ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟΜε επιτυχία γι άλλη μια φορά, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής πίτας των Συλλόγων  Ξενοδόχων της Ζακύνθου, παρουσία τουριστικών εκπροσώπων  της τουριστικής οικογένειας, παραγωγικών φορέων καθώς και του Μητροπολίτη Διονύσιου Δ΄, αιρετών και λόγω της περιόδου που διανύουμε, αρκετών υποψηφίων.
Στη φετινή εκδήλωση, o τουρισμός βραβεύει το πολιτισμό, με τιμώμενα πρόσωπα , την οικογένεια του γνωστού ζωγράφου και εθνικού καραβογράφου Αντώνη Μιλάνου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι πρόεδροι των τεσσάρων συλλόγων , μίλησαν για αμιγώς τουριστικά ενδιαφέροντα ζητήματα, αλλά και για θέματα που συνδέονται, με τη γενικότερη εικόνα και φυσιογνωμία του νησιού, αποτέλεσμα του τρόπου διοίκησης των αιρετών της Ζακύνθου, με χαρακτηριστικές τις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος επισημάνσεις και διαπιστώσεις του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίων κ.Θοδωρή Κολπονδίνου.
Συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων ο κ. Κολπονδίνος δήλωσε:
«…Συνήθως αναφερόμαστε στις παθογένειες ετών, στις ελλείψεις υποδομών και κάθε χρόνο, ευχόμαστε, προβλήματα που κληρονομούμε, να επιλυθούν .
Η πραγματικότητα που βιώνουμε,  είναι γεγονός ότι , δεν μπορεί να μας κάνει υπεραισιόδοξους για το μέλλον, αλλά μπορεί να μας βοηθήσει στο να αλλάξουμε νοοτροπία, να γίνουμε περισσότερο συνεργάσιμοι, πιο πιεστικά διεκδικητικοί… Δυστυχώς όμως η κακή κληρονομιά και η δυσκολία εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα του τόπου, στιγμάτισαν και το 2018
Για τι να πούμε;
Να πούμε για την διαχείριση στερεών αποβλήτων? Που ακόμα δεν έχει δοθεί η οριστική λύση, και που κινδυνεύουμε να γίνει μια ακόμα χωματερή, αυτή τη φορά με συσκευασία, και υπό τη σκιά διακοπής της λειτουργίας όταν δεν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι;
 
Να πούμε για την διαχείριση υγρών αποβλήτων?  Με έναν βιολογικό να υπολειτουργεί, με έλλειψη βιολογικών και αποχετευτικών δικτύων από πολλές τουριστικές περιοχές;
  Και όταν, εν απουσία του κράτους, προσπαθούμε να βελτιώσουμε ή να λύσουμε προβλήματα, να προβάλλονται διαφόρων ειδών εμπόδια οικονομικών ή πολιτικών σκοπιμοτήτων και να στοχοποιούνται  συγκεκριμένες τουριστικές περιοχές;  Όπως συνέβη στην περίπτωση του Πλάνου;
 
Να πούμε για το προβληματικό αποχετευτικό δίκτυο?  Και  το ανεπαρκές δίκτυο υδροδότησης;  Για το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο; 
 
Για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ; ….. Για το λιμάνι ;  …….την προβλήτα κρουαζιεροπλοίων ; ….. τη μαρίνα ;  …… Για το ναυάγιο?  …. Για τον υποβάθμιση του φυσικού μας ή του πολιτιστικού μας πλούτου?...Να πούμε για τους ασκούντες εξουσία; που δεν έχουν επεξεργαστεί το παραμικρό σχέδιο ανάπτυξης για το μέλλον του τόπου, δυστυχώς σε όλους τους τομείς.
 
Αλλά στο μόνο που εστιάζουν το ενδιαφέρον τους, είναι στις επερχόμενες εξορύξεις υδρογονανθράκων, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση και χωρίς να έχουν μπει στη ζυγαριά οι κίνδυνοι από ένα πιθανό ατύχημα και τα οφέλη, που όπως όλα δείχνουν θα είναι λιγοστά
Θα ήθελα ,περισσότερο από οτιδήποτε άλλο , να εστιάσω το ενδιαφέρον μου σε αυτό που η Ζάκυνθος, υπολείπεται σημαντικά.
Στη καταπολέμηση των επιμέρους πολιτικών και ιδιωτικών συμφερόντων και των πελατειακών σχέσεων των κομμάτων, που δημιουργούν συνθήκες οπισθοδρόμησης.
Αυτό πιστεύω είναι, που πρέπει  να αλλάξουμε όλοι μαζί.
Και … ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά με πράξεις και να αφήσουμε πίσω τις διαπιστώσεις…
Ένα ισχυρό  brand name, θα καταστήσει το νησί μας ψηλά ποιοτικά στην συνείδηση και στην προτίμηση, χωρίς να επηρεάζεται εύκολα από αρνητικούς παράγοντες, και ως εκ τούτου θα υπάρχει ευημερία και ανάπτυξη.
Χάσαμε πολλές φορές το τρένο της ανάπτυξης. Ας προσπαθήσουμε όλοι, να μη γίνει το τρένο φυγής για τους νέους μας.
Προϋποθέσεις υπάρχουν, όπως υπάρχουν και λύσεις , αρκεί να οργανωθούμε, να συνεργαστούμε, να ασχοληθούμε για να επιτύχουμε τους στόχους μας σαν κοινωνία.
Και ίσως εδώ να είναι επιτέλους η κατάλληλη ώρα δημιουργίας και μιας ενιαίας ένωσης ξενοδόχων ώστε να συνεχίσουμε ενωμένοι μέσα από ένα φορέα πλέον, για περισσότερες διεκδικήσεις και καλύτερες τουριστικά ημέρες για τη Ζάκυνθο μας ….».  
 
 
 
 
Ο Τουρισμός βραβεύει το πολιτισμό
Κατά τη  διάρκεια της εκδήλωσης ο κ.Κολπονδίνος πήρε και πάλι το λόγο  και αφού τόνισε πως  βαθειά του, πεποίθηση είναι, ότι «ο τουρισμός πρέπει  όχι μόνο να είναι αλλά και να αποδεικνύεται  ότι είναι , άρρηκτα συνδεδεμένος όχι μόνο με το φυσικό περιβάλλον, που συστηματικά πρέπει να προστατεύουμε και να ανταποδίδουμε αυτό που μας προσφέρει, αλλά και με το πολιτιστικό και πολιτισμικό περιβάλλον, την ιστορία και τη λαογραφία του τόπου…», κάλεσε και τους προέδρους των άλλων τριών συλλόγων, να προχωρήσουν στη βράβευση μια οικογένειας που ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το χώρο , της οικογένειας του ιδρυτή του ΜΙΛΑΝΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ζωγράφου καραβογράφου Αντώνη Μιλάνου, «σαν μια ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους στο πολιτισμό…» που ενισχύει την τουριστική εικόνα της Ζακύνθου .
 
Συγκεκριμένα ο κ. Κολπονδίνος , μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Επειδή βαθειά μου, πεποίθηση είναι, ότι ο τουρισμός πρέπει  όχι μόνο ν α είναι αλλά και να αποδεικνύεται  ότι είναι ,άρρηκτα συνδεδεμένος όχι μόνο με το φυσικό περιβάλλον, που συστηματικά πρέπει να προστατεύουμε και να ανταποδίδουμε αυτό που μας προσφέρει, αλλά και με το πολιτιστικό και πολιτισμικό περιβάλλον, την ιστορία και τη λαογραφία του τόπου, γι αυτό και ειδικά φέτος είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βραβεύουμε , σαν μια ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους στο πολιτισμό και στην προβολή του τόπου, μια οικογένειας που ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το χώρο.
Την οικογένειας του ιδρυτή του ΜΙΛΑΝΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ζωγράφου καραβογράφου Αντώνη Μιλάνου αλλά και της συζύγου του  κας Σταματίας Γασπαράτου Μιλάνου, όπου με το δημιουργικό της πνεύμα και τον αστείρευτο δυναμισμό της καταφέρνει να είναι κατορθωτό, ότι γι άλλους φαντάζει δύσκολο και απλησίαστο.
Βεβαίως δε θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να εξαιρέσω το φίλο, Νίκο Μιλάνο, όπου με την ήρεμη δύναμη του, δρομολογεί και διαμορφώνει ....» 
 
 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός