ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

«ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ : ΟΥΔΕΠΟΤΕ Ο ΑΡΕΤΑΚΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ  ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ» -  ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ : «Σιγά σιγά θα διεκπεραιωθεί το ζήτημα»
-              ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ : « Κάποιες τελικές αποφάσεις τις παίρνει ο αρχηγός …»
-              ΨΗΦΙΑΚΗ  ΕΠΟΧΗ -  e-zakinthos : « Σε δύο  24ωρα θα το λύνουμε το πρόβλημα»
-              «G PS, για τα περισσότερα αυτοκίνητα του Δήμου»
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ
Με αφορμή την συμμετοχή του κ. Νικήτα Σπίνου, εκπροσωποντας την Δημοτική Αρχη Ζακύνθου, σε εκδήλωση με θέμα την «Νέα Ψηφιακή Εποχή» για την περιφερεια Αττικής, που διοργάνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ.Πατούλης, μία ενδιαφέρουσα συζήτηση , εφ΄όλης της ύλης

Με αφορμή την συμμετοχή του κ. Νικήτα Σπίνου, εκπροσωποντας την Δημοτική Αρχη Ζακύνθου, σε εκδήλωση με θέμα την «Νέα Ψηφιακή Εποχή» για την περιφερεια Αττικής, που διοργάνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ.Πατούλης, μία ενδιαφέρουσα συζήτηση , εφ΄όλης της ύληςΨΗΦΙΑΚΗ  ΕΠΟΧΗ
Ήταν μία εκδήλωση που πραγματοποίησε η περιφέρεια Αττικής θέμα την ψηφιακή εποχή.
Προσκεκλημένος ήταν ο Υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης που είναι βαθυγνώστης του θέματος και έχει στόχους επάνω σε αυτό. Παρουσιάστηκε ο πρώτος στόχος που είναι για 45 περίπου έγγραφα και που ο κόσμος θα μπορεί να τα παίρνει από το σπίτι του, και τελικός στόχος είναι ότι χαρτί χρειάζεται ο έλληνας πολίτης να μπορεί να το παίρνει από το σπίτι του. Οτιδήποτε χρειάζεται να μην ταλαιπωρείται επί ώρες από τις υπηρεσίες. Αυτό εφαρμόζεται στα κράτη της βόρειας Ευρώπης. Στόχος είναι να τα φτάσουμε και να τα ξεπεράσουμε γιατί μπορούμε. Ήταν ξεκάθαρο από  τον υπουργό, ότι στόχος είναι, να επεκταθεί στις περιφέρειες και τους δήμους όλης της Ελλάδας.
Εμείς αυτό το διάστημα στο δήμο, τρέχουμε να κάνουμε την εφαρμογή e-zakinthos, όπου ότι πρόβλημα υπάρχει  που αφορά το δήμο,  να αποστέλλεται  στο δήμο που θα το παίρνει μία ομάδα και μέσα σε δύο  24ωρα θα το λύνουμε. Αυτό το είχε κάνει ο δήμος Αθηναίων πρόσφατα και ήδη έχω έρθει σε επαφή για να έχουμε τη συνεργασία τους. Ήδη τώρα το ξεκινάμε με τον  Πάνο Λυκουργιώτη και έναν άλλο προγραμματιστή. Με αυτούς θα το τρέξουμε αλλά και με όποιους άλλους θελήσουν να μας συνδράμουν με την τεχνογνωσία τους.
Επίσης τρέχουμε και την ολοκλήρωση ενός διαγωνισμού gps, για τα περισσότερα αυτοκίνητα του δήμου . Kαι τα δύο θέματα προγραμματίζουμε να τα ελέγχει ένα control room από όπου θα γίνεται και ο συντονισμός.
Ο προσανατολισμός ο δικός μας πλέον, πρέπει να είναι προς τη δημιουργία, πρέπει να κοιτάζουμε μπροστά.
Είμαστε τα χέρια του κ.Αρετάκη, δεν λειτουργούμε αυτόνομα. Πριν κάνουμε κάτι το έχουμε συζητήσει πολύ. Υπάρχει το νέο με την εμπειρία του παλιού.
Επειδή έχει αναπτυχθεί παραφιλολογία τις τελευταίες ημέρες, ουδέποτε ο κ.Αρετάκης είπε, ότι θα απεμπολήσουμε τα δικαιώματα που έχουμε στη περιοχή του Ναυαγίου. Οτιδήποτε δικαιούμαστε θα τα διεκδικήσουμε ακόμη και δικαστικά. Έγινε παρερμηνεία, γιατί είπε «μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα». Αυτό είναι διαφορετικό, με το ότι δεν θα διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν.
Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να πάρει ο δήμος αυτά που του αναλογούν και αναφέρομαι στα 8 συν στρέμματα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ
Συνάντησα στο γραφείο της , την πρόεδρο του Ελληνικού οργανισμού τουρισμού, Κ. ΆνΤζελα Γκερέκου.
Βασικός λόγος ήταν η προώθηση και αναγνώριση για τις ιαματικές πηγές στην Ζάκυνθο που είναι εκτός από τα Ξύγκια και άλλες 6 μικρότερες που δεν γνωρίζαμε και την πιστοποίηση τους,  την αδειοδότηση των ιαματικών πηγών στα Ξυγκια , όπως ακόμη και για το ναυάγιο που και οι τούρκοι το είχαν δηλώσει ως αξιοθέατο. Στο σημείο αυτό  να πω,  ότι έστειλε και η ίδια η κ.Γκερέκου έγγραφο και θα ελέγξει αν έχει γίνει διόρθωση ενώ μου είπε ότι αυτό δεν γίνεται πρώτη φορά.
Επίσης  συζητήσαμε και θέματα προώθησης τουρισμού.. Συζητήσαμε για θέματα που αφορούν τη Ζάκυνθο. Μου ζήτησε χάρτη με σημεία παραγωγής τοπικών προϊόντων, όπως επίσης και τι πλεονεκτήματα  έχει το νησί μας, σε σχέση με άλλα μέρη. Δεσμεύτηκε όταν της τα στείλουμε να τα προωθήσει. Έχω ενημερώσει ήδη τον κ.Βαρβαρίγο που είναι υπεύθυνος στο τομέα τουρισμού.


ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Δεν μου επιτρέπεται να τοποθετηθώ σε αυτό που είπε ο δήμαρχος στη συνέντευξη τύπου περί αντικατάστασης αντιδημάρχων με δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Πρέπει κάποια θέματα να τα διαχειρίζεται ο δήμαρχος. Σε αυτό το θέμα μόνο ο δήμαρχος μπορεί να απαντήσει. Βέβαια οι πιο πολλές αποφάσεις βγαίνουν από κοινού. Ο δήμαρχος αποφασίζει πάντα τη στρατηγική του. Δεν εκλεχτήκαμε για να διαχειριστούμε καρέκλες αλλά για να αντιμετωπίσουμε και να κάνουμε ότι καλύτερο για το νησί
Επειδή ζω καθημερινά το δήμαρχο και ακούει και συμβουλεύεται και αφουγκράζεται τον καθέναν, με το παραπάνω. Όμως κάποιες τελικές αποφάσεις πρέπει να τις παίρνει ο αρχηγός. Είναι ο τελικός υπεύθυνος, χωρίς κανένας, να σημαίνει ότι, χάνει τις ευθύνες του , γι αυτά που του αναλογούν, είτε είναι καλά, είτε κακά.
Χρειάζεται υπομονή γιατί τίποτα δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη και το δεύτερο είναι, ότι ο δρόμος δεν θα έλεγα ότι είναι ναρκοθετημένος , αλλά ότι δυσκολεύει τεχνικά. Και τα δύο χρειάζονται χρόνο. Ήδη έχουν γίνει πολλά πράγματα και θα γίνουν περισσότερα.
 
 
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Παρακολουθώ το θέμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ .  Σε ότι αφορά τη πληρωμή του προσωπικού, υπάρχει πλήρης κάλυψη από το ΕΣΠΑ.
Προέκυψαν το περασμένο χρόνο περισσότερα έξοδα. Λόγω της καθυστέρησης του προϋπολογισμού, γι αυτό δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες. Πιστεύω ότι σιγά σιγά θα διεκπεραιωθεί το ζήτημα. Ουδέποτε αρνήθηκε ο δήμαρχος και πριν 15 ημέρες ενέκρινε τις 50.000 € . Πρέπει όμως να ακολουθηθεί μία  διαδικασία, και  αύριο θα ρωτήσω κι εγώ προσωπικά που βρίσκεται .