ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Παροχή κινήτρων υπέρ των νεοπροσλαμβανομένων επικουρικών ιατρών και αγροτικών ιατρών στην Π.Ε. Ζακύνθου»
  • «Υιοθέτηση ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο για, με το αίτημα πρόβλεψης θέσεων επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή σε σχολές …»
«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει δυο πολύ σημαντικές παρεμβάσεις για την κοινωνία της Ζακύνθου, μετά από σχετικές εισηγήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ζακύνθου Ε. Νιοτόπουλου και αντίστοιχες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κατά τη συνεδρίαση της 09-02-2019» επισημαίνεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου που υπογράφει ο  Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, κ. Λευτέρης Νιοτόπουλος.
Συγκριμένα ,
Η πρώτη πρωτοβουλία αφορά την παροχή κινήτρων υπέρ των νεοπροσλαμβανομένων επικουρικών ιατρών και αγροτικών ιατρών στην Π.Ε. Ζακύνθου. Από την πρώτη στιγμή, η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης προσωπικά έχει αποφασίσει να παλέψει και να διαθέσει πόρους, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας αλλά και πάνω από αυτές, για την παροχή της δυνατότητας στους πολίτες των νησιών μας να έχουν πρόσβαση στο αυτονόητο, τη δημόσια υγεία.
Έχουμε ξεκινήσει από καιρό να στηρίζουμε οικονομικά από ιδίους πόρους την πλήρωση των κενών θέσεων ιατρών, θεσπίζοντας ενδεικτικά ένα βοήθημα στέγης και σίτισης των ιατρών που καλύπτουν τις θέσεις αυτές. Στα πλαίσια αυτά και με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία αυξάνουμε το σχετικό βοήθημα στο ποσό των 350 ευρώ μηνιαίως για όλους ανεξαιρέτως τους νεοπροσλαμβανομένους επικουρικούς ιατρούς και αγροτικούς ιατρούς που καλούνται να υπηρετήσουν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου και στην Πρωτοβάθμια Υγεία στην Π.Ε. Ζακύνθου.
Η δεύτερη πρωτοβουλία αφορά την υιοθέτηση ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο για να συνοδεύσει την επιστολή του Περιφερειάρχη στον Υπουργό Παιδείας, με το αίτημα πρόβλεψης θέσεων επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ και της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., για τους υποψηφίους που θα υποβάλουν σε Λύκεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων ή των Επαγγελματικών Λυκείων για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, σε πλήρη αντιστοιχία με τις προβλέψεις του άρθρου 51 του νόμου 4264/2014 για τους σεισμούς της Κεφαλληνίας και όλων των μετέπειτα αντίστοιχων περιπτώσεων.
 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός