ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Νεότερη Ενημέρωση: Στην τελική ευθεία για το «Βενετσιάνικο Γάμο στο Τζάντε 16ος αι» - Η Σταματία Γασπαράτου Μιλάνου ενημερώνει …

 Για 15η Πέμπτη συνεχή χρονιά θα περπατήσει «ο Βενετσιάνικος Γάμος στο Τζάντε 16ος αι. του Αντώνη Μιλάνου» στην Πλατεία Ρούγα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του δρώμενου τα Αναγεννησιακά ακούσματα θα μας ταξιδέψουν 500 χρόνια πίσω, ενώ τα αδιαφιλονίκητης κομψότητας και χάρης κοστούμια, θα ζωντανέψουν, όπως ακριβώς το περιγράφει ο Δ. Ρώμας στο «Σοπρακόμιτο», στα αρραβωνιάσματα των θυγατέρων Νταβιτσέντσα, όπου την γαμήλια πομπή συνόδευαν μουσικάντηδες με ταμπούρλα, βιολιά και σάλπιγγες. Ακολουθούν προσκεκλημένοι στο ευτυχές αυτό γεγονός, με εκπληκτικής τέχνης κοστούμια.

Κάπως έτσι και «ο Βενετσιάνικος Γάμος στο Τζάντε 16ος αι. του Μιλάνου» περπάτησε και περπατάει, από το 2004 μέχρι σήμερα ανελλιπώς, εκπλήσσοντάς μας όλους.

Είμαστε σίγουροι ότι οι επισκέπτες, που έρχονται για να απολαύσουν το δρώμενο ή και να συμμετέχουν, από την υπόλοιπη Ελλάδα (Αθήνα, Βόλο, Χίο), θα αποζημιωθούν και καταγοητευμένοι θα φύγουν από το νησί μας, παίρνοντας μαζί τους, όχι μόνο την εμπειρία της συμμετοχής τους σε ένα τέτοιου μεγέθους δρώμενο, αλλά και ένα κομμάτι της ιστορίας και του τόπου μας.

Η επιτυχία του δρώμενου είναι δεδομένη. Όλα αυτά τα χρόνια διοργανωτές και συμμετέχοντες δίνουν πραγματικά τον εαυτό τους για την άρτια διεξαγωγή του και τους ευχαριστούμε θερμά.

Θα σας περιμένουμε όλους στις 17 Φεβρουαρίου 2018. Η πομπή θα ξεκινήσει στις 6:30 μμ. από την πλατεία Αγ. Παύλου και θα καταλήξει στην πλατεία Αγ. Μάρκου όπου εκεί θα εκτυλιχθεί το δρώμενο «του Βενετσιάνικου Γάμου στο Τζάντε 16ος αι.» μπροστά από ένα πανέμορφο σκηνικό, αποτυπώνοντας την αρχιτεκτονική του νησιού μας.

 

Για την ομάδα του

Βενετσιάνικου Γάμου στο Τζάντε 16ος αι.

Σταματία Γασπαράτου Μιλάνου
Προηγούμενο Δελτίο Τύπου :
Πιστοί στο Ραντεβού μας !!!
 Δεκαπέντε (15) χρόνια προσφοράς, δημιουργίας και Αγάπης για τον τόπο μας.
 Γι’ αυτό και φέτος 17 Φεβρουαρίου κ ώρα 18:00 θα απολαύσουμε το δρώμενο – παράσταση που με τόσο σεβασμό στήριξε η Ζακυνθινή κοινωνία αλλά και η υπόλοιπη Ελλάδα.!!
  Είναι το πρώτο (1ο ) Βενετσιάνικο δρώμενο στη νεότερη πολιτιστική ιστορία της Ζακύνθου, προβάλλοντας με ευπρέπεια τον Πολιτισμό μας και στηρίζοντας αδιαμφισβήτητα την οικονομία του νησιού μας.
 Και όλο αυτό πέτυχε γιατί στηρίζεται στον εθελοντισμό και την ανιδιοτέλεια όλων μας, διοργανωτών και συμμετεχόντων.!!
  Λυπόμαστε  μόνο που λόγω της μεγάλης συμμετοχής από συμπολίτες μας αλλά και εκτός Ζακύνθου δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε ώστε να συμμετέχουν όλοι αφού τα Αναγεννησιακά κοστούμια μας έχουν ήδη διατεθεί.
  Φυσικά όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν με δικά τους κοστούμια, αφού πρώτα επικοινωνήσουν μαζί μας, προκειμένου  η ενδυματολογία να ανταποκρίνεται αυστηρά στην εποχή.
  Όμως ακόμα και η παρουσία τους σαν θεατές θα είναι πολύτιμη και θα συμβάλει στο καλό αποτέλεσμα και την επιτυχία του δρώμενου .!!
Τηλ. Επικοινωνίας: 6974065776
                                                                                                ΚΑΙ  ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός