ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν στο Κοινοτικό Γραφείο Πλάνου οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου και της ελεγκτικής επιτροπής του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Αρκαδίων.

Των αρχαιρεσιών είχε προηγηθεί η Γενική Συνέλευση του συλλόγου που έλαβε χώρα την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020, κατά την οποία έγινε ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης, ενημερώθηκαν τα μέλη για εν εξελίξει αλλά και για άμεσα προγραμματισμένες δράσεις ενόψει της επερχόμενης τουριστικής σεζόν, ενώ έγινε και μια πρόχειρη καταγραφή των τάσεων, των απαιτήσεων και των προσδοκιών για την εφετινή τουριστική κίνηση στο νησί.

Τέλος συζητήθηκαν εκτενώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λάμβαναν χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. (ορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής, προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, ταμειακώς ενήμερα μέλη, δικαιώματα ψήφου ανά ξενοδοχείο και εταιρική μορφή των μελών, κ.α.).

Εξαιρετικά σημαντικός κρίνεται ο αριθμός των συναδέλφων οι οποίοι συμμετείχαν στις ανωτέρω διαδικασίες καθώς και η σε υψηλό βαθμό ταύτιση απόψεων  που αυτοί επέδειξαν σε σχέση με την στόχευση του συλλόγου και τον σχεδιασμό μελλοντικών ενεργειών του.

Ο Σύλλογος Ξενοδόχων Δήμου Αρκαδίων είναι άλλωστε ο πρώτος που δημιουργήθηκε στην Ζάκυνθο το 2002 και αυτός που άνοιξε τον δρόμο για την δημιουργία και των υπολοίπων συλλόγων του κλάδου, βγάζοντας ουσιαστικά τους ξενοδόχους από το τέλμα. Στα χρόνια λειτουργίας του έχει πρωτοπορήσει σε δράσεις που αφορούν στην επίλυση προβλημάτων των ξενοδόχων και γενικότερα του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας και του νησιού. Έχει βοηθήσει ενεργά στην δημιουργία έργων υποδομής, ενώ συνεχείς και δυναμικές είναι οι διεκδικήσεις για αυτά που λείπουν από την Ζάκυνθο και σε πολλές περιπτώσεις η κεντρική εξουσία αλλά και η αυτοδιοίκηση Α’ & Β’ βαθμού δεν μπορούσε να προσφέρει.

Ομόφωνη απόφαση μας είναι να συνεχίσουμε να πορευόμαστε ενωμένοι, αξιοποιώντας την μεγάλη εμπειρία των παλαιότερων ξενοδόχων και την εξαιρετική κατάρτιση των νεότερων, ανταποκρινόμενοι απόλυτα στην σύγχρονη εποχή που απαιτεί εκτός της εμπειρίας, την γνώση, την καινοτομία, την υπευθυνότητα και τον δυναμισμό. Μόνο μέσα από την βελτίωση της επικοινωνίας και την καλύτερη οργάνωση των διεκδικήσεων μας, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε την διαρκή ενημέρωση των μελών μας σχετικά με την δημιουργία ενός σύγχρονου μοντέλου τουριστικού προϊόντος, για το καλό του κλάδου μας και της κοινωνίας, μέσα στην οποία και οι ίδιοι ζούμε.

 

Στις εκλογές της 11ης Φεβρουαρίου 2020 ψήφισαν 134 συνάδελφοι εκπροσωπώντας 52 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Αρκαδίων.

Από τις αρχαιρεσίες προέκυψαν τα παρακάτω:

Μέλη Δ.Σ. (11 μέλη)

 1. Γιακουμέλος Νικόλαος του Τιμοθέου
 2. Ξένος Χρήστος του Χρήστου
 3. Ξένου Ευγενία του Χρήστου
 4. Μυλωνάς Νικόλαος του Διονυσίου
 5. Κολπονδίνος Θεόδωρος του Διονυσίου
 6. Γκλαβάς Νικόλαος του Διονυσίου
 7. Μάργαρη Γεωργία του Παναγιώτη
 8. Μαμφρέδας Παναγιώτης του Ιωάννου
 9. Μωραϊτης Ελευθέριος του Σπύρου
 10. Στραβοπόδης Διονύσιος του Νικολάου
 11. Δημόπουλος Δημήτριος του Νικολάου

Αναπληρωματικά Μέλη (4 μέλη)

 1. Καρακασίδη Μαρία του Διονυσίου
 2. Τσάμης Βασίλειος του Γρηγορίου
 3. Νικολουδάκης Αντώνιος του Ιωάννη
 4. Βυθούλκας Κωνσταντίνος του Φωτεινού

 

Ελεγκτική Επιτροπή (3 μέλη)

 1. Ξένος Νικόλαος του Χρήστου
 2. Γιακουμέλου Αναστασία του Διονυσίου
 3. Κολπονδίνου Μαρία του Διονυσίου

Αναπληρωματικό Μέλος (1 μέλος)

 1. Χριστοφόρου (Μαμφρέδα) Αγγελική του Παναγιώτη

 

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, μετά από πρόσκληση του κ. Γιακουμέλου Νικόλαου που πρώτευσε σε σταυρούς προτίμησης, συνήλθε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Αρκαδίων.

Εκεί μετά από αιτιολογημένη πρόταση του κ. Γιακουμέλου, στα πλαίσια της ανάγκης ανανέωσης και αξιοποίησης των ικανοτήτων και της κατάρτισης των νεότερων συναδέλφων, εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος του Δ.Σ. ο κ. Γκλαβάς Νικόλαος.

Ομόφωνα εξελέγησαν επίσης οι

 • Γιακουμέλος Νικόλαος – Α’ Αντιπρόεδρος
 • Μυλωνάς Νικόλαος – Β’ Αντιπρόεδρος
 • Ξένου Ευγενία – Γραμματέας
 • Δημόπουλος Δημήτρης – Ταμίας

Με το πέρας των αρχαιρεσιών, όλοι οι επιχειρηματίες ξενοδόχοι της περιοχής μας νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον απερχόμενο Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Κολπονδίνο Θεόδωρο για τις δύο απόλυτα επιτυχημένες θητείες του, κατά της οποίες έκανε κατάθεση ψυχής και έδωσε μάχες, βοηθώντας τα μέγιστα στην επίλυση μεγάλων προβλημάτων που απασχόλησαν την περιοχή, τον κλάδο και την Ζάκυνθο γενικότερα.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Επίτιμο Πρόεδρο μας κ. Γιακουμέλο Νικόλαο για την μεγάλη του προσφορά στο Σύλλογο μας, καθώς είναι εκ των ιδρυτικών μελών του σωματείου και πρώτος Πρόεδρος αυτού, με δύο πολύ επιτυχημένες θητείες. Αποτελούσε πάντα τον στυλοβάτη της συνοχής, της δημιουργίας και της δυναμικής διεκδίκησης, ενώ το ήθος και η δημοκρατικότητα του βοήθησαν τα μέγιστα στο σχηματισμό του νέου πολυσυλλεκτικού διοικητικού συμβουλίου.

Τέλος να ευχηθούμε στον νέο μας Πρόεδρο κ. Γκλαβά Νικόλαο καθώς και σε ολόκληρο το Δ.Σ. καλή και δημιουργική θητεία.

Σε αυτή την εκλογική διαδικασία δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Υπάρχει ταύτιση απόψεων, κοινή στόχευση, ανοιχτά χαρτιά και προτάσεις για κάθε μας πρόβλημα. Στην προσπάθεια υλοποίησης όλων αυτών είναι απαραίτητη η συμμετοχή και οι ικανότητες όλων μας, δεν περισσεύει κανείς.

 

Με τιμή

Σύλλογος Ξενοδόχων Δήμου Αρκαδίων