ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Μετά τη Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου μας και τις Εκλογές που πραγματοποιήσαμε συγκροτήθηκε το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και εξέλεξε Προεδρείο με τους παρακάτω συναδέλφους:

Πρόεδρος: Σοφός Παναγιώτης

Αντιπρόεδρος: Kόμης Διονύσιος

Γενικός Γραμματέας: Αλιάζης Γεώργιος

Αναπληρωτής Γραμματέας: Συγούρος Διονύσιος

Ταμίας: Στεριώτης Διονύσιος

Αναπληρωτής Ταμίας: Θεοδόσης Χαράλαμπος

Έφορος: Ιωαννίδου Σοφία

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Χαιρετίζουμε την συμμετοχή των δεκάδων συναδέλφων - σών  που πήραν μέρος στη Γ.Σ. και τις Εκλογές του Σωματείου μας πιάνοντας τον στόχο που είχαμε βάλει για διπλασιασμό της συμμετοχής των συνταξιούχων του Νησιού μας σ’ αυτές.

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟ ΜΑΖΙΚΑ ΠΟΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

ΑΔΙΑΚΟΠΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ  

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4387/16. ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΤΟΧΟ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.

Να απορρίψουμε την ψεύτικη προπαγάνδα τις κυβέρνησης, τα ψέματα και τις μισές αλήθειες που καλλιεργεί τον εφησυχασμό  έχοντας κατά νου τις εκλογές. Την κάλπικη, ψεύτικη αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα που προηγούμενα κυβέρνησαν και όλη μαζί μας έχουν τσακίσει.Την αλήθεια όσα παραμύθια και να λένε δεν μπορούν να την κρύψουν. Μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και τα μέτρα για τις νέες περικοπές.  

ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΕΚΓΛΗΜΑ.

Με τους αγώνες που μέχρι σήμερα κάναμε, τους υποχρεώσαμε να αποδώσουν στους δικαιούχους συνταξιούχους τις παράνομες παρακρατήσεις για την υγεία και την εισφορά αλληλεγγύης στις επικουρικές συντάξεις την στιγμή που μια σειρά σειρήνες από συμβιβασμένους συνδικαλιστές, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και μεγαλοδικηγορικά γραφεία έστελναν τους συνταξιούχους για αιτήσεις και στα δικαστήρια με το αζημίωτο για να δικαιωθούν. Δεν δεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν να μας κόβουν τις συντάξεις μας που τις πληρώσαμε σε όλη μας την ζωή με την δουλειά μας και να τις κάνουν προνοιακά βοηθήματα, για να μας πετούν στο τέλος κάποια επιδόματα επαιτείας. Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της μείωσης με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις.
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ των συντάξεων χηρείας.
  • Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια πού έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 Ευρώ.
  • Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση κάθε εμπορευματοποίησης.
  • Τώρα στελέχωση με το απαιτούμενο προσωπικού του Νοσοκομείου, των Κέντρων και Μονάδων Υγείας του νησιού μας. Άμεση λειτουργία της Μ.Ε.Θ.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός