ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Την  Διεθνή Έκθεση “ Fruit Logistica” 2018 στο Βερολίνο επισκέφθηκε ο Γραμματέας της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.


Όπως δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ: «Αυτή η διοργάνωση έχει ιδιαίτερη αξία, όχι μόνο γιατί έχει «άρωμα» Ελλάδας και ιδιαίτερα Κρήτης. Αλλά, γιατί παρουσιάζει την άλλη Ελλάδα, αυτή, της παραγωγής, της δημιουργίας, της προόδου, της εξωστρέφειας. Διότι, όλοι εμείς γνωρίζουμε τα ξεχωριστά, ιδιαίτερα και πλούσια σε θρεπτική αξία κηπευτικά -και όχι μόνο - προϊόντα που παράγει η ευλογημένη γη της Κρήτης. Αυτό το στοίχημα έχει κερδηθεί. Το στοίχημα που πρέπει σήμερα να κερδίσουμε είναι να μάθουν και άλλες χώρες, όπως σήμερα η Γερμανία, η Πολωνία και η Τσεχία για τους καρπούς της Κρητικής γης. Διότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεισδύσουμε σε νέες αγορές και η πρωτογενής παραγωγή ως πυλώνας της οικονομίας που μπορεί να στηρίξει την Ελλάδα, να περάσει σε μια νέα φάση».

 Η ελληνική συμμετοχή είναι ιδιαίτερα πλούσια με πολλούς εκθέτες απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ η συμμετοχή της Κρήτης αφορά και στην προώθηση των ελληνικών κηπευτικών (τομάτα, αγγούρι, πιπεριά και μελιτζάνα), τα οποία παράγονται στην Κρήτη και απαρτίζεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας "Ανατολή", τον Αγροτοβιομηχανικό Συνεταιρισμό Τυμπακίου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό "Νότος", τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας, την Ομάδα Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων "Φαλάσσαρνα"– Στ. Κομπογεννητάκης & ΣΙΑ Ο.Ε, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό "Ψαρής" και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό "Κάμιρος", με επικεφαλής εταίρο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας "Ανατολή".

 

 
 
 
 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός