ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος  (τ.Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων) στο IonianRadio.gr
 
ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε επί της ουσίας, το πως θα διαμορφωθεί το πλαίσιο λειτουργίας και όχι τόσο τα ονόματα
Το ζητήσαμε 2 φορές από τη κ.Κράτσα, προκειμένου να ξέρει ο καθένας που θα συμμετέχει, πως θα εισφέρει και αν θα λειτουργεί η επιτροπή αυτή, τακτικά ή ευκαιριακά.
Το αντιμετώπισε με γενικότητα η κ.Κράτσα και το σχέδιο που υλοποίησε δεν έχει βάθος . Της είπαμε να μην επιμένει στις προοπτικές συμμετοχής και ότι μας ενδιαφέρει, το σκεπτικό της για τη λειτουργία αυτής της επιτροπής.
Είμαστε σε δύσκολη θέση, για το αν θα πρέπει να συμμετέχουμε, αλλά είπαμε να δώσουμε κι εμείς μία συμμετοχή και θα δούμε στις πρώτες συνεδριάσεις αν υπάρχει ουσιαστικό αντικείμενο, αν η επιτροπή θα προσφέρει και θα ενισχύει τη στρατηγική μας, ή αν θα είναι μία επιτροπή που θα  έχει μόνο τα φώτα της δημοσιότητας.
 
ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ
Για τη Ζάκυνθο η προγραμματική σύμβαση που είχαμε συζητήσει με το λιμενικό ταμείο εγκρίθηκε από την αποκεντρωμένη Μάιο ή Ιούνιο. Από εκεί και μετά δεν είχε υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση, παρέμενε σε αδράνεια χωρίς  να έχει προωθηθεί. Πιθανόν να έχει να κάνει με τη νέα πρόταση της περιφερειάρχη. Δεν ξέρω τώρα αν έχει υπογραφεί, αλλά πολύ αμφιβάλω.
Τον Ιούνιο, δεν υπάρχει περίπτωση να πετάει υδροπλάνο στη Ζάκυνθο. Μακάρι, αλλά εμείς επειδή πατάμε στο ρεαλισμό, ακόμη και αν είναι στα σχέδια της, μέχρι να γίνουν οι διαδικασίες , να γίνουν μελέτες αδειοδοτήσεις κλπ, αποκλείεται μέχρι τον Ιούνιο να πετάνε στη Ζάκυνθο.
Εμείς είχαμε άλλο σχεδιασμό, να τελειώσουν όλα να γίνουν οι προμήθειες και από το τέλος του χειμώνα,  να έχουμε τα υδατοδρόμια μπαίνοντας στο 2021. Αυτό είναι μία ρεαλιστική εικόνα. Τα υπόλοιπα είναι εντυπωσιασμοί.
 
ΕΡΗΜΙΤΗΣ
Η σύμβαση ήταν πολύ συγκεκριμένη. Ενοχλήθηκε η κ.Κράτσα, ενώ εμείς πολιτικά θέσαμε ερωτήματα, και επειδή ο κ.Γεωργιάδης είναι στην επικαιρότητα πιέζοντας και το δήμαρχο β. Κέρκυρας, της κάναμε συγκεκριμένη ερώτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, για το αν είχε μιλήσει με το κ.Γεωργιάδη, για τον ερημίτη.
Μπορεί να είμαστε σκληροί με τους αντίπαλους μας αλά υπάρχουν και όρια. Αυτό που φάνηκε είναι ότι η κ. Κράτσα είναι στη λογική της προώθησης της συγκεκριμένης επένδυσης, γιατί η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, αλλάζει το πνεύμα των προηγούμενων περιφερειακών συμβουλίων, που ήταν αρνητικοί σε αυτή τη δραστηριότητα. Τώρα μας λέει ότι πρέπει  να βλέπουμε θετικά αυτές τις δραστηριότητες.

 πηγή:Κέρκυρα Σήμερα