Παρασκευή 24 Νοέμβριος 2017
Βιντεοθήκη
Ζωντανά
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ" ΣΥΝΕΔΡΙΑ "ΦΙΕΣΤΕΣ "                                                        Ζάκυνθος  24/11/2017   Οι μάσκες πέσανε . Στις 29 Νοεμβρίου αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί  πλειστηριασμοί.  Μετά από  επτά χρόνια μνημονίων και πέντε μνημονιακών  και νεοφιλελευθέρων  κυβερνήσεων τα ψέματα τελείωσαν.  Με εντολή των δανειστών τα πάντα βγαίνουν στο σφυρί .

«Το βραβείο ανήκει στον ελληνικό λαό και εγώ το παραλαμβάνω στο όνομά του» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη βράβευσή του στη Γαλλία από την επιθεώρηση Politique Internationale. Αμέσως μετά την παραλαβή του βραβείου πολιτικού σθένους, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι από τον λαό μας και τη δική του ιστορική εμπειρία και ωριμότητα αντλούμε το θάρρος και την αντοχή να στεκόμαστε όρθιοι στο λυκόφως της μεγάλης δοκιμασίας της τελευταίας επταετίας.

«Η υποκρισία στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας» (Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν) Καταγγέλλουμε τη μετατροπή, με ευθύνη της διοργανώτριας, Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του χθεσινού προσυνεδρίου στο Πνευματικό Κέντρο με θέμα την ανάπτυξη των Ιονίων Νήσων σε κομματική παράσταση και μάλιστα σε κλίμα «ούτε κουνούπι να μην κουνηθεί», και χωρίς βεβαίως τη δυνατότητα παρέμβασης των αρμοδίων φορέων και παραγόντων και διαλόγου. Στην Ελλάδα έχουν γίνει μακρόχρονοι αγώνες για το αυτοδιοίκητο των Δήμων και των Περιφερειών τους οποίους η νυν Περιφερειακή Αρχή δυστυχώς ρίχνει στο καλάθι των αχρήστων εμφανιζόμενη σαν υπηρετικό προσωπικό των υπουργών.

Έχουν το θράσος να απαντάνε στην χθεσινή διαδήλωση του ΕΚΖ, απέναντι στην φιέστα που οργάνωσαν κυβέρνηση, περιφέρεια, κεφάλαιο στη Ζάκυνθο και να μιλάνε για «μιζέρια», για «καταστροφολογία» και ότι «δεν αντιλαμβανόμαστε την απομόνωσή μας από τις ανάγκες και τις αγωνίες των εργαζομένων». Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη για αυτό δεν σιωπούμε - διαδηλώνουμε. Σπύρος Γαλιατσάτος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού: Τα Ιόνια Νησιά και δη η Ζάκυνθος αναδείχθηκαν «πρωταθλητές» σε πανελλήνιο επίπεδο.

«Οι αλήθειες σας και τα ψέμματα σας είναι ίδια και απαράλλακτα» Ο συντονιστής της ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κασσιμάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι πρωτοφανής η διοργάνωση αντι-συγκεντρωσης (!) από το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου στην προσυνεδριακή εκδήλωση με θέμα “Τοπική Ανάπτυξη και Περιβάλλον” που πραγματοποιείται σήμερα στις 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου με την παρουσία του υπουργού δικαιοσύνης και βουλευτή Ζακύνθου Σταυρού Κοντονή και υλοποιεί έναν ουσιαστικό διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς.