ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟΟ Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Παύλος Κολοκοτσάς πλαισιωμένος από τον Αντιπρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ζακύνθου κ. Αντώνη Νικολουδάκη πραγματοποίησαν σήμερα, συνάντηση με τον Σύμβουλο της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και Αναπληρωτή της Πρέσβεως κ. Τζέιμς Μπράις, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υποπρόξενο κ. Μάθιου Ντέλαπ.
Αντικείμενο της συνάντησής του αποτέλεσε η συνεχόμενη αύξηση βρετανών τουριστών στη Ζάκυνθο, που επιλέγουν το νησί μας για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Το θέμα της ασφάλειας και του ποιοτικού τουρισμού τέθηκε επί τάπητος με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι οι υποδομές του νησιού συνεχώς βελτιώνονται ενώ η συνεργασία Δήμου και Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου έχει αποφέρει απτά αποτελέσματα στα θέματα ασφαλείας στην περιοχή κυρίως του Λαγανά, όπου συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος όγκος των βρετανών τουριστών.
Παράλληλα, συζητήθηκαν νέες προτάσεις για την περαιτέρω βελτίωση τόσο των υποδομών του νησιού μας όσο και την υιοθέτηση υπεύθυνης κοινωνικής συμπεριφοράς των βρετανών επισκεπτών του νησιού μας, προκειμένου να αποφεύγεται η παραβατικότητα, καθώς και η εκτός ελέγχου δράση κατόπιν μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ. Συμφωνήθηκε ότι η απαγόρευση των λεγόμενων «μπαλονιών» αποτέλεσε σημαντικό βήμα προς την προστασία της υγείας των νεαρών τουριστών, ενώ συστήθηκε η συνεργασία επαγγελματιών του τουρισμού και των Αρχών, με στόχο τη βελτίωση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος και προκειμένου οι επισκέπτες μας να επιστρέφουν ασφαλείς και υγιείς στην πατρίδα τους.
Τέλος, με αφορμή του Brexit συζητήθηκε το ενδεχόμενο να σταματήσει η Αγγλία να προμηθεύεται ζακυνθινά προϊόντα με αναφορά στην ευρεία ζήτηση ζακυνθινής σταφίδας που σημειωνόταν πριν από μερικά χρόνια. Ο κ. Μπράις διαβεβαίωσε τον δήμαρχο πως είναι αισιόδοξος για τη συνέχιση αυτής της εμπορικής δραστηριότητας ενώ δέχτηκε με χαρά το καλάθι με τα τοπικά προϊόντα που του προσέφερε ως καλωσόρισμα για την επίσκεψή του στο νησί μας.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός