ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Παύλος Κολοκοτσάς: «Σύντομα ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία, βάζοντας τέλος στο μεγαλύτερο πρόβλημα των ζακυνθινών»

Γιώργος Αρμένης: «Με τη πρόταση του  κ.Κασσιμάτη να τοποθετηθούν τα μηχανήματα και να αρχίσουν οι δοκιμαστικές λειτουργίες, ελπίζω γρήγορα να έχουμε αποτελέσματα»

Στ. Σκιαδόπουλος:«Ο κ.Κασσιμάτης μας κορόιδεψε και μετεκλογικά σε 2-3 συγκεντρώσεις που ερχόταν και μας έλεγε ότι δεν μπορούμε να πάμε εκεί. Μπράβο του , σήμερα είναι υπέρμαχος»

Αντώνης Κασσιμάτης: «Εμείς είπαμε έχουμε τους δύο αναδόχους να βάλουμε τα μηχανήματα να λειτουργήσουν δοκιμαστικά να δούμε ότι πραγματικά μας καλύπτουν και έχουν σωστή λειτουργία, δε προκαλούν περιβαλλοντικό πρόβλημα και να πάει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να γίνει η παραλαβή και η ενδιάμεση λύση να ξεκινήσει»

Γιάννης Φεραδούρος:«Σήμερα υπήρξε μία συνάντηση με το δήμαρχο. Πρώτη φορά βλέπω η υπηρεσία του Δήμου να ανακαλεί τον Δήμαρχο στη  τάξη. Είναι αδιανόητο να έρχεται η Πολεοδομία και να βάζει πρόστιμο στη προϊσταμένη της αρχή. Δεν το συλλαμβάνει κάτι τέτοιο ανθρώπινος νους»


Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.


Γιάννης Φεραδούρος (Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζακύνθου-ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ)

Από 17 ετών είμαι  στο ΠΑΣΟΚ και   παραμένω αταλάντευτα. Χθες συγκινήθηκα όταν στο εκλογικό τμήμα που ήμουνα στο Λαγανά είδα πάρα πολλούς συντρόφους μου που είχαν μέχρι πρότινος εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ ακούγοντας τα λόγια τα μεγάλα. Δε θα τους κατηγορήσω, ήταν απελπισμένοι, πίστεψαν στην ελπίδα που ερχόταν και τώρα επανέκαμψαν στο χώρο  μας. Όλοι αυτοί χθες έδωσαν ένα μήνυμα ενότητας της παράταξης.

Πράγματι δε μπορούμε να αποκλείσουμε το ν απλό ψηφοφόρο,  που παραπλανήθηκε όμως εδώ στη Ζάκυνθο,  δε μετράμε ούτε στο ένα χέρι αυτούς που πήγαν να πάρουν αξιώματα στο χώρο της αριστεράς.

Αυτά τα στελέχη ας συνεχίσουν τη καριέρα τους στο ΣΥΡΙΖΑ , αν θέλουν να έχουν αξιώματα.

Ανατρέπεται το εκλογικό σκηνικό και το σκηνικό κατάρρευσης και εξαθλίωσης της μεσαίας τάξης. Το σχέδιο τους είναι να μας εξαθλιώσουν όλους και να ζητάμε μία φέτα ψωμί χειροκροτώντας το ΣΥΡΙΖΑ.

Με την εμπειρία μου στα κομματικά δρώμενα πάντα ένας β γύρος σε εκλογική διαδικασία δεν είναι εκ προοιμίου το ποιος θα βγει. Οι δυνάμεις  ανασυντάσσονται.  Εμείς το μεγάλο βήμα ανασύστασης και ενότητας μια παράταξης το έχουμε κερδίσει. Η ονοματολογία και ποιος θα έρθει πρώτος δε μας ενδιαφέρει.

Όταν ανέλαβε το 2015 η κ.Γεννηματά βγήκε με το σύνθημα «δε μένουμε εδώ πάμε για διεύρυνση του χώρου»

Αυτό της το αναγνώρισε πιστεύω κατά κύριο λόγο ο κόσμος.

Την επομένη του β’ γύρου πάμε βήμα-βήμα, άρθρο-άρθρο το νέο καταστατικό του φορέα. Ένα καινούργιο που μπαίνει είναι ότι όταν η παράταξη μας θα είναι στο δηλώσιμα αν θα συνεργαστεί ή όχι θα προχωράει σε δημοψήφισμα  μέσα από το μητρώο μελών.

Σε συνεχή ερωτήματα που γίνονται στους υποψηφίους κανένας δε μπορεί να προεξοφλήσει καμία συνεργασία. Ας μη προστρέχουν κάποιοι να μας πουν με ποιον θα συνεργαστούμε. Είναι πολύ νωρίς ακόμη και έχουν γνώση οι φύλακες.

Στη βήμα-βήμα προσέγγιση χρειάζεται ψυχραιμία , θα προχωρήσουμε όπως είμαστε, ήμαστε η τρίτη δύναμη και θα έχει ανοδική πορεία αυτός ο νέος φορέας μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2018.

Εγώ δε , προτάσσω τον εαυτό μου , πάντα μένω στρατιώτης και χθες ένιωσα συναισθήματα πρωτόγνωρα.

 Σήμερα υπήρξε μία συνάντηση με το δήμαρχο. Πρώτη φορά βλέπω η υπηρεσία του Δήμου να ανακαλεί τον Δήμαρχο στη  τάξη. Είναι αδιανόητο να έρχεται η Πολεοδομία και να βάζει πρόστιμο στη προϊσταμένη της αρχή. Δεν το συλλαμβάνει κάτι τέτοιο ανθρώπινος νους.


 Γιώργος Αρμένης (Επικεφαλής "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ")

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΗΛΩΣΕ:

Καταγράφηκε ένα σημαντικό εκλογικό γεγονός, έχω διατυπώσει την επιφύλαξη μου σε σχέση με το ανάποδο του πράγματος  δηλαδή έχουμε την ηγεσία χωρίς να έχουμε το πλαίσιο αυτού του νέου φορέα. Θεωρώ ότι ο μεγάλος αριθμός των ψηφοφόρων είναι ικανά να ισχυροποιήσουν τη τάση απόσχισης ή αποδεκατισμού της προσπάθειας.

Αναμενόμενο το αποτέλεσμα υπέρ της κ.Γεννηματά που είχε περάσει από μια τέτοια διαδικασία πριν λίγο καιρό. Ο Νίκος Ανδρουλάκης , δεν ξέρω αν μπορεί να ανατρέψει το 42% όμως εκλογές είναι .

Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό κατά τη γνώμη μου κα είναι θέμα για την ομαλότητα στη χώρα μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΔΗΛΩΣΕ

Σήμερα συμμετείχα σε μία σύσκεψη με την επιτροπή παραλαβής, επιτροπή αξιολόγησης, προμηθευτές, υπηρεσιακοί παράγοντες.

Έγινε μία συζήτηση που ξεκίνησε στις 11 και τελείωσε στις 3 το μεσημέρι. Όλοι όσοι συμμετείχαν εξέφρασαν την άποψη ότι ήταν εποικοδομητική διαδικασία. Το σημαντικό είναι ότι υπήρξε η κοινή γνώμη ότι όλα αυτά τα μηχανήματα θα πρέπει να δοκιμαστούν στο χώρο. Δεν υπήρξε θέμα μη αξιοπιστίας των μηχανημάτων. Υπήρξε θέμα απόκλισης των μηχανημάτων από τη μελέτη. Οι αποκλίσεις είναι είτε θετικές είτε αρνητικές. Η επιτροπή θεωρεί ότι πρέπει να παραλάβει ότι ακριβώς λέει η μελέτη. Υπήρχαν ελλείψεις που οι προμηθευτές θα τις καλύψουν.             

Θεωρώ ότι γίνεται μία εξαιρετική δουλειά , από την επιτροπή και το κ.Κονταράτο  . Δόθηκαν εξηγήσεις ήταν πειστικές και οι δύο πλευρές. Έχω τις γνώσεις  και είναι μία διαδικασία που επιθυμώ να φτάσει σε ένα αίσιο αποτέλεσμα.

Με τη πρόταση του  κ.Κασσιμάτη να τοποθετηθούν τα μηχανήματα και να αρχίσουν οι δοκιμαστικές λειτουργίες, ελπίζω γρήγορα να έχουμε αποτελέσματα.

Η πληροφορία που έχω είναι ότι όλα βαίνουν μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας  και των διαδικασιών. Θέλω όμως να καταλάβετε ότι παρόμοια μηχανήματα με της Ζακύνθου έχουν τοποθετηθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας και λειτουργούν , εμείς όχι ακόμη και θα πρέπει όλες οι κινήσεις να γίνουν με πνεύμα κατανόησης.

Η δοκιμαστική λειτουργία δεν είναι δεδομένο ότι μπορεί άμεσα να συμβεί.
Το IonianRadio.gr επικοινώνησε με το Δήμαρχο κ.Παύλο Κολοκοτσά, ο οποίος ΄δηλωσε ότι «η σύσκεψη για την παραλαβή του μηχανολογικού εξοπλισμού, παρουσία και των προμηθευτών, σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο , πήγε πολύ καλά.
Σύντομα ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία, βάζοντας τέλος στο μεγαλύτερο πρόβλημα των ζακυνθινών.
Το επόμενο καλοκαίρι η Ζάκυνθος θα έχει λύσει-δρομολογήσει το πρόβλημα των απορριμμάτων και θα έχει παραδώσει στους πολίτες, έργα για τα οποία έχει δεσμευτεί, όπως το Δημοτικό Θέατρο»
Λόγω της προγραμματισμένης γι αύριο Τρίτη 14/11/2017 και ώρα 11:00 το πρωί συνέντευξης τύπου του Δημάρχου στο γραφείο του, ο κ.Κολοκοτσάς αρκέστηκε σε αυτή τη λακωνική δήλωση , ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να πει πολύ περισσότερα στην αυριανή εκπομπή του IonianRadio.gr

 
 

 Σταύρος Σκιαδόπουλος (ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ)

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

 

Ήταν prive η σύσκεψη σήμερα όπως πληροφορήθηκα. Επειδή μας απαξιώνουν σαν περιβαντολλογικό σύλλογο να ξέρουν ότι και σήμερα ανεβήκαμε στο ΛΙΒΑ, το χαρτί που πήραμε από τη Πολεοδομία να βγάλουν άδειες και το ΑΤ Κατασταρίου να κάνει έλεγχο και να σταματήσει εργασίες.
Ο κ.Κασσιμάτης μας κορόιδεψε και μετεκλογικά σε 2-3 συγκεντρώσεις που ερχόταν και μας έλεγε ότι δεν μπορούμε να πάμε εκεί. Μπράβο του , σήμερα είναι υπέρμαχος.
Αν πραγματικά δεν είναι έτσι τότε δε μένει παρά να τον ακούσουμε
Εμείς σα σύλλογος θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Η θέση μας είναι αμετακίνητη. Θα είμαστε τώρα κάθε μέρα εκεί. Σήμερα πήγαν 2 μέλη του συλλόγου και ο φύλακας δεν τους άφησε να περάσουν μέσα. Αύριο θα ανέβουμε και αν δε μας αφήσουν θα φύγουμε αλλά να ξέρουν ότι λίγος σεβασμός σε όλους εμάς που χάνουμε χρόνο από τη ζωή μας αλλά και οικονομικά και όχι να μας απαξιώνουν. Να ξέρουν ότι εμείς θα είμαστε εκεί. Αν θα πάει σε 15 ημέρες για να κάνει δοκιμαστικά πάλι θα το δούμε. Εφόσον είναι τόσο νόμιμοι σε όλα τότε θα δούμε και τη συνέχεια.
Πραγματικά παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των ζακυνθινών. Τώρα πως το είχαν σκεφτεί και είχαν αγοράσει μηχανήματα μπουρούκια αλλά ήταν έτοιμοι να νοικιάσουν άλλα?
Θα είμαστε εκεί. Θα παρακολουθούμε από κοντά και μόλις κάνουμε προεδρείο , θα ξεκινήσουμε να τους βρούμε, να μας ενημερώσουν και να τους πούμε τις απόψεις μας.
Αυτό που με ενόχλησε στον Αντώνη Γκούσκο είναι ότι επειδή είμαστε άνθρωποι με αξιοπρέπεια δεν πρόκειται να κάνουμε πολιτικές συμφωνίες. Πιστεύω ότι δεν το είπε κακοπροαίρετα και θα του πω ότι όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια.

Αντώνης Κασσιμάτης (ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ)

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.


Σήμερα σαν παράταξη είχαμε λάβει μία πρόσκληση από το κ. Δήμαρχο για να συναντηθούμε με την Επιτροπή παραλαβής των μηχανημάτων , την επιτροπή αξιολόγησης, τις εταιρείες που είχαν οριστεί σαν ανάδοχοι για να δούμε με φόντο το γεγονός ότι υπάρχει καθυστέρηση της ενδιάμεσης λύσης  και παραλαβής των μηχανημάτων ν που είναι στον νησί εδώ και 4 μήνες.

Ήδη το ξαναβιώνουμε με τα σκουπίδια στους δρόμους και φυσικά υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Αυτός ήταν και  ο λόγος σήμερα της σύσκεψης

Είχε σαν στόχο η συνάντηση να διευκρινίσει τα σημεία εκείνα που η επιτροπή βρήκε παρεκκλίσεις στα μηχανήματα και κατά πόσο μπορούν να θεραπευθούν προκειμένου να προχωρήσουμε στην παραλαβή.

Η πρόταση μας ήταν ότι ο εξοπλισμός μπορεί προσωρινά να παραληφθεί και κατά τη διάρκεια δοκιμαστική λειτουργίας να γίνει και η αποκατάσταση.

Ταυτόχρονα υπήρχαν διευκρινίσεις σχετικά με τις ελλείψεις και κατά πόσο  μπορούν  να διορθωθούν. Εμείς είπαμε έχουμε τους δύο αναδόχους    να βάλουμε τα μηχανήματα να λειτουργήσουν δοκιμαστικά να δούμε ότι πραγματικά μας καλύπτουν και έχουν σωστή λειτουργία, δε προκαλούν περιβαλλοντικό πρόβλημα και να πάει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να γίνει η παραλαβή και η ενδιάμεση λύση να ξεκινήσει.

Σήμερα η διαδικασία ήταν χρήσιμη και θεωρώ ότι παίξαμε ρόλο. Όσο για τη χωροθέτηση  ήταν καθαρά επιλογή της δημοτικής αρχής, η οποία προχωράει και εμείς ποτέ δε συμφωνήσαμε και δε στηρίξαμε. Πλέον ερχόμαστε να πούμε ότι θα ελέγξουμε βήμα-βήμα τη σωστή λειτουργία των μηχανημάτων ώστε να περιορίσουμε τους όποιους περιβαλλοντικούς κινδύνους , λύνοντας ταυτόχρονα το θέμα χωρίς να δημιουργήσουμε άλλο ένα ΣΚΟΠΟ.

Η επιλογή του ΛΙΒΑ είναι ήδη νομιμοποιημένη.

Ο κ.Γκούσκος φίλος αλλά μερικές φορές γίνεται γραφικός. Δεν νομίζω ότι καταγγέλλοντας λύνει το πρόβλημα. Εμείς με τη βασική στρατηγική του ΒΡΑΧΙΟΝΑ , συμφωνούμε. Δε μπορούμε να λέμε ότι θα γυρίσουμε πίσω πέντε χρόνια. Το πρόβλημα το είδαμε 8 μήνες και τώρα πάει πάλι να δημιουργηθεί. Προσπαθούμε εποικοδομητικά να βρεθούν λύσεις και οποιοσδήποτε άνθρωπος αυτό θα έκανε.  Την ευθύνη όμως των επιλογών δεν  την έχουμε εμείς

 

 

 

 

 
Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός