Για βάναυση προσβολή του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κάνει λόγο το Σώμα σε ψήφισμα του, αναφορικά με την απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκα να υπογράψει την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή ΧΥΤΥ στη θέση Λίβα στην Ζάκυνθο.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σαββατοκύριακο, στην Κέρκυρα, οι σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου κ.κ. Κώστας Τσιριγώτης και Σπύρος Γκούσκος έφεραν στο τραπέζι ψήφισμα με το οποίο, όχι μόνο καταγγέλεται η στάση του Γ.Γ. αλλά αφήνονται αιχμές για τους λόγους που τον ώθησαν να λάβει τέτοια απόφαση.

Η αντίδραση του Π.Σ. ήταν άμεση και χαρακτηριστική υπογράφωντας το ψήφισμα που αναφέρει:

"Με τη απόφαση 11715/8684 της 12/11/2012 ο Γενικός Γραμματέας  της αποκεντρωμένης  διοίκησης Δυτικής Ελλάδας κος Αγγελάκας ενέκρινε τη Μ.Π.Ε  που αφορά το ΧΥΤΥ στη θέση Λίβα ‘’Βραχίωνα’’ Ζακύνθου.

Το Περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων είχε γνωμοδοτήσει  ΑΡΝΗΤΙΚΑ σε δυο κατά καιρούς ψηφίσματα του. Οι ανωτέρω αρνητικές αποφάσεις απασχόλησαν για πάρα πολλές ώρες το Π.Σ της ΠΙΝ και μετά από εξονυχιστικές έρευνες και επιστημονικές εισηγήσεις καθώς και τις ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ελήφθησαν οι εν λόγω ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του Π.Σ. της ΠΙΝ.

Η κίνηση αυτή του κου Αγγελάκα προσβάλει βάναυσα το θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου και θέτει σε αμφισβήτηση την ύπαρξη του και το νόημα των αποφάσεων του. Προσβάλει επίσης τις ίδιες του τις υπηρεσίες  που τις αγνόησε παντελώς. H απόφαση του αυτή είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τη γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Γνωστού όντως ότι οι λόγοι που το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά εξακολουθούν να υφίστανται διερωτώμεθα γιατί ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου εξέδωσε Περιβαλλοντικούς όρους για μια περιοχή που δημιουργεί εντάσεις στην κοινωνία της Ζακύνθου και θα την οδηγήσει σε δικαστικές περιπέτειες".

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός