ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Σε πολύ καλά επίπεδα κυμάνθηκε η τουριστική κίνηση στη Ζάκυνθο την περίοδο των εορτών του Πάσχα, εκτιμούν οι εμπλεκόμενοι στην ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία, ενώ ιδιαίτερα αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις τους  και για την τουριστική περίοδο η οποία έχει ήδη ξεκινήσει για τη Ζάκυνθο.
Tην ικανοποίησή του για τα ποσοστά πληρότητας, εξέφρασε ο κ.Θοδωρής Κολπονδινος, Πρόεδρος τη Ένωσης Ξενοδόχων της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίων, ο οποίος μίλησε στην zp24, σημειώνοντας, «Η πληρότητα στα ξενοδοχειακά καταλύματα της Ζακύνθου την περίοδο του Πάσχα κινήθηκε στα περσινά πολύ καλά επίπεδα. Αρχικά φάνηκε, ότι θα ήταν πρωτόγνωρη η ζήτηση, στην πορεία όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι ακριβώς. Η κίνηση ήταν πολύ καλή όχι, όμως, βάση των στοιχείων που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Πριν 3 μήνες ήταν υψηλότερη από αυτό που είδαμε . Στο γεγονός αυτό συντέλεσε, ότι φέτος το Πάσχα ήταν  νωρίτερα με αποτέλεσμα πολλά ξενοδοχεία λόγω οικοδομικών εργασιών δεν πρόλαβαν να ανοίξουν και να δεχθούν επισκέπτες».
Στο μεταξύ, ο κ. Κολπονδίνος, προχώρησε ακόμη περισσότερο δηλώνοντας με νόημα «Διαπιστώθηκε, για άλλη μια φορά ότι, δεν έχουν λυθεί ακόμη τα πρόβλημα  της καθημερινότητας τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο και δυστυχώς, στην πραγματικότητα και παρά την αγοραστική και τη τουριστική κίνηση, το νησί μας δεν ήταν  έτοιμο να δεχθεί επισκέπτες»
Παντως, Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Ζακύνθου, σύμφωνα με τα οποία, κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας για το 2018, οι αφίξεις επιβατών ήταν 15.217  και ακόμη … ΙΧ 4.494 – Λεωφορεία 118 – Φορτηγά 529 – Δίκυκλα 74, ενώ αναχώρησαν 10.865 επιβάτες- ΙΧ 2.307 – Φορτηγά 545 – Λεωφορεία 110 – Δίκυκλα 62
Αξίζει να σημειώσουμε ότι, από την μια πλευρά τα ήθη τα έθιμα, οι παραδόσεις και η κατανυκτική ατμόσφαιρα τις Ιερές μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και από την άλλη, ο ηλιόλουστος καιρός, το πολύ καλό οδικό δίκτυο, καθώς και η άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών, λόγω των συχνών δρομολογίων των  πλοίων  στην πορθμειακή γραμμή  Κυλλήνης - Ζακύνθου, ήταν το καλύτερο κίνητρο, ακόμη και για τον πιο απαιτητικό επισκέπτη,  να επιλέξει τη Ζάκυνθο.

Photo: Δημήτρης Στραβόλεμος

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός