Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Τετάρτη 21 Φεβρουάριος 2018
Βιντεοθήκη
Ζωντανά
Το Zακυνθινό Καρναβάλι 2018  έριξε την  αυλαία του  με τη "κηδεία" του Κόντε Καρνάβαλου, στη Πλατεία Σολωμού, το βράδυ της Κυριακής 18/2/2018

Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 17/2/2018 με επιτυχία ο Βενετσιάνικος Γάμος στο Τζάντε του 16ου αίωνα του Αντώνη Μιλάνου, γοητεύοντας τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες που βρέθηκαν στη Ζάκυνθο για να παρακολουθήσουν αυτό το παραμυθένιο δρώμενο.

“Το Φιόρο του Λεβάντε” του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Καμπίτση, ταξιδεύει στην Κέρκυρα, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε στη Ζάκυνθο. “Ο Νιόνιος Νιονάκης, ο Ζακυνθινός Επτανήσιος Σπουργίτης, με την κιθάρα του, την “μπουγαρινιά” του, την εξυπνάδα του, την φινέτσα του, τη γαλιφιά του και την τραγουδιστή καλλιτεχνική του ομιλία, θα μας μεταφέρει σε μια άλλη νοσταλγική, αλησμόνητη εποχή...”.

Για 15η Πέμπτη συνεχή χρονιά θα περπατήσει «ο Βενετσιάνικος Γάμος στο Τζάντε 16ος αι. του Αντώνη Μιλάνου» στην Πλατεία Ρούγα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του δρώμενου τα Αναγεννησιακά ακούσματα θα μας ταξιδέψουν 500 χρόνια πίσω, ενώ τα αδιαφιλονίκητης κομψότητας και χάρης κοστούμια, θα ζωντανέψουν, όπως ακριβώς το περιγράφει ο Δ. Ρώμας στο «Σοπρακόμιτο», στα αρραβωνιάσματα των θυγατέρων Νταβιτσέντσα, όπου την γαμήλια πομπή συνόδευαν μουσικάντηδες με ταμπούρλα, βιολιά και σάλπιγγες. Ακολουθούν προσκεκλημένοι στο ευτυχές αυτό γεγονός, με εκπληκτικής τέχνης κοστούμια.

Στη Ζάκυνθο κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς,εφέτος 17 Φεβρουαρίου  2018 και ώρα 6:30 μ.μ. αναβιώνει ένας παραμυθένιος γάμος, με ρίζες στα βάθη της ενετοκρατίας στα Ιόνια νησιά και δεν είναι  άλλος από το περίφημο πλέον «βενετσιάνικο γάμο στο Τζάντε, 16οςαιώνας ». Εμπνευστής του δρώμενου ο γνωστός Ζακυνθινός ζωγράφος και εθνικός καραβογράφος, ιδρυτής του «Ναυτικού Μουσείου» Αντώνης Μιλάνος.