ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

Νίκος Τσίπηρας  (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)

 

Θα συζητήσουμε γενικότερα τα θέματα που προκύπτουν. Ουσιαστικά δε γνωρίζουμε κάτι συγκεκριμένο, αναφορικά με τις διαταγές  πληρωμής, υπάρχει παραφιλολογία για τις διαταγές πληρωμής,  κάτι επίσημο δεν υπάρχει και είναι σίγουρο ότι σε μια μικρή κοινωνία είναι εύκολο να λέγονται πολλά. Η υπόθεση ερευνάται από τη δικαιοσύνη , τίποτα δεν υπάρχει άλλο παρά ένας παρατεταμένος σχολιασμός που γενικότερα είναι επικίνδυνο.

Ο Δήμαρχος λείπει στο εξωτερικό στην έκθεση της Πολωνίας , επιστρέφει μεθαύριο στη Ζάκυνθο. Όμως δεν υπάρχει τίποτα το επίσημο και οτιδήποτε πούμε ενέχει τον κίνδυνο να θιχτούν υπολήψεις ανθρώπων, την ευθύνη έχει η δικαιοσύνη. Ένας σοφός θα πρέπει να ακούει τα πάντα και ο καθένας να αναλαμβάνει τα αποτελέσματα των πράξεων του. Δεν είναι σωστό αν έχει βγει κάποια πληροφορία χωρίς να είναι επίσημο. Δε μπορούμε να διερευνήσουμε το θέμα αλλά θα πρέπει η δικαιοσύνη να σταματήσει τη παραφιλολογία  ή αν υπάρχει κάτι να ξεκαθαριστεί αν υπάρχει κάτι ή δεν υπάρχει.

Για το θέμα των απορριμμάτων είναι σε εξέλιξη και προχωράει. Οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε σε αυτή τη κατάσταση.  Η πολιτική στο συγκεκριμένμο θέμα δεν αλλάζει. Δεν υπάρχει δυνατότητα. Αυτές τις ημέρες δίνουμε αγώνα και τη Παρασκευή οι ανάδοχοι πρέπεπι να τοποθετήσουν και τον υπόλοιπο μηχανολογικό εξοπολισμό. Σήμερα τοποθετηθηκε ο βιολογικός μηχανισμός και είναι σε εξέλιξη και το έργο στο     οδόστρωμα. Δε μας βοηθάει όμως και ο καιρός. Ο ΛΙΒΑΣ πρέπει να λειτουργήσει και να λειτουργήσεις σωστά. Σε επίπεδο υποδομών, το στοιχείο κατασκευαστικέ και γι αυτό υπήρξε και ο έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία. Ο καιρός όταν κρατήσει 2-3 ημέρες θα γίνει και η ασφαλτόστρωση.

Σήμερα είχαμε και την απάντηση ίππο το γραφείο χωροταξίας ότι δεν έχει αρμοδιότητα για την αδειοδότηση του χώρου γιατί εξαρτάται μέσα ποπό τη περιβαλλοντική αδειοδότηση. Οπότε αυτό μας αποδεσμεύει στο χρονοδιάγραμμα.

Δε θα υπάρξει κώλυμα σε αυτό. Η εκτίμηση μας είναι ότι σε λίγες ημέρες ίσως και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα ανωτέρω καθώς και κάποιοι ηλεκτρολογικοί πίνακες. Υπάρχει μία σημαντική πρόοδος. Πολλές φορές έχουν δοθεί ημερομηνίες όμως να κατανοήσουμε ότι ένα τέτοιο πρόβλημα δεν είναι εύκολη η διαχείριση του. Είμαστε όμως στο τέλος και θα έχουμε αίσιο τέλος.

Οι αμαρτίες είναι πολύ μεγάλες και διαχρονικές. Ο χώρος στο ΣΚΟΠΟ για λίγες ημέρες ακόμη θα πρέπει να λειτουργήσει. Πρέπει να καλύψουμε τις γιορτές. Να θυμίσω ότι πέρυσι τον Οκτώβριο δεν έπαιρνε ο χώρος ούτε μία σακούλα.  Παρά  ταύτα τα πήρε ένα ολόκληρο χρόνο και μπήκαν 30.000 τόνοι. Βεβαία εδώ και 6-7 χρόνια είναι υπέρ-κορεσμένος. Όταν κλείσει θα πρέπει να φροντίσουμε το χώρο.

Λίγες ημέρες ΕΛΕΟΣ έκκληση κάνω, λίγη λογική να υπάρξει σε αυτούς τους ανθρώπους. Πέρυσι όντως υπήρξε μέτρο πίεσης. Αυτή τη στιγμή όμως όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Ζακύνθου υπάρχει μία καθολική αποδοχή ότι μοναδικός χώρος να φιλοξενήσει τα απορρίμματα είναι ο ΛΙΒΑΣ. Άρα μέτρο πίεσης να κάνουμε σε ποιον; Πολλές φορές βέβαια χρειάζεται να υπάρχει και αυτό.

Ουσιαστικά η περιοχή, το αντισταθμιστικό είναι όταν κλείσει να αποκατασταθεί. Έχουμε καταθέσει πρόταση για εξορύξει των απορριμμάτων. Υπάρχει ένα κώλυμα στο υπουργείο ως προς κάποιες νέες διατάξεις και δεν έχουμε προχωρήσει αυτή τη παρέμβαση. Πρέπει να επανορθώσουμε τα λάθη της Ζακύνθου και ο βιασμός του περιβάλλοντος να επανέλθει σε μία λογική.

Κανένα δρομολόγιο καθόσον γνωρίζω δεν δέχεται από σήμερα ο ΧΥΤΑ. Σημασία όμως έχει να κιθαρίσει όλο το νησί και για λίγες ημέρες να κάνουμε και λόγω των εορτών υπομονή. Η εκτίμηση μου είναι ότι σε λίγες ημέρες ξεκινάει η διαχείριση.

 

Ο δήμος μας είναι ένας δύσκολος δήμος με κακό παρελθόν και πάρα πολλά προβλήματα που οι αρμόδιοι δεν τα χειρίστηκαν σωστά.

Είναι σημαντικό ότι τη περασμένη εβδομάδα περάσαμε την έγκριση του ισολογισμού του 2013 με ένα τεύχος παρατηρήσεις. Υπήρξε προβληματική λειτουργία σε κάποιους τομείς. Η παράταξη του κ.Αρμένη αναφέρθηκε σε κάποια στοιχεία. Θα πρέπει να υπάρχει πλήρη εικόνα . Στοιχεία, παρατηρήσεις και ισολογισμός αναφέρουν και τα καλώς και τα κακώς κείμενα. Ο ισολογισμός του δήμου ελέγχεται από το ελεγκτικό συνέδριο. Άρα την ευθύνη την έχει η δικαιοσύνη. Άρα ως προς τι προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν πολιτικές εντυπώσεις εις βάρος άλλων παρατάξεων. Ένας ισολογισμός δεν τελειώνει στο δημοτικό σύμβουλοι προχωράει στο ελεγκτικό συνέδριο. Άρα όλα αυτά γίνονται για να δήθεν κτυπήματα κάτω από τη μέση.

Υπήρξαν κάποια στοιχεία από την απογραφή του 2011 τα οποία είχε καταγράψει από το κάθε δήμο που καταγράφηκαν στο νέο Καλλικρατικό δήμο. Παρουσιάστηκαν στο δημοτικέ σύμβουλοι τη περασμένη εβδομάδα και υπήρξε αντιπαράθεσε αν έχει γίνει σωστά η καταγραφή.  Αυτά τα στοιχειό κατατέθηκαν και γι αυτά έκανε λόγο η μείζονα αντιπολίτευσης.

Το leader εγκρίθηκε. Μπορεί κάποιοι να στενοχωρηθούν. Οφείλουν μία δημόσια συγγνώμης αυτοί που ήταν ενάντιοι στο πρόγραμμα και να τους κρίνει η κοινωνία του νησιού για τη συμπεριφορά τους. με καταγγελίες που υπήρχαν είχαν στόχο να απενταχθεί η Ζάκυνθος. Δεν τα κατάφεραν. Προσπάθησαν να χτυπήσουν κάποιους που δεν συμπαθούσαν ,υπήρξε γενικά επίθεση κατά του νέου φορέα.

Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά γιατί γνωρίζαμε τι σημαίνει αυτό για το τόπο μας. Είναι ικανοί άνθρωποι που δούλεψαν σκληρά και ανιδιοτελώς προκειμένου να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Οι τομείς που έχουν επιλεγεί προήλθαν από μία διαβούλευση. Άρα οι στόχοι του προγράμματος έχουν μπει και δε μπορούμε να παρεκκλίνουμε από αυτούς.

 Σταύρος Σκιαδόπουλος (Πρόεδρος του Συλλόγου ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ)

 
Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

 Τρέχουν οι εξελίξεις και από τι φαίνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Αν συμβαίνουν τα μισά από  όσα προείπατε ότι  συμβαίνουν τότε  αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να φύγουν και να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τους ζακυνθινούς.

Εγώ το ξαναείπα στο ΛΙΒΑ είμαστε στο μείον 20. Εμείς τη Παρασκευή πήγαμε στο τμήμα περιβάλλοντος που έχει αλλάξει και ο προϊστάμενος, γνωριστήκαμε κι εκεί δεν υπάρχει τίποτα , δεν έχουν καταθέσει τίποτα. Μιλάω για το φάκελο τον πολυσυζητημένο φάκελο. Έχει στα χέρια του μία μελέτη της ΑΕΠΟ. Είναι πολύ πιο αυστηρή και αυτό που το έχουν στα χέρια τους πρέπει να το εφαρμόσουν. Δεν έχουν παραλάβει τα μηχανήματα. Ηλεκτρικό ρεύμα δεν έχουν πάει, δρόμους δεν έχουν κάνει από πού θα ανέβουν;  Θα πρέπει ο κ.Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου,  να ξαναβγεί στην εκπομπή σας σε μία εβδομάδα και να μας πει αν ανέβηκε επάνω. Εγώ το αποκλείω με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας να συμβεί. Για να εφαρμόσουν όλα αυτά τα πράγματα θα πρέπει να έχουν άδειες και δεν έχουν τίποτα.

Για να ανέβουν εκεί θα πρέπει να γνωμοδοτήσουν όλες οι υπηρεσίες θετικά που εμπλέκονται . Όταν πάρουν το φάκελο θα πρέπει να το ελέγξουν. Κανένας υπάλληλος δε θα διακινδυνεύσει τη θέση του για να βάλει μία υπογραφή. Από τη στιγμή που δεν έχουν καταθέσει κάτι και που έχουν, αν έχουν, τα προβλήματα τους, σε 5 ημέρες θα προλάβουν να τα κάνουν;

Εκτός από τα απορρίμματα θέλω να πω και είναι καταγγελία από χωριανούς, γιατί δεν σκέπτονται να κάνουν και τοπικό συμβούλιο, το χωριό είναι βυθισμένο στο σκοτάδι και έχει γίνει και χωματερή.

Σε ένα άλλο σημείο έχει πέσει ο δρόμος.

Εμείς αγαπάμε το  τόπο μας και αγωνιζόμαστε χωρίς συμφέρον. Να βγουν να πουν  αλήθεια

Με το κ.Κασσιμάτη δεν έχουμε μιλήσει. Μετά τις μεγάλες κουβέντες που μας είπε όταν ήρθε στο Κατοστάρι δεν νομίζω ότι έχει και μεγάλη διαφορά αν συμφωνούν και οι 3 πτέρυγες ότι ο ΛΙΒΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Και οι 3 γνωρίζουν τις δυσκολίες. Αλλιώς θα ήταν εκεί και θα μάζευαν σήμερα σκουπίδια.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο Ionianradio.gr (04/12/2017)

 

 Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός