ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΖΑΡΑΝΗ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR (ZANTEPRESS24) ΟΤΙ Ο ΛΙΒΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΕΥΡΕΥΝΗΣΕΙ Ο ΕΠΊΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ» Κ.ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ , ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ, ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ «ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟ Κ.ΖΑΡΑΝΗ»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο Κ.ΑΡΜΕΝΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΟ-ΕΠΙΣΗΣ Ο Κ.ΑΡΜΕΝΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ...


 Γιώργος Αρμένης (Επικεφαλής ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ)


 
Στο ΛΙΒΑ αυτό που γνωρίζω είναι ότι λειτουργεί κανονικά το σύστημα διαχείρισης. Θα διερευνήσω την πληροφορία που μου αναφέρεται ότι έχει μετατραπεί σε χωματερή, θα είναι καλό προκειμένου να αντιδράσουμε και να λειτουργήσει.
Είναι γεγονός ότι έχουμε σοβαρό διοικητικό πρόβλημα στο δήμο σας. Αυτό είναι γεγονός. Ενώ σήμερα θα έπρεπε να είχαμε λύσει το πρόβλημα με τα απορρίμματα, ουσιαστικά τα απορρίμματα είναι στους δρόμους, λόγω αυτής της αδυναμίας διοίκησης.
Είναι σημαντική η πληροφορία που μου δίνεται. Θα την επιβεβαιώσω αύριο. Θεωρώ ότι είναι χρήσιμη η όποια παρέμβαση για να έχουμε οποιασδήποτε μορφής μονάδα διαχείρισης. Αύριο θα έχω επίσκεψη και θα ζητήσω και ενημέρωση και από το κ.Ζαράνη.
Η διαχείριση των υγρών αποβλήτων είχε τεθεί σαν θέμα από το Μάρτιο του 2018. Κάναμε μια ημερίδα , παρουσιάσαμε τα θέματα με επιστημονικό υπόβαθρο ώστε να μπορέσουμε να προλάβουμε καταστάσεις. Δυστυχώς παρότι δημοσιοποιήσαμε τα αποτελέσματα της ημερίδας , το πρώτο συμπέρασμα ήταν η αντιμετώπιση με τα μαμούνια , την οποία προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε, η ΔΕΥΑΖ άργησε να λάβει υπόψη της τις ανακοινώσεις μας.
Επίσης έγινε μια ανακοίνωση από το δήμαρχο για να μπει σε χρηματοδοτήσεις μικρών βιολογικών το νησί περίπου ενός δις . Θα π ρέπει να προβλέψουμε τη βιολόγιση σε διάφορες περιοχές του νησιού, Αλυκές, Αλυκανάς, Κερί και βεβαίως σημαντική είναι η αναβάθμιση και η επέκταση του βιολογικού μας.
Στη θητεία των 3,5 χρόνων που είχαμε εμείς με Δήμαρχο το κ.Μποζίκη, με τα λάθη μας και τις παραλείψεις μας. Μπορούσαμε να προγραμματίσουμε τη μεταφορά του νερού από το Κερί στη Πόλη που είναι μεγάλο έργο με το νέο αγωγό. Δεν είχαμε όμως το μεγάλο πρόβλημα που σήμερα συμβαίνει με το βιολογικό και δεν είχε φτάσει σε έξαρση το θέμα όπως είναι σήμερα με το θέμα των υγρών αποβλήτων.
Δεν είναι δυνατόν να αποδίδονται ευθύνες στους εργαζόμενους , που είναι αυτοί που υλοποιούν και διαχειρίζονται καταστάσεις. Οι εργαζόμενοι μπορούν να επιμορφώνονται , να γίνονται καλύτεροι στη λειτουργία τους και στο αντικείμενο τους δεν είναι όμως υπεύθυνοι για τις αποφάσεις που παίρνει η διοίκηση.
Το αποχετευτικό Πλάνου, δεν είναι μόνο αυτό. Όλο το αποχετευτικό δίκτυο είναι το θέμα. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση αντί να βοηθάει το πρόβλημα δυναμιτίζει τη προσπάθεια. Έχουμε διαρροές υγρών αποβλήτων δημιουργούν πρόβλημα σε θαλάσσιες περιοχές. Έχουμε απαγορευτικές περιοχές κολύμβησης. Σήμερα η Ζάκυνθος εκείνο που χρειάζεται είναι να κινητοποιηθούν όλες οι δυνατότητες, με πρωτοβουλία Δήμου, ΠΕΖ, οι αρχές έκτακτης ανάγκης, όλοι… Ας αφήσουμε τις αλληλοκατηγορίες για να αντιμετωπίσουμε πρακτικά το θέμα. Τον Οκτώβριο κάνουμε τον απολογισμό ευθυνών, κάνουμε το μαστερ πλαν και τις εργασίες για να είναι έτοιμες την επόμενη σαιζόν.
 
Εμείς δεν βγήκαμε να καταγγείλουμε όταν κάναμε την ημερίδα. Παρουσιάσαμε τα προβλήματα που έχει η Ζάκυνθος με τα υγρά απόβλητα και προτείναμε λύσεις. Όμως το αποτέλεσμα είναι ότι δεν εισπράχτηκαν από τους φορείς τα συμπεράσματα. Σήμερα λοιπόν που εμείς επαληθευτήκαμε τους λέμε ότι δεν είναι ένα πεδίο που θα διαγωνιστούν για το καλύτερο αλλά ένα πεδίο που τηρώντας τη νομιμότητα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα θέματα.
Οι καταγγελίες δημιουργούν περισσότερα προβλήματα αντί να δίνουν λύσεις.
Η πρωτοβουλία είναι σαφές ανήκει στη τοπική αυτοδιοίκηση.
Το αποχετευτικό Πλάνου δεν θα εξελιχθεί. Θα μείνουμε ως έχουμε και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση ως έχει διαμορφωθεί.
Η γέφυρα πρέπει να λειτουργεί γιατί δίνει μια ανάσα στη περιοχή. Δεν είναι όμως μια ευκαιρία τώρα που έχουμε τη χρήση της περιοχής να καταθέσουμε τη μελέτη μας και να βγάλουμε στην επιφάνεια τις μελέτες για την γέφυρα με μακροχρόνια προοπτική.
Είναι προφανές ότι τα συστήματα ασφαλείας με τα κιγκλιδώματα θα έπρεπε στον σχεδιασμό να είναι ενήμερη και η Πυροσβεστική, να έχουν κλειδιά και να μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση σε κάποια κρίση.

 Ακης Κοντονής  (Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΖ)

ΑΚΗΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΣΤΟ IONIAN RADIO.GR, ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ – ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΠΕ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΔΕΥΑΖ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ – ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΡΚΑΔΗ ΕΝΩ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ «ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΛΑΝΟΥ, ΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ…»

Η απόφαση από το ΚΕΠΕ επίσημα στην υπηρεσία  ήρθε πριν 2-3 ημέρες. Τώρα θα κουβεντιάσουμε για τα θέματα του ΚΕΠΕ και θα βγάλουμε μία ανακοίνωση για τα αποτελέσματα.
Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τα λύματα λόγω ανθρώπινου λάθους, προσπαθήσαμε να επανορθώσουμε. Έχουμε αναθέσει σε μία εταιρεία ιδιωτική και επαναφέρει το βιολογικό καθαρισμό σε λειτουργία. Τώρα δεν υπάρχουν τα προβλήματα που υπήρχαν. Η εκροή που βγαίνει στο ποτάμι αυτή τη στιγμή, είναι όπως πρέπει να είναι.
Ήρθε για έλεγχο και το υγειονομικό και το τμήμα περιβάλλοντος.
Πάντα υπήρχαν προβλήματα αλλά όχι τόσο έντονα.
Έγιναν κάποιες συζητήσεις με επιχειρηματίες αλλά θέλουμε να κάνουμε ένα διοικητικό συμβούλιο.
Ο κ.Ζαρκάδης αποχώρησε από τη ΔΕΥΑΖ. Είναι ο μοναδικός στη Ζάκυνθο που έχει την τεχνογνωσία για βιολογικούς. Με εμάς δεν είχε κανένα πρόβλημα, απλώς υπήρχαν κάποια ΜΜΕ που έλεγαν διάφορα και έτσι αποχώρησε.
Μέσα στον Ιούλιο δεν πιστεύω να γίνει κάτι με το αποχετευτικό Πλάνου. Και την άδεια τομής να πάρουν , χάθηκε πολύς χρόνος, είναι μεγάλο το έργο και σοβαρό και θα δημιουργεί πρόβλημα.
Αν συμφωνήσουν όλοι οι επιχειρηματίες για την όχληση που θα γίνει , τότε θα προχωρήσει. Οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από το 2015 που ήμουν πρόεδρος. Φτάσαμε στο 2018 και ακόμα δεν…
Ειλικρινά δεν ξέρω. Ξεκινάς να κάνεις κάτι προς το καλό όλων   και κάποιοι δημιουργούν αναχώματα. Τώρα αν για πολιτικούς λόγους δεν θέλουν κάποιοι το δίκτυο αυτό είναι τραβηγμένο. Να κάνεις πολιτική και να πεις τα υπέρ και τα κατά φτάνεις μέχρι ένα σημειο, το να αφήνεις όμως ένα έργο για πολιτικούς λόγους είναι τραβηγμένο. Όπως τραβηγμένα ήταν αυτά που έλεγαν και για το κ.Ζαρκάδη.
Να κάνουμε λαϊκισμούς και να χτυπάμε ένα καίριο σημείο σε ένα καίριο πόστο και να μην υπάρχει αντικαταστάτης …. Όποιος μπορεί είπαμε και ξέρει να έρθει να βοηθήσει στην λειτουργία του βιολογικού είπαμε να έρθει να βοηθήσει.
Αμέσως προσπαθήσαμε να διορθώσουμε το πρόβλημα και να λειτουργεί ο βιολογικός, αμέσως μετά από πρόταση του τεχνικού επιμελητηρίου απευθυνθήκαμε στο κ.Ζαρκάδη.
Προχθές είχε σπάσει ο αγωγός στο κεντρικό αντλιοστάσιο  στο ποτάμι… κάτσαμε και το φτιάξαμε μέχρι τις 3 τα ξημερώματα… αυτά είναι θέματα που πρέπει να έχεις το προσωπικό για άμεση παρέμβαση. Τα παιδιά δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ αλλά πρέπει να έχουν και ένα τεχνικό σύμβουλο .

   Δείτε την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (03/07/2018)

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός