ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Γιώργος Στασινόπουλος (Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΙΝ)ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει η χώρα να είναι ένα καζάνι που βράζει με την υπογραφή της σύμβασης . Η κυβέρνηση πλέον δεν έχει πλειοψηφία παρόλα αυτά κρίνει το μέλλον μας. Βλέπουμε ότι αντί να πάνε σε μία διαπραγμάτευση  που να συμφωνούμε σαν έλληνες ξεκινήσανε μόνοι τους την υπογραφή μιας σύμβασης που δεν ξέρουμε που θα μας βγάλει στο μέλλον.

Το ότι συμφωνεί η Ευρώπη δεν μας λέει κάτι. Εμάς καίει μόνο το θέμα, σαν έλληνες και βλέπουμε ξαφνικά να ανοίγουν ένα θέμα εκεί που δεν υπήρχε λόγος και να το κλείνουν με αυτό τον τρόπο.

Όταν διαλύουν τις βάσεις ενός κράτους και του αλλάζουν τα δεδομένα συνεπάγονται πολλές εξελίξεις.

Δεν θέλω να γίνω προαγγελος αλλά κάποια στιγμή και αυτοί δεν θα διεκδικήσουν να έχουν το δικό τους κράτος

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Γνωρίζεται την κατάσταση και τον αγώνα που γίνεται και για τα σκουπίδια και για το αποχετευτικό και την ύδρευση

Η μεγάλη μου ένσταση είναι ότι δεν μπορεί να μη γίνονται επιχειρήσεις γιατί η πολιτεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί . Δεν μπορεί να δημιουργούνται επιχειρήσεις και η πολιτεία να εισπράττει μόνο φόρους χωρίς να είναι αντάξια  απέναντι τους.

Παρατηρούμε ότι δεν λειτουργεί τίποτα ανταποδοτικό, μέσα σε ένα βράδυ αλλάζουν οι προϋπολογισμοί των επιχειρήσεων. Δεν μπορεί ξαφνικά να μας λέει συν 38 % και να μην έχουμε νερό , να μη μπορούμε να συνδεθούμε στο δίκτυο κλπ. Άρα δεν είναι ανταποδοτικά αλλά μόνο εισπρακτικά.

Κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Δεν τους έχουν βγει τα νούμερα και είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Όλο αυτό θα το πληρώσουμε εμείς σαν πολίτες.

Ποιος να διαμαρτυρηθεί γι αυτό; Οι παραγωγικοί φορείς έκαναν  δύο συσκέψεις, στη μία έδειχναν με το δάχτυλο το δήμαρχο και στη δεύτερη στο επιμελητήριο, έγινε κεκλεισμένων  των θυρών που δικαιολόγησαν μάλιστα το 38%. Είδατε κανένα δελτίο τύπου συμπαράστασης στα μέλη τους;

Στο επιμελητήριο που είναι οι καθαρά αρμόδιοι για να δώσουν λύσεις ο κ. Πρόεδρος και οι υπόλοιποι δεν πήραν καμία θέση ενάντια στα μέτρα. Ήταν    η κα Μπουζιάνου που αντέδρασε σαν εμπορικός σύλλογος και εστάλη και επιστολή στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Τι άλλαξε από πέρυσι και ζητάνε αύξηση των τελών;

Διαμαρτυρήθηκαν ότι κάποιες επιχειρήσεις κρύβουν τ.μ.

Γιατί δεν κάνουν μία ομάδα να δουν τι ισχύει;

Πάλι οι συνεπείς επιχειρηματίες θα την πληρώσουν. Εγώ δεν μπορώ να ανεχτώ την εισήγηση του δημάρχου,  ναι μεν, αλλά μπορεί να την ακυρώσουμε την απόφαση και να μην τα εισπράξουμε…

Δεν κάνω αντιπολίτευση και δε θα έρθω να διαφωνήσω με τη διοίκηση του επιμελητηρίου.  Είναι πολύ σημαντικό σήμερα οι φορείς να μπορούν να συνεργάζονται, όχι όμως να μη μπορούν να εκφράσουν αντίληψη.  Το επιμελητήριο δεσμεύεται και προς το δήμο και με την περιφέρεια. Η πλειοψηφία του επιμελητηρίου ταυτίζεται με το δήμο. Αυτό  δεν είναι κακό όταν είναι προς όφελος των επιχειρηματιών.

 ΓΕΦΥΡΑ ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ

Πλέον αυτό το κομμάτι από το επάνω μέρος μέχρι εκεί που δημιουργείται αυτή η γέφυρα υπάρχουν 4 γέφυρες. Στις επόμενες ημέρες θα έρθει ο υπουργός εθνικής αμύνης με τον υπουργό δικαιοσύνης για τα εγκαίνια.

Τις επόμενες ημέρες μόλις ξεκινήσει η κυκλοφορία θα μιλήσουμε και για την εξυπηρέτηση της γέφυρας προς τους πολίτες και για το «δωρεάν» κόστος  που είχε ….

Η γέφυρα είναι δωρεάν από το στρατό… όμως τα έργα υποδομών της πόσο κόστισαν       στο λιμενικό ταμείο; Ας μας ενημερώσει ο κ.Ζήβας.

Αυτή τη στιγμή δε θα πω περισσότερα, ας μας πει ο κ. Ζήβας το κόστος της και αν αυτό ανταποκρίνεται στην ανταποδοτικότητα της.

 

Λίλυ Μπουζιάνου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου)Δεν έχουμε πάρει απάντηση στο έγγραφο μας στην αποκεντρωμένα για την αύξηση των τελών. Ευελπιστούμε… έχουν ταυτιστεί και άλλοι φορείς μαζί μας και αυτό το επισημαίνω και στην επιστολή μου.

Δεν έχω καμία ενημέρωση για το αν έχει γίνει κάποια ενέργεια από το επιμελητήρια. Δεν είναι εύκολο να παρευρίσκομαι πάντα στα συμβούλια όταν μάλιστα το κατάστημα μου είναι σε ώρα λειτουργίας.

Για να μην παρεξηγηθώ και να τελειώσω με το επιμελητήριο, στη σύσκεψη που έκανε  δεν είχα παραλάβει το email…

Η αγορά κινείται συγκρατημένη…

Η Αλεξάνδρου Ρώμα υπάρχει ασάφεια αν είναι ανοιχτή ή κλειστή… Είναι στο φιλότιμο του καθενός αν πρέπει να περνάει όταν  μπαίνουν τα προστατευτικά… Ευελπιστούμε κάθε χρόνο … Η κυκλοφοριακή μελέτη δεν έχει προχωρήσει, έχουν βρεθεί οι χώροι    στάθμευσης από όσο έχω ενημερωθεί.

Υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα. Κανένα δεν έχει κλείσει. Τα απορρίμματα και το αποχετευτικό δεν είναι εύκολα στη λύση τους. Όμως τα γνώριζαν τα προβλήματα ότι υπήρχαν. Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές γνώσεις να ασχοληθούν με αυτά τα θέματα.

Θέλω να παρακαλέσω συναδέλφους όταν κουβαλάνε ανακυκλώσιμα υλικά να τα μεταφέρουν στο ΦΟΔΣΑ.

Γιατί να είναι τα χαρτόκουτα στους δρόμους διασκορπισμένα. Δεν είναι κόπος να το σπάνε το κιβώτιο και να το μεταφέρουν στο ΦΟΔΣΑ.

Δεν το λέω για να ισοσκελίσω καμία κατάσταση. Απλά ας βοηθάμε τον εαυτό μας…

 Νίκος Ζαράνης (ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ)

Φωτογραφία του χρήστη Ionianradio.

Μία φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις… Ο ΛΙΒΑΣ έχει γεμίσει… Αυτό φαίνεται και από το ΦΟΔΣΑ που πάει να ανοίξει μία νέα πλατεία…. Και ακόμη δεν έχουμε μπει σε Ιούλιο-Αύγουστο που θα έχουμε αύξηση στα απορρίμματα.
Δεν χρησιμοποιούνται κλαδιά για κομποστοποιηση ώστε να έχουμε σωστό κομποστοποιημένο προϊόν. Δεν υπάρχει τάφρος για στραγγίδια , η δεματοποιηση δεν γίνεται σωστά, τα δέματα είναι μαυρισμένα…
Οδηγούμαστε σε μία κατάσταση ανάλογη του Πύργου και της Κέρκυρας. Έχουμε προσιτά μας 2 χρόνια σωματοποίησης. Κάποια στιγμή θα τελειώσουν τα στρέμματα και θα πρέπει να μεταφερθούν κάπου αλλού τα δέματα και να ανοιχθεί κύτταρο.
Τα δέντρα έχουν γίνει ολόλευκα από τα απορριμματοφόρα που περνάνε. Ένα ξεραμένο από τη σκόνη τοπίο. Είναι αυτό που λέγαμε ότι το νούμερο ένα ήταν να φτιαχτεί ο δρόμος. Δεν σεβάστηκαν αυτό το πράγμα. Όποιος ανέβει επάνω θα δει μέχρι και γλάρους να πετάνε αλλά και χελιδόνια να τρώνε ελεύθερα. Κάποιους δεν τους ενδιαφέρει αυτό, αλλά είναι η πραγματικότητα.
Δεν έχω αναρτήσει ένα βίντεο που έξω από το χώρο έχουν πετάξει σακούλες και εκτός χώρου. Σε λίγο θα γίνει όπως ο ΣΚΟΠΟΣ, που έχει γεμίσει σακούλες.
Συνεχίζουμε και τους ζητάμε να έρθουν να πάμε επάνω να δούμε μαζί που χωλαίνει ο ΛΙΒΑΣ. Δεν παίρνουμε καμία συγκεκριμένη απάντηση. Του ς λέμε να πάμε να μαζέψουμε λίγο τη κατάσταση που σε λίγο θα είναι ανεξέλεγκτη.
Ανέβηκα γύρω στις 3-4 το απόγευμα. Δεν λειτουργούσε η μονάδα. Υπήρχε μόνο ένας φύλακας . Ήρθαν 3 απορριμματοφόρα και άδειασαν. Δεν έχω καμία ενημέρωση πόσα άτομα δουλεύουν εκεί πέρα.
Προχωράμε στα ασφαλιστικά μέτρα. Και μη ξεχνάμε ότι έχουμε και νέα δεδομένα με τα μηχανήματα. Είναι πρωτοφανές παγκοσμίως να υπάρξουν δύο ανάδοχοι, να κρατήσουμε τον ένα ανάδοχο και σύμφωνα με πληροφορίες ένα χρόνο μετά, να αποφασίζουν να πάρουν τα μηχανήματα που είχαν βρει ότι ήταν λάθος… δεν το καταλαβαίνω αυτό…

Δείτε την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (19/06/2018)

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός