ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ανακοίνωση - Κάλεσμα

 Προς όλους τους Συνταξιούχους του νησιού μας

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Το απερχόμενο Δ.Σ του Σωματείου μας, σας καλεί όλους να πάρετε μέρος στις εκλογές του Σωματείου μας και να ψηφίσετε για εκλογή νέας Διοίκησης, είτε είστε μέλη, είτε να γραφτείτε και να ψηφίσετε.

Οι εκλογές θα γίνουν:

1) 13/9/18   στον  Α. Λέοντα στην Αίθουσα της κοινότητας.

2) 14/9/18   στην  Λιθακιά  στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιθακιάς.

3) 15/9/18   στον Αγγερικό στην Αίθουσα της κοινότητας.

4) 16/9/18   στη   Πόλη, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου Ευγενίδου 5

5) 17/9/18   στη   Πόλη, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου Ευγενίδου 5

          Ώρες διεξαγωγής για όλες τις ημέρες: από 6.00 μμ έως 8.00 μμ.

Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες,

           Η συμμετοχή στις εκλογές του Σωματείου είναι η ελάχιστη απάντηση σε όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις και στη σημερινή, που με τα μνημόνια , τους εφαρμοστικούς νόμους και τις δανειακές συμβάσεις τους, μας τσάκισαν τη ζωή, αφού έκοψαν πάνω από το 50% των συντάξεων, διάλυσαν τις δομές της δημόσιας υγείας, την  κοινωνική ασφάλιση. Επέβαλαν φοροληστεία με μείωση του αφορολόγητου, επιβολή ΕΝΦΙΑ και άλλων χαρατσιών, 50% των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη κάτω από 500 Ευρώ.

        Το αφήγημα περί του τέλους των μνημονίων δεν μπορεί να κρύψει ότι 700 μνημονιακοί νόμοι παραμένουν, χιλιάδες προαπαιτούμενα, ρυθμίσεις μεσαίωνα για τα εργασιακά, τα φορολογικά, τις συντάξεις, τους μισθούς, τους πλειστηριασμούς και όλα όσα ζήτησαν η Ε.Ε και οι εργοδότες.

       Δεν έχει μείνει τίποτα που να μην έχει ξεπουληθεί, όλα αυτά, μαζί και η κηδεμονία μέχρι το 2060 παραμένει και θα ματώνει το λαό.

Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες,

        Μοναδική και αποτελεσματική απάντηση σε όλα τα παραπάνω, είναι η οργάνωση και ο αγώνας όλου του λαού ενάντια σε αυτή τη ληστρική πολιτική, οργάνωση και αγώνας όλων των συνταξιούχων του νησιού μας, σε συμπόρευση με το συνταξιουχικό κίνημα της χώρας δίπλα και μαζί στο ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα.

        Με την οργάνωση και τον αγώνα να ανατρέψουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και να επιβάλουμε την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και αποφάσεων που επέβαλαν την μείωση των συντάξεων, την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα - Διακοπών, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την κατάργηση της σύνταξης χηρείας, την φοροληστεία, των επανυπολογισμό των συντάξεων και το νέο κόψιμο που επιβάλλουν από 1/1/2019 (μην ακούτε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ότι θα το επανεξετάσουν), μόνο ο δικός μας αγώνας θα τους σταματήσει.

       Συνάδελφοι, η οργάνωση στο σωματείο και η ψήφος για νέα διοίκηση, είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει κάθε συνταξιούχος.

       Με την ψήφο του δηλώνει την παρουσία του στους αγώνες, δηλώνει ότι δεν αποδέχεται αυτή την πολιτική, ότι είναι έτοιμος να βαδίσει το δρόμο του αγώνα μαζί με όλους τους συνταξιούχους όλης της χώρας, για να υπερασπίσει τις κατακτήσεις του, τα δικαιώματά του, τη ζωή του.

Όλοι στην μάχη των εκλογών του σωματείου μας, να απαιτήσουμε κάτω τα χέρια από τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

Φέρτε πίσω τα κλεμμένα, με αίμα και ιδρώτα είναι πληρωμένα.

Επαίτες στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε.

   

 

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός