ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ Συμβαίνει τώρα ! Μεγάλη πυρκαγιά τώρα στο Καλαμακι Ζακύνθου στη θέση Βροντόνερο.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η εστία δεν είναι μόνο μία , ενώ αναμένονται και εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης
 
 Νεότερη Ενημέρωση !Λόγω της άμεσης αντίδρασης και επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Βροντόνερο Καλαμακίου Ζακύνθου, τέθηκε υπό έλεγχο.
 
Στο ΙοnianRadio,gr! Φιλοξενούμενος ο π. Παναγιώτης Φωτεινόπουλος - Καλαμάκι
 
 
Είδαμε καπνούς, φωτιά, ακούσαμε πυροσβεστικά οχήματα και έχουν έρθει και τα δύο μικρά από Κεφαλονιά και ένα μεγάλο ελικόπτερο και πιστεύω η φωτιά αυτή να σβηστεί το συντομότερο.
Βλέποντας αυτές τις φλόγες και εκφράζοντας τα συναισθήματα των συγχωριανών μου εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και τη συμπαράσταση μας στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στις τελευταίες πυρκαγιές στην Αττική.
Την Κυριακή κάναμε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς στην Αττική. Τους είπα στο τέλος ότι ζούμε σε ένα δεύτερο παράδεισο, ένα ευλογημένο τόπο αλλά δυστυχώς υπάρχουν στιγμές που νιώθω ότι αυτό το τόπο δεν τον αγαπάμε. Είναι μια γενική αλήθεια σαν πολίτης αυτού του τόπου που έχω γανωθεί, έχω μεγαλώσει και ζω με την οικογένεια μου.
Η καθαριότητα αν βάλουμε κλίμακα το 10 μας βρίσκει στο 8. Υπάρχουν σημεία που υπάρχουν πεταμένα ογκώδη αλλά σε γενικές γραμμές είμαστε σε καλό επίπεδο.
Το χωριό το δικό μου, και ο πολιτιστικός σύλλογος από την πλευρά του αλλά και οι αιρετοί μας, στα μέτρα του δυνατού το έχουν σε μία καλή εικόνα. την περίοδο που είχαμε τα σκουπίδια δεν μπορούσα να έχω σκουπίδια έξω από την εκκλησία ή έξω από το κοιμητήριο. Έκανα ότι πέρναγε από το χέρι μου , να υπάρχει ο πρέπων σεβασμός.
Έχουμε μπροστάρη τον μητροπολίτη μας τον Διονύσιο αλλά και τον προκάτοχο του, τον Γέροντα μου Χρυσόστομο, όλοι οι Ιερείς ο καθένας από το δικό του μετερίζι κάνει ότι μπορεί ... συμβάλουν στο αποτέλεσμα να υπάρχει προσέλευση και νέων στην Εκκλησία.
Ευχές σε όλους τους ζακυνθινούς αλλά και εκτός Ζακύνθου. Να έχουμε ένα καλό 15αύγουστο και να μη ξεχάσουμε απόψε το έθιμο της μαλλιαρής. Στις 10:30 η Φιλαρμονική θα παίξει μέχρι τις 11:30 ελληνικές και ξένες επιτυχίες στο προαύλιο χώρο του Αγίου Διονυσίου.
 
Στο ΙοnianRadio,gr! Φιλοξενούμενος ο Τάσος Τζίμης (τ.Πρόεδρος Καλαμακίου)
Ευτυχώς που τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά γιατί μας θύμισε τη πυρκαγιά του 2009.
Ο κόσμος ήταν όλοι εκεί , ανταποκρίθηκε ο κ.Νιοτόπουλος και ο κ.Κολοκοτσάς. Επειδή ήταν μόνο το ελικόπτερο τους ζητήσαμε να έρθει και το καναντέρ. Αμέσως ήρθαν τα 2 καναντέρ και η πυρκαγιά πλέον είναι υπό έλεγχο και σταμάτησε πριν τα όρια του ΧΥΤΑ. Λειτούργησε πολύ άψογα ο μηχανισμός. Ήδη τα αεροπλάνα έχουν φύγει και έχει μείνει εδώ μόνο το ελικόπτερο.
Έχω δει πολιτικούς να τους ψάχνουμε , υδροφόρες να μην έρχονται… σήμερα όμως όλοι ήταν ανταποκρίθηκαν.
Ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί και ότι συμβεί τρέχει.
Η Ζάκυνθος έχει αρχίσει και σβήνει. Είναι κάποιοι ξενοδόχοι στην ευρύτερη περιοχή Λαγανά που έχουν εγκαταλείψει και πετάνε στο φρεάτιο ότι υπάρχει. Έγινε μία έκρηξη 10 μέτρα από το αντλιοστάσιο προχθές. Ανταποκρίθηκε ο κ.Κόκορης και το πρόβλημα λύθηκε. Όμως φέτος ήταν η τέταρτη φορά. Φανταστείτε τι θα συμβεί παρακάτω γιατί είμαστε στο μέσο του καλοκαιριού ακόμη.
Το Καλαμάκι και οι παραλίες του δεν έχει κανένα κίνδυνο γι αυτό κι έρχεται εδώ η χελώνα. Εδώ στο Καλαμάκι δεν έχουμε ξενοδοχεία στη θάλασσα. Αυτά τα 2-3 που υπάρχουν είναι άριστα. Το ατυχές συμβάν στο Κρυστάλ που συνέβη ήταν ατύχημα λόγω λάθους των εργαζομένων της ΔΕΥΑΖ που τρύπησαν τον αγωγό. Αν έφταιγε το ξενοδοχείο θα ήμουν ο πρώτος που θα το διέσυρα. Αλήθεια όμως οι ξενοδόχοι στο Καλαμάκι είναι σε όλα εντάξει και βοηθάνε το Καλαμάκι σε ότι τους ζητήσουμε.
Ο κόσμος μου δίνει δύναμη και πολύ σύντομα θα έχω σχέση με τα κοινά.
Για το ΧΥΤΑ έρχονται 700.000 αλλά είπα ότι δεν φτάνουν και πήρα υπόσχεση από το Δήμαρχο, πριν μισή ώρα ότι θα ζητηθεί και νέο κονδύλι. Εδώ και 5 ημέρες έχει γίνει το έργο με τα στραγγίδια να μπαίνουν σε δεξαμενές. Ο κ.Κολοκοτσάς έστειλε συνεργείο πριν μία εβδομάδα , ανοίχτηκαν οι σωλήνες και τα φρεάτια και τώρα καταλήγουν στις δεξαμενές. Δεν έχουμε έτσι στραγγίδια. Η δημοτική αρχή το ανέλαβε όχι ο ΦΟΔΣΑ . Ο ΦΟΔΣΑ από τότε με τα ασφαλιστικά μέτρα δεν έχει ενδιαφερθεί ξανά για το σημείο.
 
Στο ΙοnianRadio,gr! Φιλοξενούμενος ο Γιώργος Στασινόπουλος (Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου)
Ήδη έχουμε μπει στη προεκλογική περίοδο και προσπαθούν να μαζέψουν ότι μπορούν.
Ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες από περιφερειακούς συμβούλους ότι καθαρίστηκε το ποτάμι για 1η φορά και φάνηκαν τα λύματα
 
Σε προηγούμενες διοικήσεις ο κ.Τσιριγώτης ήταν αυτός που είχε μπει και το είχε καθαρίσει. Δεν μπορούν να αμφισβητούν τη δουλειά κάποιων προηγούμενων. Αρα την υποχρέωση που έχουν το θεωρούν ότι μας το κάνουν χάρη; Μα είναι υποχρεωμένοι… όπως είναι υποχρεωμένοι να καλέσουν την πολιτική προστασία για να μην γίνουμε ολοκαύτωμα σε πυρκαγιά
Η ΜΕΘ στη Ζάκυνθο δεν λειτουργεί. Ποτέ δε μας απάντησε το γιατί ο κ.Γαλιατσάτος. Δε μας είπε ότι 3-4 εκατομμύρια που είναι η αξία των μηχανημάτων που βρίσκονται στο νοσοκομείο πάνε άχρηστα… δε μας είπε γιατί ο κ.Κοντονής που έταξε ότι θα την λειτουργήσει, δεν την λειτούργησε ποτέ, δεν έφερε ποτέ γιατρούς… Χάνονται έσοδα από τη μη λειτουργία της … Δεν υπάρχει θέληση και πολιτική βούληση να το κάνουν.
Αν είχανε πετύχει το σκοπό τους θα συνέχιζαν στη ΠΕΖ και δεν θα μεταπηδούσαν σε άλλο επίπεδο αυτοδιοίκησης…
Θα έχουν την ίδια μοίρα που θα έχει και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος πετυχαίνει στο πόστο του προσπαθεί να το ολοκληρώσει … δυστυχώς δεν έχουν κάνει κανένα έργο από ότι είχε προγραμματιστεί…
Μιλάμε για έργα που θα ήταν θετικά για την κοινωνία. Το μόνο που τους αναγνωρίζω είναι το Ειδικό Σχολείο στη Μπόχαλη που ήταν έργο ώριμο, το βρήκαν έτοιμο και ξεκίνησαν την χρηματοδότηση.
Θα κληρονομήσουμε τα απενταγμενα έργα, για να τα επανεντάξουμε
Θα κληρονομήσει μία γέφυρα που δεν είναι η μόνιμη λύση που αρμόζει στη Ζάκυνθο
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι η ΠΕΖ διέλυσε τη ΣΑΖ την έκανε ΙΟΝΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ και τελικά καταργείται και γίνεται μία εταιρεία που θα λειτουργούσε τα leader ,,,, Σήμερα αυτό που έχει μείνει είναι να χάνονται τα εκατομμύρια για τη Ζάκυνθο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι το δίκτυο που έκαναν είναι δίκτυο ανάπτυξης , δίκτυο παραγωγικότητας για τη Ζάκυνθο…
Να μας κάνουν απολογισμό δράσεων, έργων και διεκδικήσεων. Η ΙΟΝΙΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο αλλά επειδή η ομάδα Γαλιατσάτου δεν την ήθελε
Η Περιφέρεια αποχώρησε από την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου; Ε και; Βλέπουμε ότι διαλύονται τα πάντα και μπράβο στο κ.Νικολουδάκη και στους υπόλοιπους που είπαν τα πράγματα με το όνομα τους….

 Δείτε την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (31/07/2018)

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός