ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ Σταύρος Σκιαδόπουλος (ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ)

 
Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

Επικρατεί πανικός στο ΦΟΔΣΑ. Δεν καταλαβαίνω γιατί. Δεν κάναμε κάτι που δεν ήξεραν. Το κάναμε και με μάλιστα με σωστό τρόπο. Αν θέλουν να μας απαντήσουν με μηνύσεις ας το κάνουν. Αλλά για ποιο λόγο θα το κάνουν; Εμείς μιλάμε συγκεκριμένα

Υπάρχουν σπουδαίοι ζακυνθινοί και αυτούς πρέπει να τους προσέχουν και να προσέχουν να μη σπιλώσουν το όνομα τους. Αν νομίζει ο κ.Μυλωνάς ότι θέλουμε κάτι να το εκμεταλλευτούμε πολιτικά κάνει λάθος. Αν θέλαμε θα το είχαμε κάνει. Όμως μας ενδιαφέρει ο τόπος μας. Δε μπορώ να καταλάβω και να διανοηθώ από τη μια να μας ζητάνε να γίνουν μέλη του συλλόγου και από την άλλη να μας κατηγορούν. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια μεγάλη αστοχία του κ.Μυλωνά από μέρους του. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν ένα λάθος του που πολύ γρήγορα ο κ.Μυλωνάς θα το διορθώσει.

Δεν το καταλαβαίνω τι θέλει να πει με αυτό που γράφει για «δεύτερο πορτόνι»… ποιο είναι το δεύτερο πορτόνι;;

Δύο ελέγχους που έκανε η περιφέρει ήμασταν παρόντες και η μονάδα καμία από τις  φορές δεν λειτουργούσε.

Όταν μία υπηρεσία μας λέει επίσημα ότι δεν υπάρχει πυρασφάλεια πυρανίχνευση που ήταν το πρώτο  πράγμα που έπρεπε να είχαν κάνει, δεν καταλαβαίνω τι θέλουν…

Εμείς το έχουμε επισημαίνει από την αρχή. Δε θέλουμε να καταστρέψουμε τη Ζάκυνθο, να την προστατέψουμε θέλουμε. Και αν υπήρχε ένας δεύτερος σύλλογος όπως ο ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ δεν θα ήταν σήμερα σε αυτή τη κατάσταση που είναι ο ΣΚΟΠΟΣ.

Θα πρέπει εφόσον έχουν μπροστά; τους επίσημες καταγγελίες αυτοί οι άνθρωποι, είναι η ώρα τους να απαντήσουν με χαρτιά. Γιατί δεν τα βγάζουν να τα αποδείξουν στους ζακυνθινούς και να τους πουν δεν ξέρουμε για ποιο λόγο μας κυνηγάει ο ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ.

Θα ήθελα δημόσια να κινηθούν νομικά να δω τι έχουν να πιουν. Εμείς είμαστε συγκεκριμένοι. Αυτό που λειτουργεί ήμερα στο ΛΙΒΑ ίναι 100% παράνομο. Να μας φέρουν τα χαρτιά τους να μας αποδείξουν το αντίθετο.

Τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητήσουμε με το κ.Μπέσκο πότε θα τα κάνουμε. Στόχος του συλλόγου δεν είναι να σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά να εφαρμοστεί και η πρώτη ΑΕΠΟ και η τροποποίηση της που αλλάζει το φυσικό αντικείμενο και βάζει επί προσθέτως 14 όρους.

Ζητάμε και το αυτονόητα. Θέλουμε και τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης να έρθουν με εντολή εισαγγελέα να ελέγξουν αυτό που δημιουργήθηκε στο ΛΙΒΑ

Δεν έχουμε τάσεις καταστροφής. Θέλουμε να τηρηθούν τα νόμιμα

 
Nίκος Τσουκαλάς (Πρόεδρος Ένωσης Λογιστών)

 

Αυτή τη στιγμή το υπουργείο έχει κατασταλάξει στις τιμές των αντικειμενικών αξιών και παρατηρούμε ότι για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχουμε μία αύξηση της τάξης του 19%. Εδώ  στη Ζάκυνθο έχουμε μία τιμή στο πίνακα δηλαδή μιλάμε για μια αύξηση 35% . Υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να μην προλάβει να εντάξει φέτος το υπουργείο αυτή την ένταξη στους καταλόγους. Οι πίνακες δείχνουν ότι ο φορολογούμενος πληρώνει μεγάλα ποσοστά φόρων. Το μεγάλο οικονομικό κραχ θα είναι ο φετινός χειμώνας, αν προχωρήσει ειδικά και η μείωση του αφορολόγητου από τα 9.000 στα 6.500 €. Πιστεύω ότι το υπουργείο τρέχει να το προλάβει.

Το 60% των περιοχών της χώρας έχει αύξηση που φτάνει το 30%

Οι περιοχές που έχουν τη μέγιστη τιμή Ιόνιο ή Βόρειο Αιγαίο και ειδικά όπου υπάρχει τουρισμός.

Εκτίμηση έχουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ο έλληνας φορολογούμενος να πληρώσει τον υπερβολικό αυτό φόρο. Αυτή η αύξηση θα περάσει από το 48 και θα φτάσει γύρω στο 55-56 όταν η μέση ευρωπαϊκή τιμή είναι γύρω στο 32

 

Δυστυχώς η Ζάκυνθος αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Σαν σύλλογος κάνουμε επιστολές προς όλους τους υπεύθυνους. Από εβδομάδα θα ανακοινώσουμε και τα ονόματα αυτών που έχουν ενημερωθώ. Το μεγάλο βάρος έρχεται να πέσει στις τουριστικές περιοχές με τη λογική ότι υπάρχει η δυνατότητα ενώ δεν είναι έτσι.

Πρέπει η κοινωνία να είναι σε εγρήγορση. Κάθε φορά κάνουμε την ενημέρωση.  Μέσα στην οριζόντια λογική είναι αυτό που δημιουργεί στο μέγιστο πρόβλημα και πολλοί συμπολίτες μας έχουν πρόβλημα. 

Αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα.

Το πανόραμα α το φορολογικό  το σχεδιάζουμε και το συζητάμε με το Δημήτρη το Πέττα, για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τη κοινωνία. Με τους εκπροσώπους  του επιμελητήριου θα οργανώσουμε ένα σεμινάριο όπου στο δεύτερο μέρος θα είναι για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Το πρώτο σεμινάριο θα είναι ανοιχτό προς τη κοινωνία, θα περάσουμε το μήνυμα να έρθουν όσοι πιο πολλοί επιχειρηματίες.

Είμαστε 3/4/2018 και το σύστημα δεν έ4χει ανοίξει για τις φορολογικές δηλώσεις. Και φέτος πρέπει να συμπληρωθεί και το νέο Ε3.

Δεν έχουμε δει ακόμη την εφαρμοστική πως θα συμπληρωθεί το Ε3. Γι αυτό φοβάμαι ότι θα πέσουν όλα μαζί και δε θα προλάβουμε να αντιδράσουμε

 

Βλέποντας  την αγορά φαίνεται ότι θα είναι δυνατή πολύ η χρονιά. Μιλάμε για μία χρονιά για τη Ζάκυνθο ισοδύναμη με το 2004. Αναμένεται παραπάνω αύξηση από πέρυσι και βέβαια αρχίζει ο Γολγοθάς.

Πρέπει να δώσουμε μάχη , να είμαστε προσεκτικοί. Υπάρχει μία ρευστή κατάσταση και στο αιγαίο, ο τουρισμός είναι υπερευαίσθητος και μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες.

 

 Λίλυ Μπουζιάνου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου)

 
Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

 

Η εβδομάδα έχει ξεκινήσει ικανοποιητικά καλά. Δεν υπάρχει η κατήφεια που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.

Μη ξεχνάμε ότι οι μισθοδοσίες έπεσαν τέλος του μήνα και αύριο στον ιδιωτικό τομέα είναι το δώρο. Βέβαια η εποχή είναι νωρίς για το εποχιακό ρούχο – παπούτσι, αλλά υπάρχει σχετική κίνηση.

Η διαφοροποίηση στο Πρόγραμμα είναι ότι το Μ.Σάββατο θα είμαστε μέχρι τις 8 το απόγευμα, ενώ θα είναι ανοιχτά και αύριο Μ.Τετάρτη απόγευμα.

Ζητάμε τη Μ.Παρασκευή οι συνάδελφοι να σεβαστούν και να παραστούν στην περιφορά του Εσταυρωμένου.

Από την Περιφερεία μας ζητήθηκε να γνωμοδοτήσουμε αν επιθυμούμε τη θερινή περίοδος τα  καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά και μετά τις 9. Δινόταν μία παράταση μέχρι τις 11-12 το βράδυ. Είναι πάρα πολύ δύσκολο στις τουριστικές περιοχές να κλείνουν γιατί είναι η ώρα που βγαίνει ο τουρίστας. Ζητήθηκε και από το εργατικό κέντρο η γνωμοδότηση και και από εμάς. Ζητήσαμε τη δέσμευση να μην είναι ανοιχτά τα καταστήματα που είναι πάνω από 250 τμ. Αυτό για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα μικρότερα καταστήματα. Το ίδιο έχουν ζητήσει και στην Κέρκυρα και στην Κεφαλονιά. Έχουμε κάποια μεγάλα καταστήματα στο Λαγανά και βάλαμε αυτό που υπάρχει στο νόμο.  Δεν ξέρω τι έχουν κάνει και τα επιμελητήρια. Το δικό μας βέβαια δεν είδα να έχει βάλει περιορισμό μέτρων. Δεν περιορίσαμε τα καταστήματα, γιατί δεν είναι υποχρεωτικό κάποιος με είδη κιγκαλερίας να είναι ανοιχτός, μπορεί όμως να μείνει ανοιχτό ένα κατάστημα με παπούτσια για παράδειγμα.

Η αγορά πεθαίνει, πρέπει να επιβιώσουμε. Υπάρχει μεγάλη αύξηση στα καφέ και φαστ-φουντ. Δεν είναι μέσω ιντερνετ αυτές οι επιχειρήσεις και ο κόσμος προσπαθεί να έχει επιχειρήσεις για να κερδίζει.

Στο ωράριο εξυπακούεται ότι θα πρέπει να τηρηθούν τα εργασιακά δικαιώματα. Η Αλεξάνδρου Ρώμα  από αύριο έμαθα ότι θα κλείσει για μία εβδομάδα, θα ξανανοίξει κλπ. θα προχωρήσει γρήγορα το θέμα της αστικής συγκοινωνία… να τελειώνει  για να κλείσει και η Αλεξάνδρου Ρώμα για να ησυχάσουμε.

 

Θα πρέπει να στηρίξουμε την αστική συγκοινωνία γιατί είναι απαράδεκτο και εμείς σαν πολίτες να διπλοπαρκάρουμε κλπ. Η τροχαία θα πρέπει να το συμμαζέψει λίγο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός