ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟΜια ηλιόλουστη μέρα Μαγιού (10.5.2019) μια μεγάλη παρέα που χρωματίζει τη ζωή, πάντρεψε Θάλασσα και Ναυτικό Μουσείο στο Τσιλιβή, Περιβάλλον και Πολιτισμό.

Οι περιπατητές αφού απόλαυσαν τις παραλίες μας ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, ρουφώντας την αλμύρα της θάλασσας «άραξαν» στο ΜΙΛΑΝΕΙΟ Ναυτικό Μουσείο για να ξεναγηθούν στους χώρους του, να ακούσουν και να νοιώσουν υπερήφανοι για τις δόξες και τη Ναυτοσύνη των Ελλήνων στη θάλασσα, ερχόμενοι σε επαφή με την ένδοξη ιστορία του Ναυτικού μας.

Θαύμασαν μέσα από το χρωστήρα του Αντώνη Μιλάνου τα σκαριά που μετέφεραν τον Ελληνικό Πολιτισμό στον τότε γνωστό κόσμο αλλά και ένδοξες στιγμές της ναυτικής μας ιστορίας, καθώς και πορτρέτα ιστορικών πλοίων και απεικονίσεις ναυμαχιών.

Άλλη μια περιβαλλοντική και πολιτιστική διαδρομή έλαβε τέλος με επιτυχία.

Συγχαίρουμε όλη την Ομάδα «Με παρέα Χρωματίζουμε την Ζωή» για τα ενδιαφέροντά της αλλά και τον κύριο Βαγγέλη Βανταράκη για τον επιτυχή συντονισμό.

Ευχαριστούμε τις «Γυναίκες από το Γύρι» όπου με πρωτοβουλία της φίλης κ. Αθηνάς Ξένου συμπλήρωσαν την επίσκεψή τους στο «ΜΙΛΑΝΕΙΟ» Ναυτικό Μουσείο με ένα ωραίο τρατάρισμα.

 

Από το «ΜΙΛΑΝΕΙΟ» Ναυτικό Μουσείο

Σταματία Γασπαράτου-Μιλάνου

 

 

Η φωτογραφία είναι της κ. Ελένης Τράνακα.

 

 

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός