ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟΟ Ακης Ζήβας , υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Ζάκυνθος – Ανατροπή – Αναγέννηση», σε συνέντευξη που  παραχώρησε στο IonianRadio.gr και στην εκπομπή «ΕΚΤΕΝΩΣ…», μίλησε για πρώτη φορά, για όλους και για όλα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε, στο Λευτέρη Γιαννάτο, και στην απόφαση του να αποχωρήσει από επικεφαλής του ψηφοδελτίου, στο οποίο ο ίδιος προσωπικά συμμετείχε , δηλώνοντας με έμφαση «Δεν ενημερώθηκα ποτέ για τους λόγους αυτής της απόφασης του». «Δεν θεωρώ αληθές ότι δεν είχε τη στήριξη του Βουλευτή Ζακύνθου», πρόσθεσε με νόημα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα από τη πλευρά του λέγονται, για το Βουλευτή Ζακύνθου κ.Σταύρο Κοντονή και τις 5 προτάσεις του , για την διεκδίκηση του Δήμου Ζακύνθου, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονταν ο κ.Λευτέρης Γιαννάτος , αλλά και ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ζακυνθινή Αναγέννηση» και συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου κ. Αντώνης Κασσιμάτης.

Ακόμα αναφέρθηκε, στη δημοτική αρχή Κολοκοτσά, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «βοηθήθηκε υπερβολικά από τη κεντρική εξουσία και από το Βουλευτή Ζακύνθου», για να υπογραμμίσει και συμπερασματικά να καταλήξει, στο γεγονός ότι ο κ.Κολοκοτσάς, «πληρώνει» τις λάθος επιλογές στους συνεργάτες του. «Δεν συνεργάστηκε με αυτούς που έπρεπε να συνεργαστεί, αλλά συνεργάστηκε με αυτούς που δεν έπρεπε. Το αποτέλεσμα είναι ότι τον ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΑΝ και τον ΚΡΕΜΑΣΑΝ».

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε, η «εξομολόγηση» ότι, όταν ήταν υποψήφιος δήμαρχος του ζητήθηκαν 4 εκατομμύρια δραχμές, για να τον υποστηρίξουν στο β΄γύρο. «Τότε τα είχα χρήματα, δεν του τα έδωσα και έχασα για 70 ψήφους, ενώ κάποιος άλλος κέρδισε…»

Στην ίδια συνέντευξη ο κ.Ζήβας αναφέρεται στην υπόθεση του ΛΙΒΑ  και σημειώνει «ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ», στο ΦΟΔΣΑ επισημαίνονται ότι πρέπει να κλείσει κι ακόμη στα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα θητείας του  , με την ιδιότητα του Προέδρου , στο Λιμενικό Ταμείο «Είναι επίτευγμα η έγκριση του  master Plan»

Απόψε μαζί σας είναι η πρώτη μου πολιτική εμφάνιση ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.
Δεν είναι εύκολη υπόθεση η διοίκηση ως Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, η γραφειοκρατία μας φρενάρει σε έργα, όμως στη τετραετία που είμαι στο λιμενικό ταμείο έχουν γίνει πάνω από 100 παρεμβάσεις μικρές ή μεγάλες
Τα έσοδα μας είναι στο 1 εκατομμύριο. Γύρω στα 850 χιλιάρικα είναι τα έξοδα, και τα υπόλοιπα τα κρατάμε σαν προσκέφαλο μη κάτι συμβεί
Ένα επίτευγμα, ήταν η έγκριση του master plan, που ταλάνιζε τη Ζάκυνθο και δεν υπήρχε περίπτωση να αποσυρθεί από τα συρτάρια να εγκριθεί και να δρομολογηθεί. Θα απαιτηθούν 100 εκατομμύρια. Θα γίνουν τμηματικά τα έργα, δε θα τελειώσουν αμέσως και μέχρι να ολοκληρωθεί θα περάσει μία δεκαετία. Το λιμάνι όμως θα αλλάξει μορφή .
Σήμερα έμαθα ότι έχει τελειώσει και η περιβαλλοντική μελέτη, είναι στο υπουργείο περιβάλλοντος και περιμένουμε αυτές τις ημέρες την έκδοση της άδειας
Άλλο έργο είναι η γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη. Κάποτε είχα φέρει μία γέφυρα που σάπιζε. Έτυχε να είμαι πάλι πρόεδρος και έφερα νέα γέφυρα. Τελειώσαμε και με τη διαδικασία τάπητα της γέφυρας, πιστεύω ότι μετά το Πάσχα θα γίνει η αποκατάσταση. Καθυστέρησε ένα διάστημα γιατί αυτές οι γέφυρες θεωρούνται προσωρινές μέχρις ότου χαρακτηριστούν μόνιμες. Τώρα λοιπόν δόθηκε η  έγκριση και μετά το Πάσχα θα γίνει η αποκατάσταση, οπότε θα αποκατασταθεί και ο θόρυβος
Μπορούσαν πριν , όταν είχαν τη διοίκηση να είχαν κατασκευάσει την άλλη γέφυρα που έλεγαν. Εμείς τολμήσαμε να κάνουμε κάτι που εκείνοι δεν έκαναν. Αν το κάνουν στο μέλλον θα είναι ευπρόσδεκτο αλλά μέχρι τότε η εξυπηρέτηση θα είναι με αυτή τη γέφυρα.
Θα ήθελα να μη σχολιάσω το τι σχολίασε ο κ.Σπύρου ο οποίος θα μπορούσε να είχε υλοποιήσει το έργο και δεν το έκανε. Τώρα πάμε στο Βασιλικό και δεν έχουμε το άγχος για το πώς θα επιστρέψουμε. Όλα γίνονται. Εξαρτάται πως τα διεκδικείς.
Η κατασκευή της μόνιμης γέφυρα δεν γνωρίζω γιατί δεν προχώρησε, δεν υπήρξε ενημέρωση σε εμένα στο λιμενικό ταμείο σχετικά
Η παιδική χαρά του άμμου εγκαταλελειμμένη και μισογκρεμισμένη , διαμορφώθηκε  και υλοποιήθηκε. Σήμερα πήρα  και την έγκριση για τη παιδική χαρά στο κόκκινο βράχο και από Δευτέρα προχωράμε στη δημοπράτηση
Για τη προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων επιλέχθηκε και από το υπουργείο πολιτισμού με τη σύμφωνη γνώμη μας να κατασκευαστεί στη προβλήτα του Αγίου Διονυσίου για να έχουμε ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης. Η πόλη στη πλατεία του Άγιου Διονυσίου είναι παραμελημένη. Αυτό ήταν το σκεπτικό γιατί έτσι αξιοποιείται όλη η περιοχή. Το υπουργείο πολιτισμού δεν ήθελε να γίνουν τέτοιες παρεμβάσεις, μπαζώματα, τα τσιμεντοκατασκευές που θα επιβάρυναν το χώρο στη πλατεία Σολωμού.
Επίσης τα πλοία δεν θα ήταν αναγκασμένα να κάνουν πλευρική προσέγγιση με φόβο να  υπάρχει μετατόπιση φορτίου…
Θεωρώ ότι είναι δίκαιο θεωρώ ότι είναι ωραίο αυτό.
Έρχεται ένα κρουαζιερόπλοιο με 2000 επιβάτες. Που θα πάνε τα λεωφορεία στον Αγιο Νικόλαο Μώλου? Η παραλία θα κλείσει …
Έγιναν οι σεισμοί, ήταν επώδυνοι για το λιμάνι. Όμως ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί και το παραλιακό πεζοδρόμιο χάριν των σεισμών. Τα σίδερα έχουν κοπεί, οι αποκαταστάσεις έχουν γίνει  και εκκρεμεί το σημείο που έγινε η καθίζηση. Θα επιδιορθωθεί τώρα πλέον, μετά τους σεισμούς, όλη η παραλία. Έγιναν οι έρευνες που έπρεπε να γίνουν και πριν ένα μήνα ανατέθηκε η εκπόνηση των μελετών οι οποίες όμως θα έπρεπε να γίνουν αφού τελειώναμε με τη σεισμική δραστηριότητα. Οι μελέτες θα πάρουν 4 μήνες και μετά θα προχωρήσουμε στους ανάδοχους. 10 εκατομμύρια έχουν εξασφαλιστεί για την αποκατάσταση των ζημιών και έχει συμβάλει σημαντικά ο βουλευτής.
Για τα σκάφη το master plan, προβλέπει τη χωροταξική αλλαγή της λεκάνης
 
Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο που επικεφαλής είναι ο Αντώνης Κασσιμάτης.
Όταν με προσκάλεσε ο Γιαννάτος να συμμετάσχω αποδέχθηκα με χαρά να μπω στο ψηφοδέλτιο του και προσχώρησα. Είχε πάνω από 80 υπογραφές στήριξης, μέσα σε αυτές και του κ.Κασσιμάτη. Όμως δεν ενημερώθηκα ποτέ ότι θα παραιτείτο και θα έφευγε και ποτέ δεν έμαθα το λόγο. Ούτε ο κ.Κασσιμάτης ενημερώθηκε. Δεν ρώτησα τους λόγους, του είπα ότι δεν έκανε καλά χωρίς να ενημερώσει πρώτα.
Δεν θεωρώ αληθές ότι δεν θα είχε τη στήριξη από το βουλευτή Ζακύνθου.
Ξέρω 4 προσωπικούς φίλους του βουλευτή κι ένα ξάδελφο του,  που ήταν στο ψηφοδέλτιο Γιαννάτου. Είναι ποτέ δυνατόν να μην το στήριζε ο βουλευτής; Θεωρώ ότι υπάρχει υπερβολή.
Ο κ.Κοντονής είχε κάνει 5 προτάσεις για τη διεκδίκηση  σε υποψήφιους που μέσα σε αυτές δεν ήταν ο κ.Γιαννάτος. Ήταν έντιμα άτομα, καταξιωμένα επαγγελματικά, είχε προτείνει και το κ.Αρετάκη αλλά δεν έγινε αποδεκτός από το κόμμα.
Τον κ. Κασσιμάτη ο βουλευτής μας τον εκτιμούσε πολύ και εξαρχής είχε πει ότι θα ήταν ευτυχής στη περίπτωση υποψηφιότητας του γιατί ήταν και συντονιστής  στη Ζάκυνθο της παράταξης.
Τον κ.Κασσιμάτη τον έζησα τα τελευταία 5 χρόνια στα δημοτικά συμβούλια. Ήταν καταρτισμένος, δούλεψε στο δήμο, ανέδειξε θέματα που άλλη δημοτική κίνηση δεν τα ανέδειξε, πρόσφερε, είναι έντιμος και αυτοί είναι οι λόγοι συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο του.
Εγώ ποτέ δεν δήλωσα υπέρ του ΛΙΒΑ. Πάντα ήμουν και είμαι κατά αυτής της λύσης. Όμως αποδεχθήκαμε κάποια λύση όταν τα σκουπίδια κατέκλυσαν το νησί στους δρόμους. Έπρεπε η πόλη να καθαριστεί. Θα μπορούσε πριν 20 χρόνια να είχαν γίνει οι προσπάθειες αποκατάστασης του Σκοπού …
Για μένα το μόνο που υπήρχε και το λέω από τη πρώτη στιγμή είναι ο Σκοπός. Έπρεπε να γίνει το κέντρο υποδοχής των σκουπιδιών. Οι προϋποθέσεις υπήρχαν. Θα γίνονταν ορισμένες παραχωρήσεις και ορισμένες υποχωρήσεις. Οι κάτοικοι δεν το ήθελαν και είχαν δίκιο όμως δεν το θέλουν και στο ΛΙΒΑ  και έχει δίκιο ο ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ
Ο ΦΟΔΣΑ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. Πρέπει να γίνει υπηρεσία του δήμου και να λειτουργεί σαν δημοτική διεύθυνση.  Εκ των πραγμάτων αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η ολοκληρωμένη διαχείριση θα πρέπει να γίνει στο ΛΙΒΑ.
Θεωρώ ότι επιβάλλεται με το νέο νόμο να γίνουν συνεργασίες. Θα το δούμε αυτό τη δεύτερη Κυριακή. Εγώ θα ήθελα να έχουμε την αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή. Η απλή αναλογική εγώ θα ήθελα να είναι ακόμη πιο απλή. Δύο ψηφοδέλτια , ένα με δημάρχους ένα με δημοτικούς συμβούλους και να μπαίνουν σταυροί.
Ελπίζω να εκλεγούν τη πρώτη Κυριακή αυτοί που έχουν το σκεπτικό των συνεργασιών. Ο κόσμος πρέπει να κρίνει και να αποφασίσει. Δεν δικαιολογείται να πει δεν ήξερα τον έναν δεν ήξερα τον άλλον… τους ξέρουνε όλους και πολύ καλύτερα ξέρουν τους δημοτικούς συμβούλους που κατεβαίνουν
Ας ψηφίσουν τους πιο έντιμους και τους πιο συνεργάσιμους…
Όταν ήμουν υποψήφιος δήμαρχος κάποιος μου ζήτησε 4 εκατομμύρια δραχμές, για να με υποστηρίξει στο δεύτερο γύρο. Τότε τα είχα τα χρήματα , δεν του τα έδωσα και έχασα για 70 ψήφους, ενώ κάποιος άλλος κέρδισε. Και μετά από τόσα χρόνια το λέω για πρώτη φορά
 
Ξέρω ότι ο κ.Κολοκοτσάς βοηθήθηκε υπερβολικά από τη κεντρική εξουσία και από το βουλευτή. ΟΜΩΣ… Λάθος επιλογές, λάθος επιλογές, λάθος επιλογές… δεν συνεργάστηκε με αυτούς που έπρεπε να συνεργαστεί, ΑΛΛΑ συνεργάστηκε με αυτούς που δεν έπρεπε και το αποτέλεσμα είναι ότι τον ξεφούσκωσαν, τον κρέμασαν…
Ο κάθε επικεφαλής ας προσέχει τις συνεργασίες και τους συνεργάτες του.
Εύχομαι η αρχή που έγινε στο στούντιο σας να είναι τυχερή.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός