ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

«Για το ιδιοκτησιακό θα πω ότι ο κ.Σκαλτσογιάννης θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός… κάνει υπέρβαση των καθηκόντων του … Όταν ο ίδιος έχει κάνει πράξη χαρακτηρισμού ξεχνάει σκόπιμα να το πει αυτό και θέλει να δημιουργεί εντυπώσεις και προβλήματα. Δε ξέρω τι συμφέροντα εξυπηρετεί … Είναι κοινό μυστικό στη Ζάκυνθο, ξέρουμε τι γίνεται στο δασαρχείο»

«Δρομολογούνται οι εξελίξεις και για το ολοκληρωμένο έργο. Μας στηρίζει η Κυβέρνηση που κάποτε βρέθηκε απέναντι σε αυτή τη λύση»

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το κ.Κοντονή, για τη στήριξη για το ΛΙΒΑ, όπως στήριξε και ο κ.Νιοτόπουλος …»

«Συνομιλώ με μέλη του ΒΡΑΧΙΟΝΑ οι οποίοι ζητούν μόνο να τηρηθεί η νομιμοτητα. Εγώ βλέπω ότι οι περισσότεροι είναι κοντά μας»


Νίκος Τσίπηρας - Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της δημοτικής αρχής ήταν τα απορρίμματα αλλά και το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο.

Όλα εξελίσσονται ομαλά στο ΛΙΒΑ, η διαχείριση, γίνεται όπως περιγράφεται στη περιβαλλοντική μελέτη κατά γράμμα. Γι αυτό θα έλεγα ότι το δύσκολο 2017 που είχαν οι ζακυνθινοί, έμεινε πίσω μας.

Θα έλεγα ότι είμαστε αισιόδοξοι και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στο χώρο του ΛΙΒΑ. Κανένα απολύτως πρόβλημα. Να καθησυχάσουν οι πολίτες. Δε θέλουν όλοι τη λύση και το διαπιστώσαμε τα δύο τελευταία χρόνια μέσω παραγόντων που δημιουργούσαν εμπόδια.

Μέσω μία εμπόλεμης κατάστασης δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε στο τελικό στόχο. Από το Σεπτέμβριο που αποφασίσαμε το κλείσιμο του ΣΚΟΠΟΥ, δεν υπάρχει καμία σκέψη για περίπτωση εναπόθεσης απορριμμάτων στο ΣΚΟΠΟ. Άλλωστε το πρόστιμο των 30.000 € ημερησίως θα ήταν καταστροφή.

Για το ιδιοκτησιακό θα πω ότι ο κ.Σκαλτσογιάννης θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός. Έχει πιο σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει όπως οι πυρκαγιές. Για το ιδιοκτησιακό υπάρχει απόφαση του εφετείου της Πάτρας.

Ο κ.Σκαλτσογιάννης κάνει υπέρβαση των καθηκόντων του. Όχι μόνο αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό αλλά βάζει σε περιπέτεια και τους ιδιοκτήτες οικοπέδων σε ολόκληρη τη Ζάκυνθο. Όταν ο ίδιος έχει κάνει πράξη χαρακτηρισμού ξεχνάει σκόπιμα να το πει αυτό και θέλει να δημιουργεί εντυπώσεις και προβλήματα. Δε ξέρω   τι συμφέροντα εξυπηρετεί.  Θα καταθέσουμε στο Εισαγγελέα σχετικά με τους αποχαρακτηρισμούς που έχει κάνει στη Ζάκυνθο. Είναι κοινό μυστικό στη Ζάκυνθο, ξέρουμε τι γίνεται στο δασαρχείο.

Υπάρχει μία μεγάλη σύγχυση στη κοινωνία. Δίνεται στη λύση στο πρόβλημα αλλά με αυτά που ακούγονται ο κόσμος ανησυχεί.

Το ζητούμενο ήταν να δει η επιτροπή αν τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός γενικότερα λειτουργεί σωστά. Όντως η επιτροπή είδε ότι ο εξοπλισμός ήταν ο κατάλληλος αλλά υπήρχαν κάποιες ελλείψεις. Αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται ο εξοπλισμός και διαχειρίζεται με επάρκεια τα απορρίμματα. Από τους αναδόχους αναμένεται να έρθει ένα μέρος κομματιών του εξοπλισμού. Υπάρχει πάντα όμως και η δικλείδα ασφαλείας που αναγράφεται στη σύμβαση μεταξύ ΦΟΔΣΑ-ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ , ότι ένα κομμάτι μπορεί να αντικατασταθεί με κάποιο ανάλογο.

Είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο που να υπάρχει πρόβλημα. Τώρα εφόσον προχωρήσουν  κάποιοι σε ασφαλιστικά μέτρα  θα δούμε τι θα επικαλεστούν για να το αντιμετωπίσουμε.

Στο  πρώην ΧΥΤΑ Ζακύνθου θα ξεκινήσει αποκατάσταση του χώρου και εξόρυξη απορριμμάτων  για ελάφρυνση του χώρου. Χθες στη σύσκεψη εσωτερικών συζητήθηκε το θέμα προκειμένου να πάμε στη διαδικασία δημοπράτησης του έργου.

Πρέπει να δείξουμε λύσεις και ο κόσμος αυτές περιμένει. Να λειτουργήσει ο ΛΙΒΑΣ και να αποκατασταθεί ο ΣΚΟΠΟΣ.

Την ημέρα στο ΛΙΒΑ ανεβαίνουν 100 τόνοι την ημέρα για επεξεργασία.  Θα θέλαμε να επισκεφτείτε το χώρο, να σας συνοδεύσει ο κ.Μυλωνάς στο χώρο... Είμαστε σε μία νέα εποχή.

Δεν είμαι απέναντι στο σύλλογο του ΒΡΑΧΙΟΝΑ, μιλάω μαζί τους και λένε ότι θέλουν να λειτουργήσουν όλα βάση Νόμου, χωρίς αποκλίσεις.

Ο κ. Σκαλτσογιάννης δε μπορεί να μας κρίνει και να λέει ότι θα μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας. Ως τι το λέει ; ως ειδικός;

Θεωρώ ότι αντίδραση υπάρχει μόνο από κάποιους που είχαν αντιρρήσεις από την αρχή και δε μπορούμε να τους αλλάξουμε την άποψη. Δεν είμαστε αντίθετοι στον αγώνα του ΒΡΑΧΙΟΝΑ , δεν είμαστε αντίθετοι  να θέλει το καλό του τόπου του. Συνομιλώ με μέλη του ΒΡΑΧΙΟΝΑ οι οποίοι ζητούν μόνο να τηρηθεί η νομιμοτητα. Εγώ βλέπω ότι οι περισσότεροι είναι κοντά μας.

Μπορεί κάποιοι να κάνουν όνειρα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το κ.Κοντονή, για τη στήριξη για το ΛΙΒΑ, όπως στήριξε και ο κ.Νιοτοπουλος. Ο κ.Καπετάνιος ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος για το έργο  και υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί τη Ζάκυνθο . Υπήρξε η συζήτηση για το έργο της οριστικής λύσης προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί και η δημοπράτηση  του έργου, ενδεχομένως και μέσα στο Φεβρουάριο.

Άρα δρομολογούνται οι εξελίξεις και για το ολοκληρωμένο έργο. Μας στηρίζει η Κυβέρνηση που κάποτε βρέθηκε απέναντι σε αυτή τη λύση.  Η παράταξη του κ.Κολοκοτσά είχε άλλη άποψη στην αρχή. Όταν ήρθε όμως η ώρα η κρίσιμη είδαμε ότι η μοναδική λύση ήταν αυτή. Ήταν μια γενναία απόφαση.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Αύριο έχουμε συνεδρίαση, θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ: Η κ.Μουζάκη έχει κάνει το δικό της έργο στους παιδικούς σταθμούς και έχει ζητήσει  να συνεδριάσει η πλειοψηφία να πει  τις απόψεις της.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ:  Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Ευχαριστώ τους ζακυνθινούς για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ.Κόττη που συμμετείχαν. Οι θέσεις και οι απόψεις μας είναι τέτοιες που δημιουργούν μια ιδιαίτερη διάθεση .  Εγώ προσωπικά δέχτηκα πόλεμο αλλά ευχαριστώ για τη ψηφοφορία που πήρα.

Δηλώνω παρών. Πρέπει να συμμετέχουμε να παράγουμε έργο και όταν έρθει η ώρα θα κριθεί ο καθένας μας.

Είμαστε σε μία δημοτική αρχή και οποιεσδήποτε διαφορές πρέπει να μπαίνουν στην άκρη για το καλό του νησιού μας. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και μπορούσαμε να αποφύγουμε και πολλά λάθη.

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός