ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Λίλυ Μπουζιάνου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου)
Στη  διήμερη εκδήλωση αναφέρθηκαν θέματα  για το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου. Το άσχημο είναι ότι κάποιες παγκόσμιες εταιρείες, έχουν κατακλύσει τον κόσμο. Η γενιά των παιδιών από το 80 με  αυτό μεγάλωσαν και με αυτό πορεύονται. Άρα είναι μονόδρομος το ηλεκτρονικό εμπόριο.
Ανοίγουν νέες επιχειρήσεις όλο και περισσότερο που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Βέβαια με τη  παγκοσμιοποίηση που γίνεται, οι χώρες αποδυναμώνονται . Ενισχύονται 2-3 μεγάλες επιχειρήσεις και μικραίνει η πίτα για τις μικρές επιχειρήσεις.
Στο ηλεκτρονικό εμπόριο δεν έχουμε πολλές δικλείδες ασφάλειας στη προστασία του καταναλωτή. Όλοι όσοι ψωνίζουν από το διαδίκτυο κάπου την έχουν πατήσει.
Οι πωλήσεις που μπορείς να κάνεις μέσω του διαδικτύου είναι και η διαφήμιση σου. Στα open mall υπάρχουν πλατφόρμες που γίνονται προσφορές. Ελπίζω εμείς εδώ να το προχωρήσουμε.
Δεν έχουμε ενημέρωση, ούτε από δημοτική αρχή ούτε από επιμελητήριο. Εμείς το έχουμε παραδώσει στο επιμελητήριο και θεωρούμε ότι προχωράει από εκεί.
Το θέμα του open mall θεωρώ, ότι το κομμάτι που αφορούσε το επιμελητήριο,  δηλαδή να μαζέψει τις επιχειρήσεις εχει ολοκληρωθεί και πιστεύω ότι συνεργάζεται με το δήμο για την ολοκλήρωση του.
Θα προχωρήσει και προχωράει ,γιατί μιλάνε και για την ανάπλαση της Ταβουλάρη.
Θα πρέπει να προσαρμοστούν οι επιχειρήσεις και να ασχοληθούν με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Το φυσικό κατάστημα θα υπάρχει , αλλά όλα θα είναι αυτοματοποιημένα. Θα δούμε πολλές εξελίξεις , τώρα κατά πόσο οι επιχειρήσεις  μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτό … υπάρχει και ο ανταγωνισμός και δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας που να το εξασφαλίζουν.
Οι ενημερώσεις και οι ομιλητές ήταν οι εταιρείες που προσπαθούσαν να πουλήσουν αυτές τις πλατφόρμες. Οπότε προχωράει αλλά δυστυχώς υπάρχουν οι μεγάλες επιχειρήσεις που γονατίζουν τις μικρές. Βέβαια με τα ανοικτά κέντρα η κάθε επιχείρηση θα μπορέσει να δει πως θα προσαρμοστεί. Μεγάλο κομμάτι είναι αυτό που αφορά το δήμο. Θα πρέπει να γίνει η διαμόρφωση του χώρου, τα παρκινγκ, για να μπορέσει να ξεκινήσει. Δεν είναι ότι τώρα μπορούσε να κάνει κάτι το επιμελητήριο και δεν το κάνει.
 
ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ
Ισχύει η παλιά που υπήρχε και αυτή προσπαθεί να εφαρμόσει η δημοτική αρχή. Μας είχε πει ότι θα υπάρξει τροποποίηση, αλλά δεν ενημερωθήκαμε ότι έγινε κάτι .
Δεν μπορεί να δίνει το δικαίωμα να κάνεις κατάληψη οδοστρώματος, όταν δεν έχεις ξεκαθαρίσει τι είναι η Αλ.Ρωμα…  για ΑΜΕΑ δεν υπάρχει πρόβλεψη, αν και υπάρχουν σε αρκετά σημεία ράμπες….. δίνει δικαίωμα να κλείσει το κατάστημα με τζαμαρίες και να βάλει μπρίκια…
Βάση αυτής της κανονιστικής κάποιος πάει και βγάζει άδεια…. Μετά αυτή η άδεια θα είναι άκυρη;
Δεν υπάρχει πρόοδος… πολύ φοβάμαι ότι θα είμαστε στην ίδια κατάσταση, θα υπάρχει η διαφωνία για το « είσαι νόμιμος ή είσαι παράνομος». Αρκετοί βγάζουν τα νάιλον και βάζουν τζαμαρίες, που δεν ξέρω πόσο ασφαλείς είναι στο δρόμο όπου κυκλοφορούν και παιδιά.
 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΩΜΑ
Εξέλιξη δεν έχουμε,  γιατί για να γίνει κάτι τέτοιο και να είναι βιώσιμη η πόλη, θα πρέπει να υπάρχει σωστή πεζοδρομηση. Αν είναι να την κλείσουν, για να γίνει τραπεζόδρομος ή για να μπούμε στο κιόσκι εμπόριο, δεν χρειάζεται…
Άλλωστε συζητώντας και στο συνέδριο, οι περισσότερες επιχειρήσεις που ανοίγουν είναι τα καφέ. Αυτό όμως δεν νομίζω ούτε ότι είναι επιχειρηματικότητα, ούτε ότι θα βιώσει πολύ καιρό.
Θα ήθελα να επεκταθούμε περισσότερο στους άλλους δρόμους που ερημώνουν. Η Τερτσέτη είναι σε άθλια κατάσταση . Το μόνο  που μας σώζει, είναι να πεζοδρομηθεί όλη η πόλη. Ο δρόμος είναι παντού σκαμμένος, τρακτέρ θέλεις. Για ποιο δρόμο μιλάμε που να είναι βατός; Μόνο η Φωσκόλου που είναι καινούργιος δρόμος.
Αντί να ασχολούμαστε, τι γίνεται στην Αλεξάνδρου Ρώμα, να ασχοληθούν με τη πόλη μας που χάνεται
Έχω καταλάβει ότι ο δήμαρχος θέλει να κάνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να συμμαζέψει τη πόλη. Θέλει αυτό που θα φτιαχτεί σε κάθε τομέα να γίνει σωστό.
Αντί να βγαίνει να δίνει πρόστιμα στις επιχειρήσεις, θα μπορούσαν να γίνονται συστάσεις.
Δεν έχω δει κάτι να με ενθουσιάσει.
Καλό καρναβάλι, να το ζήσουμε…. Δεν είναι κακό, είναι να μπορέσει να ξεσκάσει ο κόσμος.