ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

«Μόνο το επιχειρείν μπορεί να μας βγάλει από το τέλμα της βουλιμικής συμπεριφοράς της κρίσης μεθόδου!!! Και τα Επιμελητήρια το εκπροσωπούν. Στην Ευρώπη είναι αναγνωρισμένο από την πολιτεία και την κοινωνία. Είναι η ζωή μας, η επιτυχία, η ευημερία και η εξέλιξη»,δηλώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ο κ.Φώτης Κόττης, υποψήφιος στις επερχόμενος εκλογές του Επιμελητηρίου Ζακύνθου κι επικεφαλής του συνδυασμού «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

Συγκεκριμένα:


"Η Ζάκυνθος χρειάζεται έμπνευση, όραμα και νέο αφήγημα

Η Ζάκυνθος δεν αντέχει άλλο τις συγκρούσεις, την στείρα κριτική μιας μακραίωνης παρακμάζουσας λογικής, που οδήγησε τον πολίτη σε συνεχιζόμενες λάθος αποφάσεις. Αυτό πληρώνουμε και αυτό μας απασχολεί καθημερινά, σε κάθε ιδιωτική μας συζήτηση... Γιατί φθάσαμε σε αυτό το σημείο... Ποιός μας οδήγησε...

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι στην περίπτωση της Ζακύνθου, η άγνοια βλάπτει όχι μόνο την προσωπική ευημερία, αλλά και την πολιτική και κοινωνική ωρίμανση. Καθώς ο κόσμος έγινε υπερβολικά πολύπλοκος ακόμα και για τους σχετικούς, θέλει κόπο και χρόνο για να χτίσεις κοινό τόπο. Λογικά ερωτήματα με πολύπλοκες, «δύσκολες» απαντήσεις, εδώ, τελικά απαντώνται με λαϊκισμό, υποκρισία, πολωμένη ημιμάθεια. Ακυρώνεται κάθε προσπάθεια για ευφυή διαβούλευση, σαφή στρατηγική, συνεπή υλοποίηση.

Η Ζάκυνθος μπορεί!

Ο τόπος, διαθέτει όλη εκείνη την δυναμική ανθρώπων με έμπνευση, που τους χαρακτηρίζει η πετυχημένη πορεία, η επιχειρηματική δράση, η εμπειρία, η επιστημονική κατάρτιση. Ανθρώπων που έχουν εμπειρία για να κρίνουν, που ταξιδεύουν, ξέρουν να ξεχωρίζουν, να τολμούν, να συγκρίνουν, να γίνονται ανταγωνιστικοί, να δημιουργούν.

Αυτοί είμαστε εμείς. Μια συνειδητή προσπάθεια ενεργοποίησης ανθρώπινων πόρων, που έχουν την τεχνογνωσία, τις αξίες, τον σεβασμό, την εργασιακή κουλτούρα συνεργασίας και κυρίως της εξωστρέφειας για να τον επόμενο βηματισμό!

Μόνο το επιχειρείν μπορεί να μας βγάλει από το τέλμα της βουλιμικής συμπεριφοράς της κρίσης μεθόδου!!! Και τα Επιμελητήρια το εκπροσωπούν. Στην Ευρώπη είναι αναγνωρισμένο από την πολιτεία και την κοινωνία. Είναι η ζωή μας, η επιτυχία, η ευημερία και η εξέλιξη.

Τα Επιμελητήρια που συνταγματικά έρχονται, μετά από αυτή την θητεία, είναι μέρος ενός περιφερειακού και παγκόσμιου ιστού επιχειρηματικότητας.

Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Σε ένα νέο περιβάλλον, δεν μπορούμε να πείσουμε τους δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους με τους οποίους σύντομα θα συνυπάρξουμε, σε μια πολύ μεγάλη γεωγραφική περιοχή, ότι δεν είμαστε ανταγωνιστικοί... ότι χάσαμε χρόνο μεταξύ του λιμανιού και του καφενείου...

 

Ποιός θα οδηγήσει τη Ζακυνθινή επιχειρηματική πραγματικότητα, τα ρίσκα, τις επενδύσεις, τις ανάγκες, τα όνειρα, τα δεδομένα και τις επιτακτικές δράσεις στο αύριο; Ποιός μπορεί;

 

 

Τις επιχειρήσεις, τις φτιάχνουν ικανοί άνθρωποι

Οι επιχειρήσεις πετυχαίνουν γιατί έχουν όραμα. Το κέρδος καταγράφεται, επειδή υπάρχει μόχθος, καινοτομία, αποτέλεσμα, δυναμική, επικοινωνία. Το μέλλον χτίζεται από ικανούς.

Απαιτούνται γνώσεις, επιστημονική κατάρτιση, συνεχής ενημέρωση και πάνω από όλα εξωστρέφεια για τον έντονο περιφερειακό ανταγωνισμό χρηματοδοτήσεων, δράσεων, συσχετισμών δυνάμεων. Η Ζάκυνθος δεν έχει άλλο χρόνο να μένει θεατής στις ιδιοτελείς λογικές που δημιουργούν όλοι όσοι δεν θέλησαν ποτέ να συνεργαστούν και να δουλέψουν με τάξη και προγραμματισμό, οδηγώντας τον τόπο εκεί που του αξίζει, στη θέση που του αρμόζει, εκεί που του πρέπει...

Η Ζάκυνθος σε πέντε χρόνια, πρέπει όχι μόνο να συμμετέχει δυναμικά στις εξελίξεις μιας πρωτόγνωρης περιφερειακής διεύρυνσης που σηματοδοτεί ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, ανάγκες υψηλών εκτιμήσεων και δράσεων, δυναμικές ικανοτήτων που θα απορροφήσουν άλλες περιοχές... αλλά πρέπει να πρωταγωνιστήσει!

Δεν υπάρχει δεύτερος δρόμος ούτε καιρός για πειράματα

Είμαστε μέρος της μακροπεριφέρειας Αδριατικής - Ιονίου 11 κρατών (European Union Strategy for Adriatic Ionian Region - EUSAIR) και το νησί με το υψηλότερο ΑΕΠ στο Ιόνιο. Έχουμε ικανά μυαλά, δημιουργικές δυνάμεις, ικανούς επιχειρηματίες, υψηλό πολιτισμό, ευαίσθητη κουλτούρα, πανέμορφο τόπο και ιδανικές συνθήκες εξέλιξης.

Το βασικότερο που ζητάμε είναι συνεργασία σε τοπικό επίπεδο.

Χρειαζόμαστε διάθεση, θυσίες, εμπιστοσύνη, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Το Επιμελητήριο Ζακύνθου, δουλεύει αθόρυβα με μια μικρή ομάδα τεχνοκρατών για την εξωστρέφεια του νησιού και την δημιουργία των απαραίτητων συμμαχιών εντός και εκτός συνόρων. Η ομάδα έχει τη δυναμική και τις ικανότητες για την δημιουργία υπεραξίας στον τόπο μας. Η διεύρυνση της, θα φέρει πολύ σπουδαία αποτελέσματα.

Παλεύουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να βοηθήσουμε τον τόπο μας.

Συνεργασία πολιτείας , συνεργασία φορέων, συνεργασία κοινωνίας.

Γιατί εμείς μπορούμε!

Έχουμε τη γνώση, στεκόμαστε στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, έχουμε την εμπειρία, μπορούμε να διαχειριζόμαστε κάθε πόρο, να ανοιγόμαστε σε νέες αγορές, να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευρωπαϊκή ευκαιρία, να δουλέψουμε, να ταξιδέψουμε παντού, να μιλήσουμε παγκοσμίως με τους καλύτερους, να βρούμε κοινό τόπο!

Η Ζάκυνθος έχει έναν και μόνο δρόμο... να χτίσει την δική της εξωστρέφεια, να βγει από τη μιζέρια της ρουτίνας και να σταθεί με παρρησία απέναντι από δυνατούς παίχτες. Να κερδίσει παρτίδες και να χτίσει ένα ισχυρό όνομα.

Εμείς είμαστε η ομάδα που θα χτίσει τη συμπόρευση σε μια άλλη λογική που μόνο ο Ζακυνθινός επιχειρηματίας μπορεί να καταλάβει, να προασπιστεί και να δημιουργήσει.

Είναι τιμή μου και είμαι παρών

Μπροστά από μια σειρά σοβαρών εξελίξεων, ριζικών αλλαγών, ευθύνης και κυρίως αναγκών για μια άλλη Ζάκυνθο, η συστράτευση μου ήταν αυτονόητη.

Είμαι ξένος στην πολιτική και δεν αφορά καμία από τις προσωπικές και κοινωνικές μου ανάγκες. Οι ζακυνθινοί επιχειρηματίες ξέρουν ποιός είμαι και που έχω φθάσει. Στη Ζάκυνθο κανένας δεν κρύβεται. Όλα είναι στο φως. Η ομάδα που με κάλεσε να αναλάβω επικεφαλής, δημιουργήθηκε από τις ανάγκες να μπει ένα τέλος στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις και στα αδιέξοδα.

Γιατί το  επιχειρείν δεν είναι η τέχνη του εφικτού... είναι η ίδια η ζωή, οι ανάγκες και το μέλλον μας.

                                                                                                                                Φώτιος Κόττης

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

 

Επικεφαλής: Φώτιος Κόττης του Σταύρου

 

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ 10

1.Κονταράτος Ιάκωβος

2.Λεονταρίτης Διονύσιος

3.Βερτζάγιας Διονύσιος

4.Καραμαλίκης Ιωάννης

5.Μαυρίας Διονύσιος

6.Μάργαρης Νικόλαος

7.Ασίμης Κωνσταντίνος

8.Βούλτσου Αθηνά

9.Σούλης Ευστάθιος

10.Μαλαφούρης Δανιήλ

 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ 9

1.Μάργαρης Γιώργιος

2.Μποτώνης Αναστάσιος

3.Κακολύρης Σπύρος

4.Νικολουδάκης Θεοφάνης

5.Κιούρκας Γιώργος

6.Λιβέρης Γιάννης

7.Κλάδης Θεοδόσης

  1. Szewczyk Άννα Μαρία

9.Μαλούχος Νεκτάριος 

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟ 14

 1.Κούτσης Ιωάννης

 2.Δριμή Κατερίνα

 3.Αμπελάς Ανδρέας

 4.Λαγουνάρης Διονύσιος

 5.Καψάσκης Άγγελος

 6.Ταμαρέση Δώρα

 7.Κόττης Νικόλαος

 8.Μάργαρης Διονύσιος

 9.Κολάρος Αντώνιος

10.Τεμπονέρας Κων/νος

11.Κάρδαρης Μιχάλης

12.Σιδηροκαστρίτη Κατερίνα

13.Μουζάκης Σταθαίος Διονύσιος

14.Βαμβακά Γεωργία

 

ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 20

 1.Τσίπηρας Νικόλαος

 2.Μαλαφούρη Νικολέττα

 3.Πέττας Δημήτριος

 4.Χριστόφορος-Λιβάνης Ανδρέας

 5.Δαμανάκης Μάρκος

 6.Χαραμής Σπυρίδων

 7.Πυλαρινός Αναστάσιος

 8.Λαζάνη Νικολέττα

 9.Λάμπος Δημήτρης

10.Μιχαλίτσης Νίκος   

11.Χαϊκάλης Μιχάλης

12.Γουσέτης Ιωάννης

13.Τριανταφύλλου Ζωή

14.Δραγώνας Μιχάλης

15.Πετρόπουλος Φίλιππος

16.Δεμέστιχα Βασιλική

17.Λυκούρεσης Κων/νος

18.Παράσχη Αικατερίνη  

19.Πέτριτατς Λεονάρντ

20.Μουζάκης Ανδρέας

 

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός