ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Διονύσης Ακτύπης: «Το «προχωράτε» , εγώ, το έχω δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη - Η υπόθεση εκδικάζεται 2/4 και δεν θα κλείσει με το, “ η αμέλεια σκότωσε τη γυναίκα” -  Να μη κοιμούνται ήσυχοι» ενώ υπογράμμισε, «Εδώ έχουμε εμπόδιο και συγκάλυψη στο να διερευνηθεί. Δεν έχει φτάσει εκεί που θα έπρεπε να φτάσει. Δεν θα υποκύψουμε αλλά θα αναζητήσουμε την αιτία θανάτου.
Θα πω χαρακτηριστικά πως είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή στο Ρίο να υπάρχει δείγμα αίματος από τη δεύτερη ασθενή, να αναφέρει ιατροδικαστής ότι ενώ υπάρχει αίμα για τοξικούς παράγοντες, γιατί δεν γίνεται έλεγχος και το αίμα να παραμένει στο Ρίο χωρίς να έχει γίνει έλεγχος, γεγονός που θα μας είχε οδηγήσει σε συμπεράσματα. Αυτό το λέει η κρατική λειτουργός στην έκθεση της που είναι μέσα στη δικογραφία» -

Γεωργία Παράσχη: «Αρνητικά τα αποτελέσματα της εκδήλωσης του Επιμελητηρίου για τη κοπή της πίτας του – Λάθος η επιλογή του χώρου - Προσβλητικό & εξευτελιστικό, να δημιουργείται η εντύπωση ότι  το Επιμελητήριο προσχωρεί σε… συμμαχίες»

Διονύσης Ακτύπης (Ιατρός- Ορθοπεδικός // Πολιτευτής Ν.Δ)
Θα διαπιστώσατε κι εσείς αυτά που έλεγαν και οι γιατροί και ο σύλλογος εργαζομένων ότι έχει μπει σε φάση επικινδυνότητας βγήκαν αληθινοί.
Το ιατρικό κατεστημένο και τα κυκλώματα που έλεγαν ότι προσπαθούσαν, ‘έλεγαν του κόσμου τα ψέματα
Λέγαμε ότι η παιδιατρική οδηγείται να κλείσει και ότι το νοσοκομείο καταρρέει. Βγήκε ανακοίνωση που κατακεραύνωνε και μάλιστα οδήγησαν κάποιοι στη δικαιοσυνη
Σήμερα όμως η παιδιατρική δεν έχει κανένα γιατρό και κάνουμε προσπάθεια να ξανακτίσουμε παιδιατρική. Ένας γιατρός με 30 εφημερίες το μήνα είναι δύσκολο να σηκώσει τέτοιο βάρος. Με ευχολόγια και ημίμετρα που λένε ότι θα φέρνουν 3 γιατρούς για να ξεκουράζουν τη συνάδελφο δεν είναι λειτουργία μιας κλινικής. Πρέπει να υπάρχει δ/ντης κλινικής που θα έχει και την ευθύνη. Δεν μπορεί να λειτουργεί η παιδιατρική με επιμελητή β’ και δεν έχει να κάνει με το επίπεδο των γνώσεων .
Το ποιος ευθύνεται που φτάσαμε εδώ, θα το αντιληφτείτε αν ακούσετε τον κ. Ακη Ποταμίτη πως σκέφτονται, που έχει μιλήσει σε άλλο σταθμό
Ανέφερε ότι παίρνουμε οι δ/ντες του ΕΣΥ 80.000 ευρώ. Είπα λοιπόν να καταθέσουμε ένα έγγραφο γιατί κάποιος κάνει υπεξαίρεση των χρημάτων μας. Εμείς δεν ξεπερνάμε τις 25-28.000 ευρώ το χρόνο.
Λέει ο κ.Ποταμιτης, ότι οι 4 παιδίατροι που έφυγαν δεν κουράστηκαν γιατί είχαν δυόμισι παιδιά την ημέρα. Τα παιδιά πρέπει να ξέρει ότι δεν διαιρούνται με το 365. Την αγωνία του γιατρού δεν μπορεί να την καταλάβει.
Για τη ΜΕΘ είπε ότι δεν χρειάζεται στην ουσία να λειτουργήσει, αλλά να φτιαχτούν 2 κρεβάτια αυξημένης φροντίδας που θα νοσηλεύονται ασθενείς μέχρι να βρεθεί ΜΕΘ στην Ελλάδα να μεταφερθούν.
Είχαμε ξεκινήσει την αντιπαράθεση μας στις προηγούμενες εκλογές με τον κ.Κοντονή, εδώ στο δικό σας σταθμό. Είχε υποσχεθεί τότε ότι θα λύσει το θέμα της ΜΕΘ και ότι θα λειτουργήσει. Έρχεται τώρα και μας λέει πάλι, σε 3 μήνες θα λειτουργήσει. Και τώρα έρχεται ο αντιπρόεδρος ο κ.Ποταμίτης και μας λέει ότι η ΜΕΘ δε χρειάζεται
Έτσι πορεύονται. 4 χρόνια απραξίας και φτάσαμε τώρα να έχουν αρχίσει να υπόσχονται ότι θα φτιάξουν ΜΕΘ, παιδιατρική, οφθαλμιατρική, δερματολόγο….
Η κοινωνία θα πρέπει να στραφεί εναντίον αυτών που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των χώρων της υγείας και όχι εναντίον των ιατρών.
Εγώ προσωπικά ανήκω σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, που στις απόψεις μας είναι η δωρεάν υγεία. Είναι 2 διαφορετικοί τομείς που χρειάζονται στην κοινωνία γιατί χρειάζεται να υπάρχει και ο τομέας ιδιωτικής υγείας χωρίς όμως να σαμποτάρεις τη δημόσια υγεία και να την καταρρακώνεις (όχι μόνο στη Ζάκυνθο αλλά σε όλη τη Ελλάδα)
Θεωρήσανε ότι ο χώρος της υγείας είναι ένα πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης . 
Υπάρχει μια πολιτική ρεβάνς που προσπαθούν να πάρουν από κάποιους που ήταν αντίπαλοι τους στο παρελθόν
Οι λαλίστατοι που βγαίνουν στη κοινωνία δεν μπορούν να τα καταφέρουν να στελεχώσουν ούτε ένα ψηφοδέλτιο.
Από τη δική μας πλευρά εμείς οι ίδιοι οι γιατροί, ποτέ δεν ήμασταν στα κάγκελα… Κοιτούσαμε, διεκδικούσαμε και μάλιστα έντονα…. Τώρα, αν διεκδικήσεις πιθανόν να σε διώξουν, ή να βρεθείς στα δικαστήρια…. Έχουμε φτάσει σε σημεία που ο αυταρχισμός έχει φτάσει στη ζωή μας… Νομίζουν ότι θα πετυχουν το σκοπό τους εκφοβίζοντας το κόσμο
Δεν γίνεται τίποτα. Ο πολιτικός τους χρόνος τελειώνει και η δημοκρατία θα επανέλθει στην Ελλάδα.
Μην είναι ήσυχοι ότι βρέθηκαν οι πιθανοί κατηγορούμενοι. Για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου το παιχνίδι τώρα έχει ξεκινήσει. Η πιθανή αιτία θανάτου θα πρέπει να διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη όπως και η πιθανή αμέλεια.
Η αιτία θανάτου δεν έχει βρεθεί. Υπάρχει περίπτωση, όλοι προσπαθούμε να συμβάλλουμε στο να διερευνηθεί μία αιτία θανάτου. Εδώ έχουμε εμπόδιο και συγκάλυψη στο να διερευνηθεί. Δεν έχει φτάσει εκεί που θα έπρεπε να φτάσει. Δεν θα υποκύψουμε αλλά θα αναζητήσουμε την αιτία θανάτου.
Θα πω χαρακτηριστικά πως είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή στο Ρίο να υπάρχει δείγμα αίματος από τη δεύτερη ασθενή, να αναφέρει ιατροδικαστής ότι ενώ υπάρχει αίμα για τοξικούς παράγοντες, γιατί δεν γίνεται έλεγχος και το αίμα να παραμένει στο Ρίο χωρίς να έχει γίνει έλεγχος, γεγονός που θα μας είχε οδηγήσει σε συμπεράσματα. Αυτό το λέει η κρατική λειτουργός στην έκθεση της που είναι μέσα στη δικογραφία.
Υπάρχουν ονομαστικά μέσα στο πόρισμα αυτοί που φέρουν τις ευθύνες. Όλοι αυτοί θα βρεθούν στη δικαιοσύνη. Η υπόθεση δεν θα κλείσει με το, « η αμέλεια σκότωσε τη γυναίκα». Να μη κοιμούνται ήσυχοι. Άλλο η αμέλεια που διερευνάται και άλλο οι αιτίες θανάτου που κάποιοι εμπόδισαν να βρεθούν.
Δεν είναι απλά τα πράγματα. Θέλουν να οδηγήσουν σε λάθος δρόμο τη δικαιοσύνη. Να σκέπτονται ότι μπορεί και να βρεθούν απέναντι στη δικαιοσύνη
Υπήρξε επικοινωνία του κ.Πέτρου στο κ.Νικολοπουλο να σταλούν οι 5 φάκελοι να ελεγχτούν. Η απάντηση ήταν δεν είναι στις προθέσεις μου να συμβεί αυτό.
Το θέμα της αμέλειας θα δικαστεί στις 2/4/2019

Πολλά θέματα βάζει ο κ.Κοντονής όπως με τους πυρόπληκτους ότι θα έχουν ενισχύσεις και που ακόμη περιμένουν. Μας είπε για τους σεισμούς να μην πάνε να πληρώσουν και πήραν τα χρήματα των πολιτών μέσα από τα βιβλιάρια τους.
Ας μας απαντήσει για όλα αυτά…
Κάποιο σκεπτικό θα πρέπει να υπήρχε που δεν ψηφίστηκε η τροπολογία
Δε νομίζω ότι τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο κ.Κοντονής. Εδω η παραπληροφόρηση πάει και έρχεται. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να υπάρχει και επίσημοι ανακοίνωση από τη ΝΔ.
Ας κοιτάξει να δει τι έργο έχει κάνει στη Ζάκυνθο 4 χρόνια. Αν αυτό ήταν το μοναδικό πρόβλημα που εντόπισε έχω να του πω ότι δεν έχει κάνει 4 χρόνια τίποτα. Μόνο κάποια πράγματα που πριν τα κακοχαρακτήριζε…
ΕΚΛΟΓΕΣ
Έχει έρθει κάποιος και σας έχει πει ότι θα είναι 100% υποψήφιος;;; 
Αυτή τη στιγμή δεν έχουν δοθεί χρίσματα. Κάποιοι άνθρωποι έχουν πάρει το πράσινο φως να προχωρήσουν
Εγώ αυτό το πράσινο φως το έχω πάρει από το καλοκαίρι 
Εκδηλώθηκε 2-3 φορές, δεν ζω με φαντάσματα, ούτε φαντασιώνομαι. Ξέρω ότι έχω ένα σκοπό να κάνω, δουλεύω επάνω σε αυτό και μέσα στο μήνα πιστεύω ότι ο Πρόεδρος θα βγει να ανακοινώσει τα 3 ονόματα. Κάποιοι εύχονται να μην είμαι. Γιατί ;; δεν ξέρω Χαίρομαι όμως που τους γεμίζω τα πρωινά τους. Ο καθ ύλην αρμόδιος ας μη βιάζονται θα τους το ανακοινώσει. Τις υποψηφιότητες δεν τις δίνουμε εμείς ούτε τις εκβάλλουμε. Θα τις δώσει η Ν.Δ.
Μάλλον δεν πρέπει να είμαι πολύ δυνατός. Γιατί συνήθως θέλουν τον υποψήφιο να έχει δύναμη…. Εμείς αυτό το έχουμε πάρει. Οι επαφές υπάρχουν, περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Το ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ το έχουμε και δια στόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη
Είμαι ικανοποιημένος από αυτό που έχω δει από τη δική σου πλευρά και προχωράμε… εμένα μου είπε ο πρόεδρος.
Αν όμως βγούμε εμείς και πούμε είμαστε υποψήφιοι τότε είμαστε μπάχαλο. 
Σας λέω τι έχω πάρει από τη παράταξη μου, δίνω τον αγώνα μου καθημερινά και περιμένω την παράταξη μου. 
Καθημερινά τα πρωινά σε κάποιες συγκεκριμένες εκπομπές κατασκευάζουν υποψήφιους.
Σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, θεωρώ
Δεν είμαι ευκαιριακός στη ΝΔ. κατέβηκα γνωρίζοντας ότι θα χάσω. Δεν γύρισα τη πλάτη. Όταν έψαχνα τους 3 πολλοί λίγοι δέχτηκαν. Και στα δύσκολα και στα εύκολα είμαι κοντά στη παράταξη . Αλίμονο σε εκείνους που έρχονται κοντά όταν η παράταξη είναι στα επάνω της
Είμαι ο στόχος πολλών και αυτό το πληρώνω. Πληρώνω τη στήριξη μου στη συγκεκριμένη παράταξη που με εκφράζει και που θα τη στηρίζω είτε είμαι υποψήφιος είτε όχι.
Στήριξα και στηρίζω τη ΝΔ είτε είμαι είτε δεν είμαι. Θα είμαι στη πρώτη γραμμή ακόμη και αν δεν είμαι υποψήφιος….
Η ανήκουμε σε ένα χώρο ή δεν ανήκουμε. 
Στην Αθήνα υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται ψηλά στη πολιτική σκηνή και αυτοί γνωρίζουν αν πρέπει να είναι ή όχι ο Ακτύπης.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές τα περισσότερα κόμματα δεν θα δώσουν χρίσματα πανελλαδικά. Θεωρώ΄ ότι όποιος νομίζει ότι μπορεί να προσφέρει μπορεί να είναι υποψήφιος και η τοπική κοινωνία θα επιλέξει με γνώμονα το συμφέρον της.
Η παρούσα δημοτική αρχή έκανε το λάθος να είναι διασπασμένη από την αρχή και κάποιοι δέθηκαν με το βουλευτή και χάθηκε πολύτιμος χρόνος
Όταν έπρεπε να λυθούν προβλήματα, δεν λύθηκαν. Το ζήτημα των απορριμμάτων δεν μπόρεσε να λυθεί στο χρόνο του. Εάν υπήρχε ομοψυχία στη συγκεκριμένη δημοτική αρχή ίσως τα πράγματα να μην ήταν τόσο άσχημα. Εάν για παράδειγμα ήταν ένας δήμος που έκανε 2 έργα βιτρίνας, όπως ήταν η πλατεία, ή να ολοκληρώσουν το θέατρο θα ήταν επιτυχία. Βέβαια αν είχαν ξεκινήσει το θέμα των σκουπιδιών 2 χρόνια νωρίτερα θα ήταν μεγαλύτερη επιτυχία. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να το επικοινωνήσει για εσωτερικούς λόγους
Ξέρω τις δυσκολίες γιατί έχω διατελέσει δήμαρχος. Το πιο δύσκολο στη πολιτική είναι το να είσαι δήμαρχος.
Όταν το προεκλογικό πρόγραμμα πλησίαζε τα 50 εκατομμύρια ευρώ θα αποτύγχανε
Ένας λόγος που δε δέχτηκα να συμμετάσχω στη κούρσα της δημοτικής αρχής ήταν ότι δε μπορώ να διαχειριστώ ένα δήμο που δεν έχει χρηματοδότηση από πουθενά. 
Εύχομαι η πολιτική αντιπαράθεση να είναι πάντα σε πολιτικό επίπεδο και όχι σε προσωπικό. Να μείνουμε σε πολιτικά θέματα και προγράμματα …
Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα… 

Γεωργία Παράσχη (μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ζακύνθου)

Την προηγούμενη Δευτέρα λάβαμε τη πρόσκληση για τη κοπή της πίτας του επιμελητηρίου

Αρχικά η σκέψη μου ήταν ότι η επιλογή του χώρου ήταν λάθος γιατί ο χώρος έχει συνδεθεί με ένα συνδυασμό που διεκδικεί το δήμο. Στην αρχή θεώρησα ότι ήμουν υπερβολική αλλά μάλλον είχα δίκιο

Παρευρεθήκαμε στην εκδήλωση παρόλα αυτά θεωρώντας ότι είναι εορταστική εκδήλωση που αφορούσε τα πεπραγμένα του 2019 και τους στόχους του 2019 βρεθήκαμε όμως προ εκπλήξεων

Ακολουθήθηκαν διαδικασίες που είχαν αρνητικά αποτελέσματα

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τη τιμή να παρευρίσκετε ο κ. θεματικός αντιπεριφερειάρχης της επιχειρηματικότητας ο κ.Μπάστας και να μη του δίνουμε το λόγο.

Ούτε στο δήμαρχο που παρευρέθηκε του δόθηκε η ευκαιρία να απευθύνει χαιρετισμό.

Επίσης το ίδιο συνέβη με το κ. Στασινόπουλο, το κ.Καμπίτση κλπ

Εντύπωση μου έκαναν όμως και οι απουσίες. Είμαστε επιμελητήριο όλων των παραγωγικών φορέων του νησιού. Δεν είναι δυνατόν να μην παρευρεθούν εκπρόσωποι άλλων ψηφοδελτίων γεγονός που συνέβη λόγω του χώρου που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση

το επιμελητήριο έχει μέλη με μεγάλη εμπειρία και δεν θα έπρεπε να επιτρέπει να συμβαίνουν αυτά.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό είναι άδικο και απαράδεκτο. Γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων και διαμαρτυριών από μέλη που έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε, να τους σταθούμε. Ο ρόλος μας πρέπει να είναι βοηθητικός στις επιχειρήσεις.

Υπήρχε ενημέρωση για χρηματοδοτικά προγράμματα, για το μεταφορικό ισοδύναμο ... έπρεπε ο κόσμος κανονικά εκεί να μη χωράει

Υπήρχαν και αποχωρήσεις των μελών μας, που μας έβρισαν κιόλας γιατί θεώρησαν ότι υπήρξε μία σκοπιμότητα στην όλη διαδικασία και ήταν απαράδεκτο και άδικο για μενα, να διαμαρτύρονται μέλη μας ότι οι εκδηλώσεις του επιμελητηρίου έχουν πολιτικό χαρακτήρα ώστε να στηριχτούν κάποιες υποψηφιότητες.

Για εμάς σαν θεσμός ήταν αρκετά προσβλητικό και εξευτελιστικό αυτό. Πήγαμε εκεί για να εξυπηρετήσουμε ένα σκοπό. Εκεί μας έστειλαν κάποια μέλη μας για να δουλέψουμε και να παράγουμε έργο για τους επαγγελματίες του νησιού μας. Δεν είναι δυνατόν να δημιουργούμε εντυπώσεις ότι το επιμελητήριο προσχωρεί σε συμμαχίες

Εύχομαι η διοίκηση του επιμελητήριου να έχει λάβει τα μηνύματα και να μην επαναληφθεί ξανά κάτι τέτοιο.

Έπρεπε να οργανωθεί η όλη διαδικασία εξαρχής.  Καλό είναι να το προλάβεις το πρόβλημα

Ζάκυνθος Καιρός