ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟΜετά την υπ. αριθμ. 116/2018 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, με την οποία αναγνωρίζεται η ακυρότητα της από 9/6/2006 σύμβασης δανείου ύψους 5,5 εκ. ευρώ, που καταρτίστηκε μεταξύ του δήμου Ζακύνθου και της Εμπορικής Τράπεζας (νυν Alpha), ο δήμαρχος Ζακύνθου παρουσία και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Αρμένη κάλεσε σε ειδική συνάντηση στο γραφείο του τους δικηγόρους κ. Μ. Μπετίνη και κ. Μ. Ζαχαροπούλου, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά, διότι μαζί με τον αείμνηστο δικηγόρο Θ. Καλογερόπουλο χειρίστηκαν νομικά την υπόθεση. Παρουσία και των Οικονομικών Υπηρεσιών αποφασίστηκε οι περαιτέρω ενέργειες να συζητηθούν σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα, 9-7-2018, όπου το μοναδικό θέμα συζήτησης θα είναι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών και ο ορισμός δικηγόρου για τις περαιτέρω προβλεπόμενες νομικές κινήσεις.
"Πρόκειται για μια ευχάριστη εξέλιξη για τον δήμο Ζακύνθου και για τους δημότες της Ζακύνθου, οι οποίοι πληρώνουν πάνω από 2 εκ. ευρώ τον χρόνο σε παράτυπα δάνεια που συνήφθησαν το 2006 και για τα οποία μέχρι και σήμερα, ο δήμος με συνεχείς νομικές ενέργειες προσπαθεί να δικαιωθεί και τα χρήματα αυτά να γίνουν ανταποδοτικά έργα για την κοινωνία" επισημαίνει η Δημοτική Αρχή με Δελτιο Τύπου.

Για το θέμα αυτό μίλησε στο IonianaRadio.gr, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ»,  Δημοτικός Σύμβουλος, κ.Γιώργος Αρμένης ,καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος,κ. Παναγιώτης Αβράμης.

Συγκεκριμένα ,

Γιώργος Αρμένης,

"Αυτό το θέμα είναι πραγματι ενδιαφέρον και μεγάλης σημασίας για το δήμο μας. Οι υποθέσεις αυτές ξεκινάνε από το 2006. Χθες με την αναγγελία της έκδοσης της αποφασης ζήτησα σύγκληση δημοτικού συμβουλίου για να συζητηθεί το θέμα αυτό.

Ως επικεφαλής της παράταξης το ζήτησα και μάλιστα είπα ότι πρέπει να υπάρξει αποτύπωση των ενεργειών αλλά και να προσδιοριστούν οι κινήσεις.

Διαβάζοντας αυτή την απόφαση αρχικά φαίνεται ότι η συμβαση είναι άκυρη και η αποφαση του πρωτοδικειου ζακυνθου εξαφανίζεται.

Από την άλλη μερια ανοίγει όμως και υποχρεώσεις από το δήμο.

Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά."


Παναγιώτης Αβράμης,

"Ενημερώθηκα από εσάς για τη συνάντηση της παράταξης μας με τους δικηγόρους και το δήμαρχο. Χθες είχαμε συμφωνήσει ότι άμεσα το θέμα πρέπει να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο και φρονώ ότι αυτός ήταν και ο χαρακτήρας της συνάντησης του κ.Αρμένη με το δήμαρχο.
Έχουμε αναδείξει πολλά θέματα δανειοδοτήσεων, υπήρξε μία κατάθεση ψυχής τα προηγούμενα χρόνια από την τοπική αυτοδιοίκηση. Μία σειρά στελεχών έχουμε δώσει τη ψυχή μας.
Εφόσον τη Δευτέρα θα γίνει δημοτικό συμβούλιο θα ενημερωθούμε και εμείς τότε. Η πληροφόρηση π ου έχω είναι ότι οι συμβάσεις αυτές είναι άκυρες . μέσα από την ακυρότητα που πλέον ορίζει το δικαστήριο οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα είναι οι νομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση να κάνουν τις ενέργειες ώστε ο δήμος να κινηθεί εις βάρος αυτών που έβλαψαν το δήμο μας, έβλαψαν το νησί μας.
Εδώ σταματούν οι υποχρεώσεις στην τράπεζα και η τράπεζα διατάσσεται να επιστρέψει 1 εκατομμύριο ευρώ. Όμως ο στόχος του δήμου δεν είναι μόνο αυτό το 1 εκατομμύριο. Αυτή η απόφαση είναι προπομπός της απόφασης για τα υπόλοιπα δάνεια που εκείνη την περίοδο είχε ε λάβει ο δήμος όπως της Πειραιώς. Εμείς έχουμε στηλιτεύσει το δήμαρχο για τη κωλυσιεργία του στο να τρέξουν οι διαδικασίες…
Αυτή η κωλυσιεργία να τρέξουν οι διαδικασίες για τα συγκεκριμένα δάνεια υποκρύπτουν κάποια σκοπιμότητα. Σε μία αποστροφή του λόγου του ο δήμαρχος είχε χλευάσει λέγοντας «είδατε τι έγινε και με την εμπορική»
Είχε πραγματικά χλευάσει όλη τη διαδικασία, όμως δυστυχώς οι δικαστικές εξελίξεις δεν τον δικαιώνουν. Θέλω να πιστεύω ότι με ωριμότητα το δημοτικό συμβούλιο θα δει το θέμα, να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των δημοτών μας και να επιστραφούν τα χρήματα πίσω στο δήμο.
Μέσα από τη πληοφορηση που έχω κάποιοι που έχουν λειτουργήσει εις βάρος του δήμου  ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν
Καποιοι είχαμε το σθένος να ορθώσουμε το ανάστημα μας… Ηρθε η δικαιώση για εμάς που δεν κάναμε πισω, δεν γονατίσαμε…Το επόμενο διάστημα θα είναι πιο ευοίωνα τα αποτελεσματα για την τοπική μας κοινωνία.

Δείτε την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (05/07/2018)


Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός