ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Νίκος Βαρδακαστάνης (Πρόεδρος Συλλόγου «Ο ΣΚΟΠΟΣ»)

Θέλω να ευχηθώ με πρώτο την υγεία , καλή χρονιά και ευημερία.

Ε τον κ.Αντιπεριφεριαρχή, κάναμε μία ανασκόπηση , η περιφέρεια έχει προσφέρει σε 8 σημεία στην ασφαλτόστρωση , σε κάποια στηθαία και μιλήσαμε για το μέλλον. Μου είπε ότι έχει δώσει εντολή στο Δημήτρη Βαρδακαστάνη να ξεκινήσουμε σύμφωνα και με τα οικονομικά που υπάρχουν παρεμβάσεις στα γεφύρια

Μέσα στις γιορτές είχαμε πολλά θύματα. Τα στηθαία δεν βιτρίνα ούτε εικόνα. Συγχωρεί και προστατεύει το στηθαίο το ανθρώπινο λάθος από ότι και να προέρχεται. Επειδή κάποιος θα πει ανθρώπινο λάθος  θα συμφωνήσω, μπορεί όμως να συμβεί σε όλους μας και γι αυτό είναι αναγκαία τα στηθαία.

Είναι πρώτα η στατικότητα στα γεφύρια και δεύτερον η εικόνα τους, που κάνει ξεκούραστη τη διαδρομή του επισκέπτη. Όμως μην προσπερνάμε τους ζακυνθινούς. Κι εμείς χρειαζόμαστε ασφάλεια και δρόμους όπως βέβαια χρειάζεται και ο τουρισμός.  Μου υποσχέθηκε ο κ.Νιοτόπουλος ότι το έχει δρομολογήσει. Τα γεφύρια στο Βασιλικό είναι περίπου 15-17 γεφύρια από τη γέφυρα Αγ.Χαραλάμπη μετρώντας τα.

Μετά τις δηλώσεις που έγιναν και από τη Περιφέρεια και από το κ.Ζήβα του λιμενικού ταμείου μου είπε ό κ. Νιοτόπουλος ότι είναι αισιόδοξος για τη σιδερένια γέφυρα στον Αγιο Χαραλάμπη. Θα μου δώσει όμως απαντήσεις επιστρέφοντας από το ταξίδι του. Μία μόνιμη γέφυρα  όλοι τη θέλουμε αλλά ας εξυπηρετηθούμε τώρα με τη σιδερένια και αν υπάρξουν τα χρήματα προχωράμε στη μόνιμη.

Επισκέφτηκα και το Δήμαρχο κ. Κολοκοτσά και στο γραφείο του συνάντηση και το  κ.Κοκορη τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ που πριν του ανάφερα κάτι μου δεσμεύτηκε ότι φέτος τα πράγματα θα είναι καλύτερα στο Βασιλικό. Το ίδιο δεσμεύτηκε και ο Δήμαρχος.

Θα συμφωνήσω ότι το πρόγραμμα του κ.Κολοκοτσά και των συνεργατών του ήταν άλλο προεκλογικά και άλλο μετεκλογικά. Το ίδιο συμβαίνει και με την Κυβέρνηση. Τι έκανε για τα απορρίμματα; Και όχι  μόνο θα μιλήσω για τη κωλοτούμπα σε όλα που έκανε όχι μόνο ο κ.Κολοκοτσάς αλλά και η Κυβέρνηση. Βέβαια ναι οι ανάγκες μας κάνουν να αλλάζουμε πράγματα.  Όμως αν λυθεί το πρόβλημα των απορριμμάτων όπως έχει δρομολογηθεί εγώ θα του δίνω συγχαρητήρια από τώρα μέχρι το 2030 του κ. Κολοκοτσά , όσες κωλοτούμπες και να κάνει.

Δε μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι θα υλοποιηθεί το έργο στο ΛΙΒΑ και αυτό με τρομάζει. Αν συμβεί αυτό ευθύνη θα έχει όλο το Δημοτικό συμβούλιο μηδενός εξαιρουμένου, και η Κυβέρνηση και όσοι χειρίζονται τη κατάσταση. Θεωρώ αδιανόητο να μη μπορούμε να βρούμε μία λύση για αυτό που εμείς οι ίδιοι παράγουμε. Δεν έχω κομματική ταυτότητα και έτσι πρέπει να λειτουργούν, με μεταξύ τους συνεργασία.

Όταν κάποιος εκλέγεται γίνεται «υπηρέτης»  για να φέρει καλό στο τόπο. Τα σκουπίδια θα λυθούν πολύ πιο γρήγορα με  συνεργασία και δεν είναι μόνο τα σκουπίδια. Δεν έχουν το δικαίωμα να μη κάνουν συνεργασία από όπου και να έχουν εκλεγεί, με όποιο κόμμα και να έχουν εκλεγεί, ούτε να μου κάνουν ζημιά. Γι αυτό συνεργασία και λύση των προβλημάτων αλλιώς ας φύγουν και ας αφήσουν αυτόν που μπορεί να το κάνει. Απευθύνομε σε όλους κ.Κασιμάτη, κ.Βουλευτή, κ Κολοκοτσά κλκπ.

 

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΛΩΣΕ:

Αντώνη Νικολουδάκη συνέχισε να παλεύεις και να προσπαθείς να μας ενώσεις παλι. Η διάρκεια του χρόνου μας έφερε σε μία απόσταση στην Επιτροπή Τουρισμού. Καλό είναι να παλεύουμε από μέσα και όχι από έξω. Όλοι μαζί θα φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλει η Ζάκυνθος.

Όμως και ο Οργανισμός Τουρισμού δεν είναι κακός….

Κλείνοντας ευχαριστώ όσους ανταποκρίνονται στα αιτήματα μου. Θα συνεχίζω να πιέζω και αυτή τη χρονιά θα το κάνω περισσότερο γιατί αυτό μου επιβάλλουν οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε η πλειοψηφία των επαγγελματιών.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Προειδοποίηση Σταύρου ΣΚιαδόπουλου: « Προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη- Εάν καθυστερήσουν οι διαδικασίες θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσουν να ανεβαίνουν τα απορρίμματα στο ΛΙΒΑ»


Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη συμβούλιο του συλλόγου . Οι κινήσεις μας πάντα προσεκτικά και στο πλαίσιο του νόμου. Αυτοί οι άνθρωποι που άκουσα χθες στην εκπομπή σας, εξακολουθούν να μη λένε αλήθεια. Έχουν στήσει μία μονάδα εκεί και εκτέθηκαν ανεβάζοντας και βίντεο ότι έκανα διαλογή και μάλιστα χωρίς μάσκες. Εμείς παρακολουθούμε την εξέλιξη, έχουμε κάποια σοβαρά στοιχεία που θα δούμε. Είναι σημαντικό ένα έγγραφο από τη διεύθυνση δασών που δεν αποκαλύπτει κανένα μα κανένα ιδιοκτήτη. Έχουμε ανέβει αρκετές φορές επάνω, έχουμε βγάλει φωτογραφίες , τα μηχανήματα δουλεύουν, δε δουλεύουν… η θέση του συλλόγου είναι ξεκάθαρη «ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ. ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΗΔΗ ΔΎΟ»
Άκουσα το κ. Κάρδαρη που είπε ότι σήμερα αλλάζει σελίδα η διαχείριση των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο. Αν θέλει κάτι τέτοιο να ξέρει ότι γίνεται στη πηγή. Θα κινηθούμε δικαστικά. Έχουμε πολύ σοβαρά στοιχεία και θα δούμε στις αίθουσες των δικαστηρίων το αποτέλεσμα. Θέλει χρόνο, θα προσπαθήσουμε να γίνει πολύ γρήγορα.
Αν αργήσουν τα ένδικα μέσα θα κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα και θα τους σταματήσουμε και η αρχή θα είναι πολύ κοντά από την ημέρα των εκλογών. Ότι νόμιμο υπάρχει θα το κάνουμε
Ο κ. Ζαράνης είναι ειδικός, έχει σημαντικές γνώσεις και σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν και ποιοι άνθρωποι είναι πίσω από το σύλλογο. Δε θέλουμε επ ουδενί τα απορρίμματα να μείνουν στο δρόμο όμως δεν υπάρχει στη Ζάκυνθο και το αποφασίζουμε και διατάζουμε. Τους έχουμε ζητήσει ενημέρωση, τους έχουμε καλέσει να δούμε τι θα γίνει, τι φοβούνται και δεν θέλουν να ακούσουν τις απόψεις μας που θα είναι τεκμηριωμένες;
Εφόσον υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που μας λέει ο Δήμαρχος ότι τη σέβεται τότε να υλοποιήσει κατά γράμμα αυτό που τους λέει το ΣτΕ. Εμείς τώρα ξεκινάμε. Αν θέλουν να βρεθούμε και να μας ενημερώσουν εδώ είμαστε και τους περιμένουμε.
Επίσης να πω για τις εκλογές στις 21/1/2017, ο Παύλος Κολοκοτσάς δε θα βρει υποψήφιο από το Καταστάρι και το 90% που περιμένει στο Καταστάρι;; Καληνύχτα μας…

-----------------------------------------------------------------------------------

Αντώνης Γκούσκος 
Για το ΛΙΒΑ δεν θέλω να αναφερθώ εκτός από το κομμάτι ευθυνών του ΣΥΡΙΖΑ και του κ.Κοντονή. Η ανακολουθία της κυβέρνησης και του κ.Κοντονή εκφράζεται και στο θέμα των σκουπιδιών. Και ο κ.Κοντονής και ο κ.Νιοτόπουλος με διαβεβαίωσε ότι δε θα πάνε σκουπίδια στο ΛΙΒΑ αλλά και ο κ. Κασσιμάτης. Όλοι είναι ανακόλουθοι. Αν δεν ήθελε ο κ.Κοντονής ούτε πετούμενο δε θα πέρναγε από το ΛΙΒΑ. 
Ο κ.Κοντονής είναι αυτός που μαζί με το κ.Νιοτοπουλο και το κ.Κασσιμάτη που έκαναν πλάτες στο Δήμο και τους άφησαν να πάνε σκουπίδια στο ΛΙΒΑ προκειμένου να υπάρχει μεταξύ τους εκλογική βοήθεια. Συνυπεύθυνοι είναι όλοι με μεγαλύτερη του κ. Κοντονή που επέτρεψε στο κ,.Κολοκοτσά και σε μια συμμορία να κάνουν άλλο ένα σκουπιδότοπο. Σε λίγα χρόνια θα έχει γίνει σκουπιδότοπος και θα είναι για χάρη των ξενοδόχων . Αυτοί έχουν τη δύναμη να πιέζουν τα πολιτικά πρόσωπα
Γνωστός ξενοδόχος ζήτησε άδεια για 2 νέα ξενοδοχεία που γνωρίζουμε ότι ο βιολογικός είναι κορεσμένος. Ρωτάω εγώ .. αυτά πως θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία; Τι νερό επίσης θα τους δώσουμε; Αυτός ο άνθρωπος σίγουρα θα εξαγοράσει συνειδήσεις για να κάνει τη δουλειά του.
Το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης έχουν οι Κατασταριανοί και οι Πηγαδακιώτες. Θα μπορούσαν να είχαν κάνει ασφαλιστικά… δε μας άκουσαν και τα σκουπίδια τώρα είναι πάνω από το κεφάλι. Έχουν την αποκλειστική ευθύνη για ότι στο μέλλον συμβεί.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Ο ντιλιβεράς θα πληρώνει 300 ευρώ φόρο για να παίρνει ο βουλευτής 30.000 το χρόνο . Ο συνταξιούχος θα πληρώνει και αυτός φόρο που του μένει για να ζήσει μία φραντζόλα ψωμί;
Έχει φτάσει ο κάθε υπουργός να έχει 40-50 άτομα στο γραφείο του και φορολογείται ο φουκαράς ο συνταξιούχος και ο ντιλιβεράς. Δεν ντρέπονται; Αυτοί υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα; Αν είναι έντιμοι να μας δώσουν στη δημοσιότητα τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και τη περιουσιακή τους κατάσταση, δική τους και συγγενών τους.
Λυπάμαι τα παιδιά του κόσμου που πάνε και δουλεύουν «μαύρα»… ακόμη και ζακυνθινοί επιχειρηματίες 
Η πρώην γυναίκα μου δούλευε σε ξενοδοχείο της παραλιακής. Έπαιρνε 800-900 ευρώ. Πέρυσι δούλεψε μέσω εταιρείας. Στα χέρια της παίρνει 35 ευρώ την ημέρα από την εταιρεία. 
Δε πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Το οπλιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει βρωμίσει. Άμεση ευθύνη για μένα έχει ο λαός γιατί ξεφτιλίζεται για ένα ρουσφέτι και ένα επίδομα αντί να ξεσηκωθεί να τους πετάξει στη θάλασσα.
Για να πάρεις οικογενειακό επίδομα πρέπει να δολώσεις τα παιδιά στο δημοτικό σχολείο. Πάνε οι τσιγγάνοι τα δηλώνουν και εξαφανίζονται….
Τι κάνει το κράτος;
Γιατί να μη μειώσει το αφορολόγητο στους συνταξιούχους; Σστους νέους; 
Θέλω να κάνω μία έκκληση . θέλω να ξυπνήσουν , να ξεσηκωθούν οι νέοι. Χρειάζονται νέα πρόσωπα, νέα κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο χειρότερο όλων. Τα ίδια έκανε και το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου. Και θα κλείσω λέγοντας ότι δυστυχώς και Κοντονής και Νιοτοπουλος φανήκαν ασυνεπείς και μας πρόδωσαν όπως και ο κ.Κολοκοτσάς. Δε γουστάρω ούτε καλημέρα από ανθρώπους που έδωσαν το λόγο τους και στη πορεία μας πρόδωσαν
Ο κ.Κοντονής φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για το χάλι που σήμερα έχει η Ζάκυνθος.
Πρέπει να ξεσηκωθούμε για το αφορολόγητο. Είναι θάνατος , το μεγαλύτερο μαρτύριο. Να φύγουν και να βρούμε νέα άτομα, νέα κόμματα

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο Ionianradio.gr (10/01/2018)

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός