ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ο Λευτέρης Γιαννάτος σχολιάζει τις δηλώσεις του Προέδρου του ΒΡΑΧΙΟΝΑ στο IonianRadio.gr(ZantePress24.gr) σχετικά με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Ο κ. Γιαννάτος δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «αν αυτό συμβεί , θα τιναχτούν όλα στον αέρα). Στην ίδια συνέντευξη ο κ.Γιαννάτος αναφέρεται στο πολυσυζητημένο θέμα των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου και στη πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Βουλευτή-Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Σταύρο Κοντονή.

Στην ίδια εκπομπή ο αναπληρωτής συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου κ.Καραπάνος Χρήστος, σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το θέμα των απορριμμάτων και καταθέτει την ανησυχία του, ενώ παράλληλα παρουσιάζει το περίγραμμα των θεμάτων που θα παρουσιάσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση ο Βουλευτής Ζακύνθου κ.Σταύρος Κοντονής

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

 Χρήστος Καραπάνος - Αναπλ.συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου 
Μπορεί να έγιναν κάποια βήματα αλλά υπάρχουν στοχευμένα αδιέξοδα. Η Δημοτική Αρχή προετοιμάζει τα μηχανήματα να παραληφθούν εδώ και 7 μήνες.
Δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή τα μηχανήματα, αλλά μπορεί να κάνουν μπορεί και όχι, και μπορεί αύριο να μη κάνουν . Μακάρι να γίνει η παραλαβή την Τρίτη και να λειτουργεί η μονάδα έτσι όπως πρέπει
Υπάρχει μία ανοχή και μία κατανόηση , όμως μέχρι τώρα όλες οι κινήσεις του Δήμου δεν μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι θα πάνε όλα καλά. Έχουμε μία ανησυχία. Είναι τελείως αναξιόπιστοι… μακάρι αλλά ….και πάλι αμφιβάλλω.
Πριν 2 μήνες έγιναν τα μεγαλύτερα που έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα στο νησί. Δεν κατάλαβε κανείς τίποτα και τελείωσαν. Έτσι έπρεπε και με τα σκουπίδια να είχε γίνει. Τα λεφτά είναι εδώ όμως το έργο;
Ο ΛΙΒ ΑΣ δεν είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν του Δήμου, εμείς βρεθήκαμε σε αδιέξοδο και συμφωνήσαμε και περιμένουμε τώρα τη Δημοτική Αρχή να λειτουργήσει τη μονάδα. Τα τελευταία 10 χρόνια θα έπρεπε να είχαν εντοπιστεί και ερευνηθεί και άλλα σημεία,
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Δε θα διαφοροποιηθεί η ομιλία του Υπουργού κ.Κοντονή από τη γενική πολιτική αντζέντα. Είμαστε σε μία νέα χρονιά, έχουμε τα τοπικά θέματα που θα αναφερθεί σε όλα ο Υπουργός και θα δεχτεί και ερωτήσεις από τους πολίτες.
Είναι μία ανοιχτή εκδήλωση και όχι πολιτική. 
Υπάρχουν χρήματα, φέτος για έργα ανάπλασης στο Ιόνιο που είναι πολλά. Μιλάμε γι αναπτυξιακά έργα που θα έπρεπε να συζητούνται

 
Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

Λευτέρης Γιαννάτος (Ν.ΣΥΡΙΖΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ) δηλώνει:
Η όλη υπόθεση των απορριμμάτων βρίσκεται σε ένα λεπτό σημείο δε θα ήθελα να λειτουργήσω αποθαρρυντικέ προς τη δημοτική αρχή. Βρισκόμαστε όμως σε ένα προοίμιο στάδιο, δεν έχει γίνει παραλαβή μηχανημάτων τα σκουπίδια είναι στους δρόμους και βλέπουμε αιρετούς όπως ο κ.Τσίπηρας να μοιράζουν ευχαριστήρια σε Κοντονή και Νιοτοπουλο, λες και έκοψαν κορδέλες σε κάποιο έργο.
Όταν αποκομιστούν τα απορρίμματα από τους δρόμους και λειτουργεί ο χώρος σύμφωνα με τη νομοθεσία τότε θα μπορούμε να πούμε πολλά.
Πιστεύω ότι είναι μικροπολιτική η κίνηση αυτή του κ.Τσίπηρα. Εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα τους πούμε συγχαρητήρια και να αφήσουν τις εξυπνάδες. Τα μηχανήματα είναι 7 μήνες στη Ζάκυνθο. Εγώ μακάρι και το εύχομαι ολόψυχα τη Τρίτη να παραληφθούν. 
Για τη προσφυγή στο ΛΙΒΑ θα πω ότι η επιλογή του ΛΙΒΑ είναι επιλογή της σημερινής δημοτικής αρχής και επίσης ένα πρόβλημα αλλιώς αντιμετωπίζεται το 2010 και αλλιώς το 2017. Σήμερα τα σκουπίδια είναι στο δρόμο και πριν λίγες ημέρες είχαν πέσει μέσα στο λιμάνι. Η χωροθέτηση ανήκει αποκλειστικά στο Δήμο. Η Κυβέρνηση μόνο επικουρικά μπορεί να δράσει, δε χωροθετεί. 
Ο Βουλευτής δεν είναι για να υπερκεράσει το δήμαρχο. Υπάρχει διάκριση αρμοδιοτήτων. Από εκεί και πέρα η Δημοτική Αρχή που έκανε ρουλέτα όλη τη Ζάκυνθο, δεν είχε άλλη επιλογή από το ΛΙΒΑ γιατί διαφορετικά το πρόστιμο επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας. Υπήρχε αφερεγγυότητα… ας μαζευτούν τα απορρίμματα και έχουμε πολύ χρόνο να μιλήσουμε για τα πάντα.
Εύχομαι να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις γιατί θα υπάρξει πρόβλημα. Με τη ταχύτητα που γίνονται τα έργα αυτή τη στιγμή εύχομαι να γίνουν όλα σύννομα. Διαφορετικά κινδυνεύουν να τιναχτούν όλα στον αέρα. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι εκεί πάνω χωρίς στέγαστρα αυτά που γίνονται τα έργα είναι σύννομα; Τα έλκη του ΒΡΑΧΙΟΝΑ αυτή τη στιγμή δείχνουν ανοχή η δημοτική αρχή πρέπει να νιώθει ευγνωμοσύνη για το ΒΡΑΧΙΟΝΑ που τους ζητάει να κάνουν αυτά που πρέπει σύννομα για να μη καταστραφεί η περιοχή,

ΠΟΡΙΣΜΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Για μένα όσοι λένε ένα επιστημονικό πόρισμα να δοθεί βορά στη δημοσιότητα είναι…. λάθος Διαφωνώ να δοθεί στη δημοσιότητα γιατί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν θα εξάγουν εσφαλμένα συμπεράσματα. έχει κατατεθεί στη δικαιοσύνη.
Από το Φεβρουάριο του 2017 ο κ.Πέτρου μας έχει γνωστοποιήσει ότι δε θα εμπλακεί καθόλου με το θέμα λειτουργίας του Νοσοκομείου και υπάρχουν υπηρεσίες να το κρίνουν. Άρα η Επιτροπή Πέτρου έχει από τότε αυτοκαταργηθεί.
Το γεγονός ότι από 3/5/2017 που με το γνωστό τρόπο άνοιξαν τα χειρουργεία και χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε προβλήματα δίνει απαντήσεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ
Τον Αύγουστο του 2015 έγινε ένα πραξικόπημα από το συμβούλιο αρχηγών της ΕΕ εις βάρος της χωράς μας. Αναγκάστηκε η ελληνική κυβέρνηση να συνθηκολογήσει και να υπογράψει ένα τρίτο μνημόνιο. Πήγε ο Πρωθυπουργός σε εκλογές και ζήτησε εμπιστοσύνη του λαού. Σε 8 μήνες θα ξέρουμε αν η Κυβέρνηση αυτή τήρησε την εντολή να βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια. Ας περιμένουμε μέχρι τον Αύγουστο του 2018. Αν βγούμε τότε από τα μνημόνια εμείς δε θα πανηγυρίσουμε. Θα ανακτήσουμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας στη χάραξη οικονομικής πολιτικής και θα ασχοληθούμε με τη μεσαία τάξη που έχει πληγεί από τα μνημόνια. Αυτό σημαίνει την απαρχή κάποιων μέτρων που θα περιορίζουν τη λιτότητα και θα ξεκινήσει η ανάπτυξη. Μετά έχουμε ένα χρόνο μπροστά μας να χτίσουμε… 
Για εκλογές είναι παρακινδυνευμένο να μιλήσουμε. Το θέμα είναι τι εξυπηρετεί τη χώρα. Η έξοδος από τα μνημόνια δεν αρκεί από μόνο του να λύσει το οικονομικό πρόβλημα. Η αναδιάρθρωση του χρέους που δεν είναι βιώσιμο είναι το μεγάλη πρόβλημα που δημιουργεί ασφυξία στην οικονομία. 
Το σημαντικό της εκδήλωσης είναι η συμμετοχή των συμπολιτών μας που θα μπορέσουν να ρωτήσουν τον Βουλευτή ότι θέλουν. Στη Ζάκυνθο δεν συμβαίνει συχνά οι πολίτες να κάνουν διάλογο με έναν υπουργό…
Γι αυτό καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει.

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός