Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Τετάρτη 21 Φεβρουάριος 2018
Βιντεοθήκη
Ζωντανά
Συνάντηση γνωριμίας με τον νέο Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας στα Ιόνια Νησιά είχε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος τον υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του.

Στη Ζάκυνθο θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο-πανευρωπαϊκό συνέδριο της ΕΝΕ (Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος) από τις 3 έως και τις 6 Μαίου 2018, με τον Δήμο να θέτει υπό την αιγίδα του τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Για τον σκοπό αυτό χθες το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΕ επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ζακύνθου, κ. Παύλο Κολοκοτσά, ώστε να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας.  Στο νησί μας θα έρθουν από 2.500 έως 3.000 νοσηλευτές, οι οποίοι την περίοδο εκείνη θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία.  Στη Ζάκυνθο ήρθαν ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, κ. Γιώργος Αρβανίτης, ο γραμματέας, κ. Χαράλαμπος Λεβέντης, ο ταμίας, κ. Χρήστος Μαρνέδας, το μέλος, κ. Κωνσταντίνα Κουμάτου, και το μέλος, κ. Παναγιώτης Κοσκινάς. Στη σύσκεψη που έγινε παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Νίκος Τσίπηρας, αλλά και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου και Διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, κ. Αντώνης Λευτάκης.
Για τον τρόπο αμοιβής των εργαζομένων  την Καθαρά Δευτέρα   ενημερώνει το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ζακύνθου. Συγκεκριμένα,Η Καθαρά  Δευτέρα από το νόμο δεν χαρακτηρίζεται  επίσημη αργία για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Συνελήφθη την Τετάρτη (14.02.2018), στην Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, 46χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις του νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς καθώς και για παράνομη οπλοχρησία.

Απόλυτα εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να χάσουν, μέσω κατασχέσεων, μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, ενοίκια, επιδοτήσεις, λοιπά εισοδήματα, τραπεζικές καταθέσεις, κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 1.784.000 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Ο λόγος είναι ότι η κυβέρνηση καθιστά ολοένα και πιο αυστηρές για τους οφειλέτες του Δημοσίου τις διατάξεις για τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.