ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Στο Ionian Radio.gr !  Αποκλειστικά μετά την απόρριψη της αίτησης (από το Δήμο Ζακύνθου) χρηματοδότησης  της ανέγερσης νέου δημοτικού σχολείου Δερματούσας Ζακύνθου , με συνολική δημόσια δαπάνη 3 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω ( σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες)του ότι το τεχνικό δελτίο πράξης που υποβλήθηκε ήταν πλημμελώς(!) συμπληρωμένο, ο Αντιπεριφερειάρχης  Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος δεσμεύτηκε ότι δεν θα αφήσει αυτό να συμβεί, επισημαίνοντας,  «έχουμε απένταξη σε πρώτη φάση, διαθέσαμε το οικόπεδο, οι ελλείψεις που υπάρχουν θα καλυφθούν για να μη χαθεί αυτή η υποδομή. Δεσμεύομαι κι εγώ και ο Περιφερειάρχης»

Στην ίδια συνέντευξη ο κ.Νιοτόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα των απορριμμάτων – ΛΙΒΑΣ , ότι οι υπηρεσίες της ΠΕΖ θα λειτουργήσουν με στόχο τη λύση του προβλήματος.. .

«Δε μπορούμε να βλέπουμε το δέντρο και να χάσουμε το δάσος»

"Το κυρίαρχο θέμα είναι να μαζεύονται τα απορρίμματα. Δεύτερο είναι να διαχειρίζονται και να επενδύσουμε στην ανακύκλωση. Άρα δε μπορούμε να συζητάμε τα αυτονόητα. Χρηματοδοτήσεις υπήρξαν από τη πρώτη στιγμή. Είναι η πρώτη πρόταση που χρηματοδοτείτε. Μέσα στο 2018 είναι εγκεκριμένα ποσά που απαιτούν όμως σωστή διαχείριση.
Το θέμα του ΛΙΒΑ είναι ένα στοίχημα για τη κοινωνία μας και πρέπει να αποδείξουμε ότι πραγματικά το 2018 μπορούμε να λειτουργήσουμε ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει να κάνει και με την αξι8οπρεπεια και το πολιτισμό μας. 
Όπως κανείς δε θέλει το κάδο μπροστά στο σπίτι του έτσι θέμα είναι και το χωροταξικό
Βγήκε η απόφαση … τι έγινε για να λύσουμε το θέμα με αξιοπρέπεια; Έχουμε ένα χώρο που ο δρόμος είναι σε εξέλιξη διαμόρφωσης και μένει να γίνει σωστά η παραλαβή μηχανημάτων. Η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί…. Επίσης έχουμε ένα σοβαρό θέμα… συνεχίζουν να μαζεύουν απορρίμματα σάπια , 2-3 μηνών. Μέχρι να καθαρίσουμε όλο το νησί θα συνεχίζουν να πηγαίνουν κάποιοι τόνοι σάπιων απορριμμάτων. 
Θα πρέπει να πληρούνται και είμαστε κάθετοι , οι όροι της τροποποιημένης ΑΕΠΟ. Υπήρχε μία αρχική που τροποποιήθηκε για την ενδιάμεση λύση. 
Είναι προς τιμή του ΒΡΑΧΙΟΝΑ που δεν αμφισβητούν το « γιατί εδώ», αλλά λένε «τηρήστε τη νομιμότητα».
Για το ΣΚΟΠΟ καταδικαστήκαμε γιατί τον κακοδιαχειριστήκαμε. Το ίδιο στοίχημα παίζεται και στο ΛΙΒΑ. Μένει να τον διαχειριστούμε σωστά. Άρα πέφτει βαρύ φορτίο και στη δημοτική αρχή και στο ΦΟΔΣΑ να αποδείξουν ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε σωστά.
Υποχώρηση δεν πρόκειται να γίνει. Όλα θα λειτουργήσουν με κανόνες ασφάλειας. Υπάρχει το χρονικό περιθώριο ακόμη και πιστεύω ότι θα οδηγηθούμε σε μία λύση που θα μας κάνει να λειτουργούμε με αξιοπρέπεια.
Κοινός παρανομαστής είναι ότι χρωστάμε στο νησί, δε μας χρωστάει. Επίσης πρέπει να υπάρχει τουριστική ανάπτυξη που εξελίσσετε, αλλά να έχει υποδομές, αλλιώς θα έχει ημερομηνία λήξης. 
Άμεσα πρέπει ν α συζητήσουμε για το δίκτυο βιολογικού κλπ. Έχει να κάνει με τη ποιότητα ζωής μας . Δε μπορούμε να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος από δική μας πλευρά.
Υπάρχει αίτημα από το ΒΡΑΧΙΟΝΑ ώστε να δούμε , ένα τεχνικό πρόβλημα που υπάρχει. 
Οι υπηρεσίες θα λειτουργήσουν με στόχο τη λύση του προβλήματος . Έχει ανάψει μία βόμβα στη Κέρκυρα που δε ξέρει τι να κάνει τα απορρίμματα του. Πρέπει να  κινηθούμε με σοβαρότητα για να λύσουμε το πρόβλημα

ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΟΕΙΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΥΣΑΣ
Έχουμε απένταξη σε πρώτη φάση. Είναι ιδιοκτησία της Νομαρχίας, διαθέσαμε το οικόπεδο , αυτή ήταν η θέση μας, αρκεί να δημιουργηθεί μία σημαντική υποδομή. Οι ελλείψεις που υπάρχουν σε κάποιες μελέτες θα γίνει μικρός αγώνας δρόμου για να μη χαθεί αυτή η υποδομή. Δεσμεύομαι κι εγώ και ο Περιφερειάρχης. Ίσως και απόψε ο Περιφερειάρχης θα εκδώσει δελτίο τύπου που θα δεσμεύεται ότι η πίστωση θα συνεχίσει να υπάρχει".

Στο Ionian Radio.gr !  Επιμένει στη δήλωση του για στημένα πολιτικά παιχνίδια μιλώντας στο IonianRadio.gr (ZantePress24) για την υπόθεση  Novartis, ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ κ.Βασίλης Οικονόμου.

Επισημαίνοντας ότι η δήλωση του «Θα του σπάσω τα χέρια  όταν πάει να τα  απλώσει στη ΝΔ», είχε χαρακτήρα καθαρά πολιτικό, θέλοντας με αυτό να στείλει ισχυρό μήνυμα στην Κυβέρνηση, ότι δεν θα επιτρέψουν να αμαυρωθούν υπολείψεις με λασπολογίες.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ, Οικονόμου, αναφέρθηκε και στο ονοματολογικέ της ΠΓΔΜ , μιλώντας για μυστική διπλωματία, επιρρίπτοντας ευθέως ευθύνες στη Κυβέρνηση , για το χειρισμό του συγκεκριμένου θέματος , δηλώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «Τα πράγματα δεν είναι θετικά… Ο κ. Τσίπρας έχει προ αποφασίσει πίσω από κλειστές πόρτες».
"Πολιτικά θα «σπάσουμε» όποια χέρια θα απλωθούν επάνω στη ΝΔ. Όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι αν ετοιμάζονται να απλώσουν τα χέρια τους στη ΝΔ, είναι γελασμένοι που το νομίζουν... Θα καταλάβουν ότι πλέον τελείωσαν τα κόλπα…..
Είναι μία σκευωρία που γίνεται στα υπόγεια του Μαξίμου, αυτοί που την έστησαν νομίζουν ότι δε ξέρουμε τι γίνεται;… απλά έβγαλαν αυτά που έβγαλαν την επομένη του συλλαλητηρίου που είδαν ένα τσουνάμι αντίδρασης…. Αυτοί που νομίζουν ότι θα περάσουν αυτά είναι ανόητοι … δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν αυτά.
Δε συζητάμε ένα δικαστικό πρόβλημα αλλά πώς ο κύριος πρωθυπουργός έστησε μία υπόθεση για να εξοντώσει την αντίπαλη παράταξη… 
Ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι καθαρός ,κρυστάλλινος και αποφασιστικός στη θέση που πήρε από τη πρώτη στιγμή γι αυτή τη σκευωρία. 
Η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ούτε θα μπούμε στη διαδικασία κάποιοι να μπουν πίσω από ένα παραβάν και να λένε ότι θέλουν.

Τα πράγματα δεν είναι θετικά. Σε μία φάση που το θέμα έδειχνε να οδηγείται σε μία λύση όχι ανεκτή από τον ελληνικό λαό, από τη στιγμή που ο κ.Τσίπρας έχει προ αποφασίσει πίσω από κλειστές πόρτες 
Έρχεται τώρα και μιλάει για Μακεδονία μέσα στο όνομα, που ο έλληνας δεν το δέχεται. Αυτό του δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και κόστος πολιτικό… 
Όταν βλέπει ότι κόβει συντάξεις , έχει πλακώσει το κόσμο στις φορολογίες και δεν αντιδράει κανένας, το τελευταίο που περίμενε ο Τσίπρας ήταν να δει αντίδραση για το Σκοπιανό. 
Αν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλάει για αλλαγή ονόματος του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, είναι ακραία περίπτωση και μία τοποθέτηση τέτοια φτάνει στα όρια της γραφικότητας.

Αυριο θα είμαι Κεφαλονιά. 22/2 θα είμαι στη Ζάκυνθο όπου είχα έρθει και πρόπερσι το Νοέμβριο, με το θέμα του νοσοκομεία για τον άδικο χαμό της γυναίκας τότε. Κάναμε παρεμβάσεις με τη ΝΔ, είχαμε κάνει και επίσκεψη στο Νοσοκομείο. 
Θα κάνουμε τη προετοιμασία για τη διοργάνωση 4 αναπτυξιακών συνεδρίων ανα νησί γύρω στον Απρίλιο.
Μετά τη νέα επίσκεψη στο νοσοκομείο, θα βγάλουμε ένα νέο συμπέρασμα. Δεν πάμε να επιβάλλουμε τη τάξη αλλά να βοηθήσουμε το νοσοκομείο. Οι πολιτικές αντιπαλότητες θα γίνουν στη Βουλή. Πέρα από το να κρίνουμε , να προτείνουμε και να ετοιμάζουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα, τίποτα άλλο δε μπορούμε να κάνουμε.
Για τη ΝΔ και για μένα η Ζάκυνθος μετά τις επόμενες εκλογές θα έχει γαλάζιο βουλευτή. Ενότητα, ομαδική δουλειά, πρέπει να έχει ο υποψήφιος. 
Τους υποψήφιους θα τους ορίσει ο κ.Μητσοτάκης. Θα μπουν σίγουρα και νέα στελέχη ….".

Στο Ionian Radio.gr ! 
Ενόψει της ημερίδας που πραγματοποιεί το Ionian Channel και η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ για τις αναπτυξιακές προοπτικές για το Ν.Ιόνιο μιλά στην εκμπομπή ON LINE και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη 
ο Dr Δρόσος Κουτσούμπας (Πρόεδρος ΕΘΠΖ)


"Είναι γνωστό της πάσης ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει σωστή αντιμετώπιση και πρόληψη μπορεί να συμβεί το κακό. Δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις που όταν λαμβάνονται τα σωστά μέτρα και καθώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει δεν θα γίνουν σωστά. 
Η κάθε μια περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητες της . Για τη περίπτωση της Ζακύνθου αυτό που έχει σημασία είναι ότι επειδή είναι μία μικρή περιοχή, ζητήθηκε η γνωμοδότηση του φορέα μας για την θαλάσσια χελώνα ώστε να μην υπάρχει αντίθεση στο θέμα της εξόρυξης και να διασφαλιστεί ασφαλής διέλευση και ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας………..
Brand name είναι και το ναυάγιο, είναι και η χελώνα. Πολλοί άνθρωποι θα θελήσουν να επισκεφτούν μία παραλία ωοτοκίας και να παρατηρήσουν χελωνάκια που σκάνε από το αυγό και πάνε προς τη θάλασσα…... 
Το σημαντικότερο στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων είναι ότι το ΕΘΠΖ έδωσε ότι η θαλάσσια χελώνα είναι προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν. Πέρα από τους 28 φορείς που υπήρχαν στην Ελλάδα φτιάχνονται και 8 καινούργια και σαν μοντέλο επελέγη το πάρκο. Αυτό δείχνει ότι και οι άλλες περιοχές βλέποντας το παράδειγμα της Ζακύνθου γίνεται αντιληπτό ότι είναι προστιθέμενη αξία .
Γίνεται συνειδητό ότι έρχεται ό κόσμος γιατί έχουμε φυσικές ομορφιές.
Με τη διαχρονικότητα που υπάρχει και είμαι 8 χρόνια πρόεδρος του ΕΘΠΖ έχουν γίνει πολλά πράγματα. Έχουμε προσκληθεί στην ημερίδα που προαναφέρατε στην αρχή και θα δώσουμε και ομιλία.
ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ Ν.ΙΟΝΙΟ
Έχει σημασία ότι ορισμένες από τις προτάσεις που εκφράζουμε γίνονται δεκτές , ακούγονται, μιλήσαμε για περιμετρική ζώνη ασφαλείς σε ακτίνα 18 μιλίων. Κάναμε τη πρόταση και έγινε δεκτή. Σημαίνει ότι θωρακίζεται το περιβάλλον. Επίσης κάναμε τη πρόταση ώστε να υπάρχει ανταποδοτικό τέλος γιατί αυτό διασφαλίζει σε περίπτωση που ο μη γένοιτο συμβεί ατυχές γεγονός. Μη ξεχνάμε ότι το ΕΘΠΖ συμμετείχε και σε ευρωπαϊκά ανάλογα προγράμματα 
Άλλο σημείο που δεν έχουμε κάνει αναφορά είναι άτι ποτέ δεν αφήσαμε , κάναμε μεγάλη προεργασία και με τη περιφέρεια προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να πάμε στη περιοχή Κερίου . Μέχρι τώρα δεν βρέθηκαν οι πόροι , έχουμε κάνει το φάκελο , ελπίζω να βρεθούν οι πόροι που δεν είναι πάρα πολλοί και να δούμε τη Λίμνη Κεριού όπως πρέπει".
Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός