ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Στη συζήτηση στη Βουλή για την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία αναφέρεται άρθρο των Financial Times, κάνοντας λόγο για «αμφιλεγόμενη συμφωνία», καθώς και ότι «ο Πάνος Καμμένος έρχεται αντιμέτωπος με ερωτήματα, καθώς η συμφωνία απειλεί να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση».
Συγκεκριμένα, ο τίτλος του άρθρου είναι: «Οι Έλληνες συγκρούονται για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία» και ο υπότιτλος είναι: «Ο υπουργός αντιμετωπίζει ερωτήματα καθώς η συμφωνία απειλεί να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση».
Οι Financial Times γράφουν ότι ο Πάνος Καμμένος προχώρησε σε μία παραγγελία 66 εκατ. ευρώ από τη Σαουδική Αραβία για πολεμοφόδια που έχουν κατασκευαστεί από ελληνικό αμυντικό εργοστάσιο, ενώ η συμφωνία έγινε με τοπικό επιχειρηματία ο οποίος υποστήριξε ότι ενεργούσε εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι μία τέτοια συμφωνία υπό αυτές τις συνθήκες «παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους κατά της διαφθοράς».
«Τόσο η Ελλάδα όσο και η Σαουδική Αραβία έχουν απαγορεύσει επίσημα την παρουσία μεσαζόντων στις πωλήσεις όπλων στη βάση ότι οι απευθείας διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε κυβερνήσεις μειώνουν την πιθανότητα να υπάρξουν μίζες» τονίζεται.
Η εφημερίδα σημειώνει τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρεται και στον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο, σημειώνοντας ότι έχει καταδικασθεί για λαθρεμπόριο.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός