ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Παναγιώτης Κόκλας , υποψήφιος Πρόεδρος ΝΟΔΕ
 
Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.
Είμαι επί 2 διετίες αιρετό μέλος στη ΝΟΔΕ , έχω ψηφιστεί και είμαι στο θεματικό των εργαζομένων. Μετά από σκέψη και προτροπή φίλων θα διεκδικήσω κι εγώ τη θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ. Πρέπει  να γίνει μία μίξη παλαιών και νέων στελεχών, δεν περισσεύει κανένας. Όλοι πρέπει να δώσουμε το παρόν, πρέπει να γίνει η μεγάλη αλλαγή, πρέπει ορισμένοι να βάλουν νεράκι στο κρασί τους , να υποχωρήσουν. Θα πρέπει να αλλάξει το σκηνικό και να κερδίσει η ΝΔ και πανελλαδικά αλλά και να πάρουμε τη βουλευτική έδρα στη Ζάκυνθο. Το κλίμα έχει ωριμάσει, ξέρουν ότι αν δεν γίνει η ένωση δεν θα μπορέσουμε να κερδίσουμε.
Πιστεύω ότι μπορώ να ενώσω τα παλαιά στελέχη με τα νέα. Σήμερα αυτό δεν το έ4χει πετύχει απόλυτα ο σημερινός Πρόεδρος. Πιστεύω ότι έπρεπε να ξανοίξει κι άλλο, σε όλο τον κόσμο της ΝΔ, να δεχτούμε πίσω όλους τους νεοδημοκράτες.
Ηθικά δε συμβιβάζεται που ο σημερινός Πρόεδρος είναι και αιρετός, όμως δεν έχει κώλυμα από το καταστατικό. Με το καινούργιο κανονισμό που έχει βγει επειδή είναι αντιδήμαρχος δεν μπορεί να διεκδικήσει, θα πρέπει να επιλέξει αν και πιστεύω ότι θα έπρεπε να το είχε κάνει αυτό 6 μήνες πριν. Εκτιμώ ότι τα θέματα που αφορούν τη ΝΔ δεν πρέπει να συσχετίζονται με την δημοτική αρχή.
Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την έδρα πρέπει οι υποψήφιοι βουλευτές να είναι πολύ έμπειροι και μαζί να υπάρξει μία δυναμικότητα. Εγώ αυτά θα ήθελα. Εάν πούμε για μικρούς και χωρίς βαρίδια παίζονται πολλά. Την εμπειρία την αποκτά κάποιος από την άσκηση εξουσίας. Αργότερα θα μπορέσομε να μιλήσουμε πολύ πιο ανοιχτά και με ονόματα.
Για το καινούργιο θα πω ότι όσοι έχουν έρθει στο νησί μας κατέληξαν στο όλοι μαζί. Οι υποψήφιοι δεν θα βγουν από τη Ζάκυνθο γιατί την οριστική απόφαση θα την πάρει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Εύχομαι και στους υπόλοιπους συνυποψήφιους μου καλή επιτυχία, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε., θα είμαστε ενωμένοι.

 

Σταύρος Σκιαδόπουλος (Πρόεδρος ΒΡΑΧΙΩΝΑ)

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

Στην αυτοψία γράφουν ότι η μονάδα δεν λειτουργούσε, ήταν κλειστή όταν πήγε η υπηρεσία της ΠΕΖ για έλεγχο.

Ο κύριος που την υπογράφει θα έχει μηνυτήρια αναφορά από το Βραχιωνα. Λέει ότι η μονάδα είναι κινητή ….μέσα σε όλα αυτά που επιεικώς θα χαρακτηρίσω για γέλια στους περιβαλλοντικούς όρους γράφουν τίποτα. Δεν ξέρουν ούτε πόσες σελίδες έχει Η ΑΕΠΟ δεν την έχουν δει ποτέ τους. θα πρέπει ο κ.Νιοτόπουλος να καλέσει αυτούς τους ανθρώπους που πήγαν για την αυτοψία.

Η ανακύκλωση ανεβαίνει στο ΛΙΒΑ, όλα εκεί ανεβαίνουν. Που είναι οι φορείς που φώναζαν να βγουν σήμερα να τους καταγγείλουν αυτούς που ανεβάζουν την ανακύκλωση εκεί;

Τη Δευτέρα καταθέτουμε ασφαλιστικά, θα τα είχαμε κάνει αλλά λείπει ο εισαγγελέας.

Θέλουμε όλους τους ζακυνθινούς μαζί μας , θέλουμε το καλό της Ζακύνθου και να μην υπάρξει μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.

Με το Νιοτόπουλο δεν επιδιώξαμε να μιλήσουμε, θεωρήσουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν ήταν αναγκαία η συζήτηση. Έπρεπε όταν πήρε αυτό το χαρτί να καλέσει τους υπαλλήλους του και να βγει και δημόσια και να πει ότι αυτό το χαρτί είναι επιεικώς για γέλια. Εκθέτει τους υπαλλήλους του αλλά έτσι είναι. Εμείς θα περιμένουμε την αντίδραση του. Είχαμε συζητήσει μαζί του σε προηγούμενους χρόνους, περιμένουμε την αντίδραση του. Προσωπικά θεωρώ ότι ο Λευτέρης δεν μπορεί να αναθεωρήσει τη στάση του και ειδικά μετά το μπαλάκι που το υπέταξε ο δήμος να αναλάβει τα μηχανήματα. Πιστεύω ότι σύντομα ο Λευτέρης ο Νιοτόπουλος θα αντιδράσει.

Δεν πιστεύω να φτάσουμε σε σημείο να υπάρξει συνεργασία.

Ο κ.Κοντονής ήταν ο πρωτοστάτης στη προσφυγή για το ΛΙΒΑ, θα πρέπει τώρα να πάρει θέση. Δεν μπορώ να ξέρω την άποψη του , θα πρέπει να μας την πει.

150.000 ευρώ διάβασα σήμερα στη διαύγεια για 2 μήνες χάλασε ο ΦΟΔΣΑ για τα αυτοκίνητα . δηλαδή μας κοροϊδεύουν. Πρέπει ο ζακυνθινός λαός να ξεσηκωθεί να τους στείλουμε τώρα σπίτι τους.

Από Δευτέρα καταθέτουμε ασφαλιστικά μέτρα συν κάποιες μηνυτήριες αναφορές σε αυτούς που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.

 

Λίλυ Μπουζιάνου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου)

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

 

Συνεδριάζουμε σαν  Ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων μία φορά το μήνα. Βασικό θέμα ήταν τα κόκκινα δάνεια και το ασφαλιστικό συν τον ακατάσχετο λογαριασμό που είναι πολύ μεγάλο θέμα.
Είναι αποδεκτό ότι παγκοσμίως υπάρχει το πλαστικό χρήμα. Εισπράττει η τράπεζα προμήθεια και για το ΦΠΑ , η πώληση με κάρτα μπαίνει στον προσωπικό σου λογαριασμό. Όταν υπάρχουν οφειλές στη εφορία ή στο ταμείο και δεν υπάρχει το ακατάσχετο υπάρχει πρόβλημα. Όταν η κάρτα γίνεται με πλαστικό χρήμα δεν μπορείς να πας να πάρεις ούτε 2 ευρώ. Εξυπακούεται ότι δεν μπορείς να πληρώσεις και το εμπόρευμα σου. Εδώ συμβαίνει να  κάνεις έκπτωση προκειμένου να πάρεις  μετρητά όπου εδώ και το κράτος χάνει.  Δεν είναι παράλογο που ζητάμε το ακατάσχετο όριο να είναι έστω για τα πάγια έξοδα μας. Στον εμπορικό λογαριασμό δεν έχουμε ακατάσχετο… αφορολόγητο δεν έχουμε…
Θα διεκδικήσουμε με παραστάσεις στα υπουργεία που συνεχώς γίνονται και δεν έχουμε σταματήσει. Ο κλάδος μας εξαθλιώνεται.
Ο κάθε καταναλωτής που δεν ψωνίζει από τον τόπο του θα πρέπει να γνωρίζει ότι μειώνει θέσεις εργασίας. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα και γι αυτό λέω ότι ο καταναλωτής θα πρέπει να σκεφτεί κάνοντας αγορές από το ιντερνέτ  να ελέγχει πρώτα την τοπική αγορά. Θεωρώ ότι όλοι την έχουν πατήσει από αγορές στο ιντερνέτ.
 
Θέμα μεγάλο υπήρξε για τα οπτικά καταστήματα. Είχε έρθει θέμα από το σύλλογο οπτικών Αχαΐας. Μέχρι τώρα αγόραζες τα οπτικά και μετά ένα μήνα τα έπαιρνες από το ταμείο.
Τώρα θέλουν να το αλλάξουν. Οι οπτικοί της Ζακύνθου έχουν στειλεέ διαμαρτυρία στον ΕΟΠΥ. Θέλουν να μην τα πληρώνουν οι καταναλωτές αλλά απευθείας να τα παίρνει το κατάστημα από τον ΕΟΠΥ.
Θα ήθελα να αναφερθώ επίσης στο να κάνουμε ένα σωστό πεζόδρομο. Όπου γίνεται πεζοδρόμηση , φεύγουν τα εμπορικά καταστήματα και γίνονται καφετέριες. Είναι προβλήματα που υπάρχουν και σε άλλους τόπους. είναι ωραίοι οι πεζόδρομο, πλημυρίζουν από κόσμο όμως δεν γνωρίζουμε τα υπόλοιπα προβλήματα.
Θα ήθελα να αναφέρω ότι σήμερα έλαβα πρόσκληση για διαβούλευση αναφορικά με τη συγκοινωνία στη πόλη.
Οι δηλώσεις οι φορολογικές δηλώσεις αρχίζουν. Το Ε3 δημιουργεί πρόβλημα στους λογιστές. Άκουσα και συνέντευξη λογιστών γι αυτό το θέμα. Θα πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές στα βιβλία . Μίλησα και με το κ.Βαγενά για να κοιτάξουμε το θέμα Έχουμε ξεκινήσει και από χθες για να κινήσουμε το θέμα , να πιέσουμε, α μη τι άλλο να γίνουν διορθώσεις και να μην έχει ισχύ από το  2017.
 
Τα φανάρια που έχουν βάλει στους δρόμους είναι σε άσχετες θέσεις και δε φωτίζουν τους δρόμους. Δυστυχώς δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση. Ο κόσμος αγοράζει φακό για να κυκλοφορήσει στην Αλεξάνδρου Ρώμα.
 
Δεν πήγα στη συνεδρίαση του Εμπορικού τμήματος του Επιμελητηρίου. Η θέση του συλλόγου είναι πάγια , συνήθως μας έπαιρναν τηλέφωνο δίναμε την απόφαση. Τώρα καλώς μας καλεί σε συνεδρίαση. Δυστυχώς όμως το εμπορικό τμήμα παρόλο που ο νόμος λέει ότι πρέπει να εκλεγεί προεδρείο μέσα σε 15 ημέρες από τις εκλογές, δεν έχει συμβεί ακόμη. Έχει κάνει αίτηση ο κ. Στουφής από το Φεβρουάριο αλλά ακόμη τίποτα. Καμία ενημέρωση δεν έχουμε γιατί όχι ακόμη. Έχουμε στείλει απάντηση ότι δεν μπορούμε να παραστούμε σε άτυπη συνεδρίαση

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (13/3/2018)

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός