ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.
Διονύσης Κρεζίας 
Δεν υπάρχουν αντιπαλότητες, είναι πάντα μέσα σε φιλικό κλίμα. Είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι, είμαστε φίλοι, κάνουμε ο καθένας τον αγώνα του και αύριο όλοι μαζί θα συνεργαστούμε.
Το επιμελητήριο δυστυχώς είναι στη μαύρη λίστα. Ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με τους επαγγελματίες και κανείς δε μας μιλά θετικά, όλοι έχουν κάποιοι παράπονο. Μας ταλανίζουν πολλά προβλήματα και ειδικά οι περιπτώσεις της ΣΑΖ και της ΑΝΕΤΕΖ. Εμείς αρκετά προσπαθήσαμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση από τη διοικητική επιτροπή αλλά πάντα υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Εν τω μεταξύ άνθρωποι που συμμετείχαν στις 2 αναπτυξιακές ήταν στο ΔΣ και διεκδικούν και τώρα με άλλο ψηφοδέλτιο.
Μπορούσε να είχε λυθεί το θέμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ίσως όμως υπάρχουν κάποιες σκοπιμότητες. Εγώ διαισθάνομαι ότι επειδή το χρέος έχει φτάσει σε κάποια υψηλά όρια, θέλουν να το φτάσουν στο ταμείο του επιμελητήριο. Εμείς λέμε ότι ούτε ένα ευρώ δε θα φύγει από το επιμελητήριο να πάει σε τέτοια εταιρεία. Είμαστε αποφασισμένοι και θα δείτε ένα διαφορετικό επιμελητήριο
Θα ζητήσουμε εκκαθάριση σε ότι υπάρχει, θα ξεκινήσουμε με νέα βάση και ο επαγγελματίας θα ξεκινήσει με διαφορά. Οι επαγγελματίες έχουν πρόβλημα με τα προγράμματα που έρχονται και χάνονται. Απορούν πως γίνεται και χάνονται αυτά τα προγράμματα. 
Στο πρόγραμμα μας έχουμε μέσα στις δεσμεύσεις την πρόσληψη συμβούλου που θα ενημερώνονται όλοι οι επαγγελματίες για ότι πρόσραμμα έρχεται. Οι αντιρρήσεις μου ήταν γιατί όλα γίνονταν μέσα σε ένα κλειστό κύκλο και ήταν και ο λόγος που ανεξαρτητοποιήθηκα από το συνδυασμό τότε του κ.Γαργαλέα. Είμαι στο τμήμα μεταποίησης, συνεργάστηκα με το εμπορικό τμήμα και βγάλαμε με τις δράσεις ασπροπρόσωπο. Ξεκινήσαμε από τη Κεφαλονιά, γνωρίσαμε τα προϊόντα της Ζακύνθου και όπου και να πήγαμε έδειξαν ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας. Πήγαμε Περιστέρι , Παιανία, ΣΕΦ , βγάλαμε τη Ζάκυνθο μπροστά. Κάποιοι όμως μας έκοψαν τα πόδια και παράδειγμα η τελευταία έκθεση στο σχολείο Άμμου που δεν ασχοληθήκαμε και δεν πήγε καλά…
Είναι γεγονός ότι η κρίση τα 8 τελευταία χρόνια έχει επηρεάσει και δυστυχώς οι επιχειρήσεις κλείνουν, έχουν πρόβλημα στην είσπραξη και πρέπει να απλουστευθεί το σύστημα της φορολογίας. Έχουμε κάνει έγγραφα αλλά δυστυχώς τα επιμελητήρια δεν εισακούονται πλέον. Δεν εισακούονται γιατί είχε συζητηθεί το κλείσιμο τους και να μείνουν 3-4 πανελλαδικά Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης και ίσως Ρόδου.
Έπρεπε οι κυβερνήσεις να εκάλλυνε γιατί είναι η φωνή του εμπορικού κόσμου. Πρέπει να λειτουργήσουν τα επιμελητήριο στο τόπο τους και να δυναμώσουν. Έτσι ίσως φανεί η φωνή τους στη Κυβέρνηση. Υπάρχουν άλλα επιμελητήρια πιο ισχυρά που έχουν κάνει πολύ περισσότερα πράγματα. Εμείς έχουμε μείνει πολύ πίσω.
Στις 13-14 / 12 είναι μία πολύ σημαντική ημέρα και θα πρέπει όλοι να έρθουν να ψηφίσουν. Να μη λείψει κανένας γιατί δε πρέπει να απαξιωθεί ο θεσμός.


 
Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

Αναστάσιος Μποτώνης 
Οι εργασίες στο ΛΙΒΑ πάνε σε γρήγορο ρυθμό. Σήμερα έπεσε και η άσφαλτος, σημαντικό για να πάνε τα μηχανήματα. Μένει να μπουν στη σειρά τους για να ξεκινήσει η λειτουργία. Έπρεπε ήδη να έχουμε τελειώσει αλλά καθημερινά αντιμετωπίζουμε νέα προβλήματα που όμως τα λύνουμε. Τώρα το θέμα είναι η παραλαβή των μηχανημάτων. Πιστεύω ότι λειτουργούν σωστά και άμεσα αφού γίνει η παραλαβή τους να ξεκινήσει η διαχείριση στο ΛΙΒΑ να λειτουργεί.
Τα μηχανήματα είναι εδώ από τον Ιούνιο. Υπήρχε μία κατασκευή μιας ταινίας , και όλες οι λεπτομέρειες είναι σχεδόν έτοιμες. Από την επιτροπή παραλαβής δεν υπάρχει καμία ένσταση, αυτά που είχαμε συζητήσει θα δούμε, πολιτικά όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να λειτουργήσει ο ΛΙΒΑΣ.
Ο ΣΚΟΠΟΣ έχει κλείσει. Χώρος υπάρχει εκεί. Οι ορισμένοι λίγοι κάτοικοι πρέπει να κάνουν λίγοι ακόμη υπομονή. Θα είναι δύσκολο να τα μαζέψουμε αν δεν ανοίξει ο ΣΚΟΠΟΣ σύντομα. Οι κάτοικοι του Καλαμακίου έχουν το δίκιο τους. Ας κάνουν λίγη υπομονή ακόμη ώστε να μη κινδυνεύσει το νησί μας και η υγεία των κατοίκων
Προσωπικά εγώ δεν έχω μιλήσει μαζί τους, δεν είμαι αντιδήμαρχος της περιοχής, δεν έχω καμία επαφή απολύτως.

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Δήμο με τις διαταγές πληρωμής έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα , ακούγονται πολλά αλλά επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε. Πιστεύω ότι αυτό το πόρισμα θα αργήσει και νομαρχώ ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση. Δε νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρχει κάποια διαρροή από πλευράς δικαιοσύνης. Σαν πρόβλημα υπάρχει αλλά την απόφαση της δικαιοσύνης δεν την γνωρίζουμε ούτε ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι.

Εκλογές επιμελητηρίου. Ότι αφορά ΣΑΖ, έχει πάρει το δρόμο της. Ότι αφορά την ΑΝΕΤΕΖ δεν είναι αναγκαίο ώστε να το συζητάμε σήμερα, είναι ένα θέμα που μέχρι τώρα δεν έχει λυθεί. 
Τώρα προέχει να συζητάμε για τα προγράμματα που αναμένουμε να έρθουν. Πιστεύω ότι εγώ έκανα ότι είναι δυνατόν για το θέμα του τουρισμού και στο Δήμο . Η Ζάκυνθος πανελλαδικά είναι πρώτη στην Ελλάδα, έγιναν στοχευμένες κινήσεις. Είμαστε ένα τουριστικό νησί και δεν είχαμε τμήμα τουρισμούς στο επιμελητήρια , τώρα θα έχουμε και θα ήθελα να βοηθήσω σε αυτό το κομμάτι το Επιμελητήριο.
Ότι αφορά το ταμείο του επιμελητηρίου χρήματα δεν χαλάστηκαν. Τα ταξίδια που έγιναν , έγιναν στοχευμένα. Εγώ δεν πληρώθηκα ποτέ από το επιμελητήριο κανένα ταξίδι. Το γνωρίζει καλά ο κ.Στουφής. Άρα να προσέχουν τη λάσπη που πετάνε. Τα ταξίδια που έκανα περνάνε τα 40 και δεν πληρώθηκα κανένα. Ένα είχα πληρωθεί στην αρχή . όλα τα υπόλοιπα τα πλήρωσα εγώ. Θα ήθελα να πω πάρα πολλά, όμως δεν θέλω να κατηγορήσω κανένα. 
Κάθε φορά που συνεδριάζαμε ο κ. Στουφής αντιδρούσε. Αυτό έχει πάντα αντίθετα αποτελέσματα. Όσες αποφάσεις παίρναμε ποτέ δεν ψήφισε καμία. Συμμετείχε στις συνεδριάσεις αλλά δεν καθόταν να εκθέσει τις απόψεις του και να ψηφίσει. Αν εκλεγεί ο Στουφής, θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο Ionianradio.gr (05/12/2017)

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός