ
Δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι αποτελούμε τουριστικό προορισμό χιλιάδων ταξιδιωτών  και συνάμα να αναμένουμε και έσοδα από τον θαλάσσιο τουρισμό, δίχως δημόσιες τουαλέτες .
5)ΛΙΜΑΝΙ – ΠΡΟΒΛΗΤΑ
Πρέπει να υπάρξει ενδιαφέρον και μέριμνα από την πλευρά σας για την συνέχιση και την υλοποίηση του έργου που αφορά το λιμάνι και την κατασκευή της προβλήτας αν θέλουμε σαν Νησί να έχουμε θαλάσσιο τουρισμό.

 

           

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός