ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή προκάλεσαν  οι αναρτήσεις στο Facebook εν ενεργεία Εισαγγελικού Λειτουργού με αναφορές και προσβλητικά σχόλια για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.
Συγκεκριμένα,
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής παρήγγειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί πειθαρχικά παραπτώματα από Αντεισαγγελέα Εφετών, ο οποίος φέρεται σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να έχει αναρτήσει φωτογραφίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού με προσβλητικά σχόλια για τα πρόσωπα των ανωτέρω, καθώς επίσης και δυσμενείς κρίσεις για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης όσον αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά βουλευτή.
Σύμφωνα μάλιστα με το ΑΜΠΕ, τα σχόλια αφορούν τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, αλλά και τις Εισαγγελικές ενέργειες, που έγιναν για τον πρώην -πλέον- βουλευτή της Χρυσή Αυγή Κώστα Μπαρμπαρούση.
Ο Eισαγγελέας Εφετών έχει αναρτήσει φωτογραφίες με προσβλητικά σχόλια και των κ.κ. Παυλόπουλου και Τσίπρα, ενώ κάνει λόγο για «κομμούνια» από τα οποία «καταστράφηκε η χώρα» και πρέπει «να φύγουν». Ζητάει δε την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και του πρωθυπουργού τον οποίο αποκαλεί «εθνικό μειοδότη».
Ακόμη, προβαίνει σε δυσμενείς κρίσεις για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης όσον αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός