Εξαιρετικά μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μικρών καρναβαλιστών στο Piccolo Καρναβάλι της Ζακύνθου .

Η πανδαισία χρωμάτων , η ευρηματικότητα , η φαντασία , το αστείρευτο κέφι , ο παλμός , ο ρυθμός  και ο αυθορμητισμός των μικρών πρωταγωνιστών ,παρέσυραν ακόμη και τους  πιο διστακτικούς σε τρελές  στιγμές  χαράς και διασκέδασης.


Παρά το γεγονός ότι η ημέρα ξεκίνησε με άσχημες καιρικές συνθήκες με κίνδυνο να μην πραγματοποιηθεί η πομπή ,προκαλώντας δυσαρέσκεια  και απογοήτευση  σε όλους και ακόμη περισσότερο στους συμμετέχοντες, το πρωινό  γκρίζο τοπίο και τη βροχή , διαδέχτηκε ένας λαμπερός ήλιος .

Η  απότομη  αλλαγή στις καιρικές  συνθήκες αλλά και στην διάθεση των παιδειών ,ήταν αρκετή, ώστε το κέφι να «κτυπήσει»  κυριολεκτικά κόκκινο .

Οι μικροί καρναβαλιστές  διέσχισαν  το κέντρο της πόλης  και κατέληξαν στην πλατεία Αγίου Μάρκου. Εκεί οι Αθλητικοί Γυμναστικοί Σύλλογοι  «Ήλιδα» και «Ολυμπιάδα» , παρουσίασαν σύγχρονες χορογραφίες .

Αμέσως μετά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρακηνάδου παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς  από τη Ζάκυνθο και όλη την Ελλάδα,με υπεύθυνο διδασκαλίας  τον  Άγγελο Τετράδη .

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε   με το Γυμνάσιο Βανάτου  όπου οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν την ομιλία  «Το συννεφάκι» , του Διονυσίου Γατρά .

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια …σε  όλα τα πληρώματα και στους  συνοδούς  τους ,στην καρναβαλική επιτροπή , στον  υπεύθυνο  για τα πολιτιστικά του Δήμου Ζακύνθου Άκη Λαδικό και σε όλους όσους  συμμετείχαν …Καλή διασκέδαση!!!Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός